Δούκας: Λαμβάνουμε μέτρα για να σταματήσει η ασυδοσία στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της πόλης. ***** Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η πολιτική απάτη, θα έπρεπε να έχει συνέπειες. ***** Π. Παυλόπουλος: Η Τουρκία περιφρονεί προκλητικώς το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στην ευρύτερη περιοχή μας. Ελλάδα και Κύπρος δεν είναι νοητό να το ανεχθούν. ***** Standard & Poor’s: Επιβεβαίωσε για την Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα BBB - με θετική προοπτική. ***** Νέα σφαγή από το Ισραήλ με τουλάχιστον 33 νεκρούς σε καταυλισμό. ***** Οι δημοκρατίες της Δύσης κατηγορούνται για καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων.

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Οι last minute επιλογές για απόδραση το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Τ
ην τιμητική τους θα έχουν το επικείμενο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ορεινοί προορισμοί εντός Ελλάδας και ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, με την πληρότητα σε ξενοδοχεία, καταλύματα τύπου Airbnb και αεροπλάνα να κινείται σε υψηλά επίπεδα, σηματοδοτώντας επί της ουσίας την έναρξη της χειμερινής σεζόν. 
Το γεγονός ότι φέτος η αργία της 28ης Οκτωβρίου «πέφτει» Δευτέρα λειτουργεί ευνοϊκά για όσους θέλουν να αποδράσουν και τους Επιχειρηματίες να ποντάρουν στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής προκειμένου να δουν τα καταλύματά τους να αγγίζουν το απόλυτο 100% σε επίπεδο πληρότητας, δεδομένου ότι σε αρκετούς προορισμούς υπάρχουν ακόμη άδεια δωμάτια.

Στο κάδρο των προορισμών που επιλέγουν φέτος οι Έλληνες ταξιδιώτες για την παραδοσιακή εξόρμησή τους βρίσκονται η Αράχοβα, τα Ιωάννινα, τα Καλάβρυτα, το Μέτσοβο και η ορεινή Κορινθία, ενώ έντονη κινητικότητα διαπιστώνεται και για χωριά του ορεινού όγκου της Βόρειας Ελλάδας, με αιχμή τη Φλώρινα, την Καστοριά και την Παλαιά Σκοτίνα. Γεμάτα είναι τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην πόλη των Ιωαννίνων, καθώς και στα χωριά της ευρύτερης περιοχής, με την πληρότητα σε Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο, Κόνιτσα και Τζουμέρκα να έχει ήδη φτάσει στο απόλυτο 100%. «Μόνο από ακύρωση βρίσκει πλέον κάποιος δωμάτιο στην περιοχή μας», επισημαίνει στο euro2day.gr ο Σπύρος Σουρέλης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Ισχυρή είναι η ζήτηση στα Καλάβρυτα και εν γένει στους δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου, με την πληρότητα να κινείται σε επίπεδα άνω του 80%Στα Καλάβρυτα, όπου η πληρότητα ξεπερνά ακόμη και το 85%, υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια από 60 ευρώ για ένα δίκλινο με πρωινό και από 110 ευρώ για ένα δωμάτιο με πρωινό που καλύπτει μία τετραμελή οικογένεια. Μπορεί η πλειονότητα των ταξιδιωτών να επιλέγει τις δύο διανυκτερεύσεις, ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφασίζουν να εκδράμουν από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα, με τους Επιχειρηματίες να ποντάρουν στην έναρξη του χιονοδρομικού κέντρου της περιοχής, εξέλιξη που θα τονώσει την κίνηση για τα Σαββατοκύριακα που μεσολαβούν μέχρι τα Χριστούγεννα.

Έντονη κινητικότητα διαπιστώνεται και σε προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, όπου οι τιμές στα διαθέσιμα δίκλινα δωμάτια ξεκινούν από 55-60 ευρώ με πρωινό. Στο 55% διαμορφώνεται επί του παρόντος η πληρότητα στα χωριά της Πιερίας, με αιχμή το Λιτόχωρο, τον Παλαιό Παντελεήμονα και την Παλαιά Σκοτίνα.

Οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό κρατούν σε υψηλά επίπεδα την πληρότητα στα Τρίκαλα και στην Καλαμπάκα. Μπορεί η ελληνική αγορά να είναι υποτονική στην περιοχή, ωστόσο, οι τελευταίοι τουρίστες της θερινής σεζόν ανεβάζουν την πληρότητα στο 70%. Οι τιμές στα διαθέσιμα δίκλινα δωμάτια ξεκινούν από 60 με 70 ευρώ, ενώ ένα τετράκλινο διατίθεται έναντι 120 ευρώ. Διαθεσιμότητα καταγράφεται επίσης και για τα οργανωμένα ταξίδια τριών διανυκτερεύσεων, με τις τιμές να ξεκινούν από 280 ευρώΣε γενικές γραμμές, πάντως, η ζήτηση στους προορισμούς του ορεινού όγκου για τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων καταγράφει υστέρηση σε σχέση με πέρυσι.

Σε ό,τι αφορά τα από αέρος ταξίδια εσωτερικού, οι 5 κορυφαίοι προορισμοί από την Αθήνα, με βάση τις κρατήσεις της AEGEAN, είναι τα Χανιά, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Μυτιλήνη και η Ζάκυνθος. Αντίστοιχα, από τη Θεσσαλονίκη η «χρυσή» πεντάδα απαρτίζεται από τη Χίο, το Ηράκλειο, τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη και την Κω. Οι πληρότητες στα δρομολόγια εσωτερικού από την Αθήνα φτάνουν το 70%, ποσοστό αυξημένο κατά 10% σε σύγκριση με τις αντίστοιχες ημέρες του 2023. Παράλληλα, τα δρομολόγια από και προς τη βάση της Θεσσαλονίκης εμφανίζουν πληρότητα που αγγίζει το 80%, γεγονός που οδηγεί σε μια αύξηση μεγαλύτερη του 20% σε σχέση με πέρσι.

Η εικόνα στα Airbnb

Με εξαίρεση κάποιους προορισμούς της Πελοποννήσου, όπου τα καταλύματα τύπου Airbnb είναι γεμάτα, υπάρχει ακόμη διαθεσιμότητα για μίσθωση ακινήτων ενόψει του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου.  Στην Αράχωβα η πληρότητα στα καταλύματα τύπου Airbnb αγγίζει το 65%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης να κυμαίνονται από 353 ευρώ έως 468 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις, ενώ ένα chalet 80 τ.μ. διατίθεται έναντι 1.095 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους ορεινούς προορισμούς του νομού Αρκαδίας. Στο επίκεντρο βρίσκονται η Δημητσάνα, η Βυτίνα και η Στεμνίτσα, ενώ στον χάρτη των Ελλήνων που θέλουν να αποδράσουν για λίγες μέρες μπαίνουν επίσης η Καρύταινα, τα Λαγκάδια, η Ζάτουνα, το Λεβίδι, το Ελληνικό και η Βλαχέρνα. Η πληρότητα σε Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα αγγίζει το 100%, 84% και 73% αντίστοιχα, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης να ξεκινούν από 345 ευρώ.

Πέριξ του 70% διαμορφώνεται η πληρότητα στα καταλύματα τύπου Airbnb που βρίσκονται Καλαμάτα. Το κόστος μίσθωσης μιας κατοικίας για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 195 ευρώ έως 380 ευρώ. Αντίστοιχη είναι η εικόνα στο Ναύπλιο, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης να ξεκινούν από 253 ευρώ.

Στο Μέτσοβο η πληρότητα φτάνει στο 85% και το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 793 ευρώ για μια κατοικία 150 τ.μ. Μεγάλη ζήτηση καταγράφεται και για το Καρπενήσι, όπου η πληρότητα στα καταλύματα τύπου Airbnb φτάνει το 92% και οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης ξεκινούν 635 ευρώ για τα εναπομείναντα διαθέσιμα ακίνητα.

Σχεδόν γεμάτα είναι τα καταλύματα στα Ιωάννινα, με ελάχιστα ακίνητα να είναι πλέον διαθέσιμα. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 799 ευρώ, σύμφωνα με το πανελλαδικό δίκτυο E-Real EstatesΗ Ναύπακτος, ο προορισμός που κέρδισε έδαφος εν μέσω πανδημίας, συγκεντρώνει υψηλό ενδιαφέρον, με την πληρότητα να διαμορφώνεται στο 69% και το κόστος να ξεκινά από 210 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσειςΥψηλά ποσοστά πληρότητας σημειώνονται, τέλος, στα καταλύματα που διατίθενται με όρους βραχυχρόνιας μίσθωσης στα Γρεβενά (95%), στη Φλώρινα (97%), στην Καλαμπάκα (98%) και στην Καστοριά (97%).


Ζήτηση για το εξωτερικό

Ισχυρή ζήτηση καταγράφεται και για ταξίδια στο εξωτερικό με τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των Ελλήνων. Μαδρίτη, Βενετία, Νίκαια, Παρίσι, Βαρκελώνη, Ρώμη, Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Ανόβερο, Άμστερνταμ και Φρανκφούρτη είναι οι προορισμοί που βρίσκονται ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων των ΕλλήνωνΜε βάση τα διαθέσιμα στοιχεία της μεγαλύτερης εγχώριας αεροπορικής, της Aegean, οι πτήσεις στο δίκτυο εξωτερικού από και προς τη βάση της Αθήνας έχουν πληρότητα που ξεπερνά το 80%, είναι δηλαδή τουλάχιστον 5 μονάδες αυξημένη σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες του 2023

Αντίστοιχα, οι πτήσεις που εκτελούνται από και προς τη βάση της Θεσσαλονίκης καταγράφουν πληρότητα που αγγίζει το 85%, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 10% σε σχέση με τις ίδιες ημέρες την περασμένη χρονιά. Αξιοσημείωτη και η προτίμηση που συγκεντρώνει η Κωνσταντινούπολη, καθώς ο προορισμός βρίσκεται στην 6η θέση των κορυφαίων επιλογών εξωτερικού των ταξιδιωτών έως τώρα, με ισχυρή ανοδική τάση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν και προορισμοί εκτός Ευρώπης, με αιχμή το Αμπού Ντάμπι.
euro2day.gr

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ