«Η αντιμετωπιση της ακριβειας, οι προκλησεις και οι προοπτικες της ελληνικης οικονομιας»

Το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα για την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» η οποία πραγματοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σήμερα Τρίτη 22 Οκτωβρίου, και θα κλείσει με ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Σε μια κρίσιμη περίοδο για τις διεθνείς και ευρωπαϊκές οικονομικές εξελίξεις, που χαρακτηρίζεται από αυξημένη αβεβαιότητα, γεωπολιτικό κατακερματισμό και οικονομική επιβράδυνση, η ακρίβεια διογκώνεται και όλο και περισσότεροι πολίτες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις προκλήσεις για την ανάπτυξη, την εργασία, τη μεσαία και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, να γίνονται όλο και πιο εμφανείς. Η ανάγκη για αξιόπιστες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τομεακές πολιτικές, για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανθεκτικότητα, είναι επιτακτική. intsipras.gr

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της δηλητηριάζοντάς τον με υδράργυρο. ***** Καλαμάτα: Σύλληψη ανηλίκου που χτύπησε, εξύβρισε και έκλεψε άλλον ανήλικο. ***** Είκοσι άτομα λήστεψαν παρέα στο Περιστέρι-Τραυματίστηκε 18χρονος. ***** Ανέβηκε στα 225,19 δισ. το ΑΕΠ στα τέλη του 2023 - Το χρέος στο 163,9%. ***** Αυξήθηκαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια το πρώτο εξάμηνο - Εκθεση ΤτΕ. ***** Δεύτερη σερί πτώση για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη - Περιορίζουν δαπάνες οι καταναλωτές. ***** Έφτασε στο Τελ Αβίβ ο Μπλίνκεν, συναντήσεις με Νετανιάχου και Γκάλαντ.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Ν. Ανδρουλάκης στο Πολιτικό Κέντρο: Οι πολίτες βλέπουν το ΠΑΣΟΚ ως τον αντίπαλο πόλο της Ν.Δ. και αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις

Πανηγυρική ήταν η πρώτη Συνεδρίαση του Πολιτικού Συντονιστικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ στην οποία ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλησε να εκπέμψει το μήνυμα της ενότητας και της συνέχειας ενώ προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα εκδιπλωθούν μία σειρά από καμπάνιες για επιμέρους ζητήματα.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κάναμε έναν προεκλογικό αγώνα-προίκα όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ αλλά για το πολιτικό σύστημα. Αναγνωρίζεται οριζόντια ότι οι εσωκομματικές μας διαδικασίες έγιναν με σοβαρότητα και πολιτικό πολιτισμό. Πρέπει από εδώ και πέρα να διατηρήσουμε ένα κλίμα ενότητας, σοβαρότητας και πολύ μεγάλης κινητικότητας. Πρέπει το επόμενο διάστημα να είμαστε παντού. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, δυναμικά παρόντες σε κάθε μάχη εντός και εκτός Βουλής απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.
»Περάσαμε τα δύσκολα, την πίεση του πρώην δικομματισμού. Οι πολίτες βλέπουν το ΠΑΣΟΚ ως τον αντίπαλο πόλο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και αυτό αποτυπώνεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
»Οι στρατηγικές αποφάσεις θα λαμβάνονται από το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Εδώ, θα επιτυγχάνουμε έναν πιο γρήγορο συντονισμό. Με μια σειρά από καμπάνιες ενημέρωσης που θα ξεκινήσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα, θα επικοινωνήσουμε ακόμη αποτελεσματικότερα τις θέσεις μας για την υγεία, την ακρίβεια, τη στεγαστική κρίση, τα εργασιακά δικαιώματα και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου».
Σημειώνεται ότι στη Συνεδρίαση ήταν παρόντα όλα τα μέλη που ανακοίνωσε ο κ. Ανδρουλάκης, πλην του Παύλου Γερουλάνου, που απουσίασε επειδή υπεβλήθη σε επέμβαση στις φωνητικές χορδές.


Η Άννα Διαμαντοπούλου, προσερχόμενη ρωτήθηκε για τις χθεσινές αιχμές από τη πλευρά του κ. Δούκα και σχολίασε με μια ενδεικτική παροιμία: «Η ομόνοια χτίζει σπίτια και η διχόνοια τα γκρεμίζει».
«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ