ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Ανοιχτός πόλεμος Μητσοτάκη με Σαμαρά στη Ν.Δ. ***** Κασσελάκης: Δεκανίκι του Μητσοτάκη όσοι λοιδορούν τον νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ. ***** Η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε 8 χούλιγκανς του Ολυμπιακού για συμπλοκή τον Απρίλιο του 2024 - Βρέθηκαν πιστόλι, σφαίρες και σιδηρογροθιά. ***** Τουρκία: Χτύπησε στόχους του PKK σε Συρία και Ιράκ - Ως απάντηση της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα. ***** Τραμπ ή Χάρις - Wall Street Journal: Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει οριακό προβάδισμα απέναντι στην Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις - Ο Τραμπ συγκεντρώνει το 47% των προθέσεων ψήφου, έναντι 45%. - Η Κάμαλα Χάρις θεωρεί τον Ντόναλντ Τραμπ φασίστα. ***** Το Ισραήλ ισοπέδωσε κτίρια στη Βηρυτό - Οι πιο εκτεταμένοι βομβαρδισμοί από την έναρξη του πολέμου.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Κασσελάκης: Προς δικό του κόμμα εάν αποκλειστεί «μη δημοκρατικά»

Η αντίστροφη μέτρηση για το τελικό ξεκαθάρισμα ανάμεσα στη νέα πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και στον Στέφανο Κασσελάκη, αρχίζει σήμερα και θα δείξει ''μηδέν'' στο Συνέδριο, εάν δεν αναβληθεί. Απόψε λήγει η προθεσμία των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος και η Κουμουνδούρου δεν θα άρει τον αποκλεισμό του κ. Κασσελάκη, ούτε θα αφήσει ανοικτό οποιοδήποτε ενδεχόμενο να έχει το Συνέδριο την τελευταία λέξηΟ ίδιος θα δώσει την ''τελική μάχη'' και με δεδομένο πια τον οριστικό αποκλεισμό του, θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Δηλαδή, σε νέο Κόμμα, κατά τις εκτιμήσεις.

Την εξέλιξη αυτή προδιέγραψε και επισήμως αργά το βράδυ χθες, όταν είπε στην ERTnews: «Δεν είμαι εδώ για να κάνω δικό μου Κόμμα. Όσο υπάρχει δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ θα είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν χάσω δημοκρατικά δεν θα έχω θέμα. Αν όμως αποφασίσουν να μην γίνει Συνέδριο ή να κόψουν Συνέδρους με μη δημοκρατικό τρόπο, τότε θα πρέπει να πούμε τα αυτονόητα»Στην ερώτηση εάν τον ακολουθήσουν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ευθέως: «Δεν πρόκειται να επηρεάσω κανέναν Βουλευτή. Αν υπάρξει έλλειμμα δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό θα επηρεάσει επιλογές πολλών».

Ο κ. Κασσελάκης έδειξε μάλιστα ότι κοιτάει και στην ''επόμενη ημέρα'', αν και, προς το παρόν, περιορίζεται να αναφέρει τι θα κάνει εάν επανελεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Με την προεδρία μου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συγχωνευτεί σε οποιοδήποτε νέο σχήμα, θα είναι ηγέτιδα δύναμη στον προοδευτικό χώρο. Και, ναι, μπορώ να συνεργαστώ με τον Νίκο Ανδρουλάκη».

Το τελευταίο το τόνισε δύο φορές στη διάρκεια της συνέντευξης, θέλοντας να κάνει την αντίστιξη ανάμεσα σε όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν τη σύσταση νέου προοδευτικού φορέα, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς κλήθηκε να σχολιάσει την προχθεσινή αναφορά του πρώην Πρωθυπουργού στο πολιτικό υποκείμενο που θα εκφράσει την κοινωνική πλειοψηφία. Με άλλα λόγια, σύμφωνα με συνομιλητές του, ο κ. Κασσελάκης θέτει εαυτόν απέναντι από ένα τέτοιο νέο ''πολιτικό υποκείμενο'', μιλώντας ανοικτά πλέον για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κ. Κασσελάκης σηματοδότησε την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης, με τα ''εγκαίνια'' των γραφείων του στον Ταύρο. Κι επειδή, σε αυτή τη φάση, δίνει τη μάχη για τη σύνθεση του Συνεδρίου, κάλεσε τον κόσμο που τον στηρίζει να γραφτεί στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μπορεί να ψηφίσει για την εκλογή των Συνέδρων. Η προθεσμία εγγραφής μελών λήγει αύριο, Παρασκευή.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάνθηκε, αλλά…

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ αποφάνθηκε χθες, κατά πλειοψηφία, ότι το Συνέδριο είναι το Ανώτατο Όργανο που μπορεί να επικυρώσει ή να ακυρώσει τον αποκλεισμό του κ. Κασσελάκη από τη διεκδίκηση της προεδρίαςΗ Κουμουνδούρου ωστόσο διέρρευσε ότι δεν αναγνωρίζει αυτή την απόφαση, πρώτον επειδή δεν ανήκει στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Δεοντολογίας και, δεύτερον, διότι στη χθεσινή Συνεδρίαση είχε απαρτία με απλή πλειοψηφία (8 στους 15) ενώ απαιτείται ''απόλυτη'' (10 στους 15).

Μπρος-πίσω η διεξαγωγή του Συνεδρίου

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου, οι πληροφορίες μέχρι αργά τη νύχτα ανέφεραν ότι δεν θα συνεδριάσει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία. Επισήμως δεν εξηγήθηκε γιατί, ωστόσο μέλη του Οργάνου λένε ότι εφόσον ''ο κύβος ερρίφθη'' υπέρ της διεξαγωγής του Συνεδρίου, δεν υπάρχει λόγος για άλλη μία συνεδρίαση της Π.Γ. Αυτή, λένε, θα είχε νόημα εάν επικρατούσε η άποψη να αναβληθεί το Συνέδριο για το νέο έτος, οπότε θα έπρεπε να υπάρξει η σχετική εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή η οποία, με τη σειρά της, θα έπρεπε επίσης να συγκληθεί εκτάκτως, πάλι. Οι καχύποπτοι πάντως δεν κλείνουν το θέμα της αναβολής, εξηγώντας ότι το πραγματικό dead line για την απόφαση είναι το επόμενο Σαββατοκύριακο που θα εκλεγούν οι Σύνεδροι από τις Οργανώσεις. Εάν, λοιπόν, υπάρξει ανατροπή, οι έκτακτες Συνεδριάσεις θα γίνουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
euro2day.gr



«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ