ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Ανοιχτός πόλεμος Μητσοτάκη με Σαμαρά στη Ν.Δ. ***** Κασσελάκης: Δεκανίκι του Μητσοτάκη όσοι λοιδορούν τον νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ. ***** Η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε 8 χούλιγκανς του Ολυμπιακού για συμπλοκή τον Απρίλιο του 2024 - Βρέθηκαν πιστόλι, σφαίρες και σιδηρογροθιά. ***** Τουρκία: Χτύπησε στόχους του PKK σε Συρία και Ιράκ - Ως απάντηση της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα. ***** Τραμπ ή Χάρις - Wall Street Journal: Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει οριακό προβάδισμα απέναντι στην Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις - Ο Τραμπ συγκεντρώνει το 47% των προθέσεων ψήφου, έναντι 45%. - Η Κάμαλα Χάρις θεωρεί τον Ντόναλντ Τραμπ φασίστα. ***** Το Ισραήλ ισοπέδωσε κτίρια στη Βηρυτό - Οι πιο εκτεταμένοι βομβαρδισμοί από την έναρξη του πολέμου.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Φωτιές Μητσοτάκη, στην συζήτηση για τις...φωτιές

Ν
α μιλάς για την αντιπυρική περίοδο, Κυρίες και Κύριοι, και να ανάβεις φωτιές. Αυτή ήταν όμως η σαφέστατα πρόθεση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή όχι τόσο με τη συμβολική κίνησή του να αποχωρήσει από την αίθουσα την ώρα που μιλούσε ο Νίκος Παππάς όσο με τις ευθείες βολές προς τον Αντώνη Σαμαρά.

Τι για χαριεντίσματα είπε, τι για απατεώνες που βρίσκουν καταφύγιο στον πατριωτισμό… Για να λάβει απάντηση: «Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας. Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια ''σύμφωνα φιλίας'' και υποκλίσεις».
Είπε και κάτι άλλο όμως ο Πρωθυπουργός. Και αυτό θα είναι καλό να το λάβουν υπόψη όλοι. «Δεν μας τιμά η συζήτηση να κρατάει 7-8 ώρες και να γίνεται με άδεια έδρανα». Οι Βουλευτές κουράζονται, οι πολίτες βαριούνται και τα newsroom, που πρέπει να το καλύψουν όλο αυτό, είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Την ώρα όμως που τσακώνονταν στη Βουλή για πράγματα άσχετα με το θέμα της συζήτησης, στο Ζάππειο Μέγαρο, κυβερνητικά στελέχη, Επιχειρηματίες και εκπρόσωποι της αγοράς, αντάλλαξαν απόψεις για το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας την επόμενη δεκαετία....

Η Κυβέρνηση σκιτσάρει. «Παραγωγικός μετασχηματισμός, ενίσχυση των επενδύσεων και της βιομηχανίας, για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα». Ποιος διαφωνεί με τις επενδύσεις, που ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν 15,2% το 2023 έναντι 22% στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιος διαφωνεί με τη στροφή της παραγωγικής μηχανής προς διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες, με νέες θέσεις εργασίας;

Το πραγματικό, όμως, είναι οι αριθμοί και τα γεγονότα. Τ’ άλλα είναι εκτιμήσεις, προθέσεις, ευχολόγια. Αισιόδοξα, απαισιόδοξα, στρατευμένα, βασικά, ανεπαρκή, παραπλανητικά, βελούδινα, αλλά σενάρια. Υπάρχει μια κοινωνία που ανάπτυξη ακούει κι ανάπτυξη βλέπει… σε άλλων τσέπη. Προφανώς υπάρχουν οφέλη, αλλά αυτά όχι μόνο δεν διανέμονται με σχετική δικαιοσύνη, ούτε καν με μία δυναμική βελτίωσης, ενώ το κόστος ζωής, βασικά αγαθά, ενέργεια, στέγαση, αλλά και υγεία, παιδεία, αναψυχή, οξύνει περαιτέρω τις οικονομικές ανισότητες.

Να αλλάξουμε το μοντέλο, έτσι ώστε να τονωθεί η παραγωγικότητα. Με την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης έργων για μοναστήρια και πλατείες; Να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο, ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα. Διά της σκλήρυνσης των εργασιακών συνθηκών ή μισθών, που στέλνουν ακόμη πολλούς νέους καταρτισμένους στο εξωτερικό; Όταν η μαμά Ελλάς λιγοστεύει και γερνά, με εμάς που μετρούμε πολλά σβησμένα κεριά θα γίνει ζωγραφιά;

«Θέλουμε η σύγχρονη Βιομηχανία και η σύγχρονη ελληνική οικονομία να γίνει γέφυρα να επιστρέψουν οι νέοι στην πατρίδα μας και ταυτόχρονα να μείνουν τα νέα παιδιά της ελληνικής υπαίθρου στον τόπο που γεννιούνται», είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης στο Συνέδριο της «Ναυτεμπορικής».

 
«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ