ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στίγκλιτς: H κατώτερη και η μεσαία τάξη στην Ελλάδα δεν έχουν ανακάμψει ακόμα

Α ρνητικά αποτιμά ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς τον ρόλο της Τρόικας και τη μνημονιακή « κληρονομιά » της στην Ελλάδα, μ...


ΣΥΡΙΖΑ: Το «φάντασμα» του Κασσελάκη κάθε μέρα πάνω από την Κουμουνδούρου. ***** Μηνύματα Μητσοτάκη σε Σαμαρά και «υπερπατριώτες» στα δεξιά της Ν.Δ. ***** Φιντάν: Πολύτιμη η ηρεμία στο Αιγαίο αυτή τη στιγμή - Έχουμε προβλήματα να λύσουμε με την Ελλάδα. ***** Λιμάνι του Πειραιά: Εργάτες εμπόδισαν να φορτωθεί κοντέϊνερ με πυρομαχικά για το Ισραήλ. ***** Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου. ***** Τεθωρακισμένα από Γερμανία, F-16 από Νορβηγία για την Ουκρανία. ***** Τραμπ: Ο Ζελένσκι φέρει μερίδιο ευθύνης για την εισβολή της Ρωσίας.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Τα ποσοστά πέφτουν αλλά η ένταση για την επικράτηση ανεβαίνει


Χωρίς καμία απόφαση για τα επόμενα βήματα του κόμματος αλλά με άλλη μία καταδίκη συμπεριφορών και κινήσεων του Στέφανου Κασσελάκη, συνεδρίασε χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αναπάντητο και το ερώτημα εάν θα γίνουν, τελικά, το Συνέδριο και οι προεδρικές εκλογές. Εάν δεν είχε καταφερθεί ο Παύλος Πολάκης με πρωτοφανή ακραίο τρόπο εναντίον του κ. Κασσελάκη (''οι αναφορές του δείχνουν αδολφοχιτλερισμό'') και με ''αγοραία'' έκφραση για την επιμονή των ''87'' να τον αποκλείσουν από υποψήφιο («με αυτή την μ….α τον κάνατε πληγωμένο πρίγκηπα»), η εν λόγω Συνεδρίαση δεν θα είχε να προσφέρει τίποτα το ιδιαίτερο στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ.


Και μάλιστα, την ώρα της Συνεδρίασης είχε διαρρεύσει ήδη η νέα δημοσκόπηση της GPO που έδειξε:
  • Νέα πτώση του κόμματος στο 7,6%, έναντι 9,3% τον προηγούμενο μήνα, πίσω από το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση.
  • Την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (59,5%) να τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη στις προεδρικές εκλογές, έναντι του 37,1% που απάντησε αρνητικά.
Το κλίμα στην κοινωνία το έδωσε μία φράση του Νίκου Σκορίνη: «Οι γείτονες με αποφεύγουν επειδή με λυπούνται»

Συνέδριο σε παλιό… μπουζουξίδικο

Θέμα αναβολής του Συνεδρίου δεν τέθηκε, ωστόσο δεν υπήρξε διαβεβαίωση ότι … βρέθηκε συνεδριακός χώρος για τη διεξαγωγή του. Στη σχετική ερώτηση της Θεοδώρας Τζάκρη η απάντηση ήταν ότι σήμερα, Παρασκευή, οι υπεύθυνοι θα δουν μία αίθουσα χωρητικότητας 3.000 θέσεων για να αποφασίσουν εάν θα την ''κλείσουν''. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, πρόκειται για πρώην… μπουζουξίδικο στο Γκάζι, το οποίο, όπως λένε, είναι ο μοναδικός διαθέσιμος χώρος σε Αθήνα και περίχωρα το τριήμερο 8-10 Νοεμβρίου που έχει προγραμματισθεί το Συνέδριο. Το γεγονός όμως ότι εκείνο το Σαββατοκύριακο θα διεξάγεται στην Αθήνα ο ''Αυθεντικός Μαραθώνιος'', οδηγεί σε ερωτηματικά …για την πρόσβαση των Συνέδρων, οπότε επανέρχονται οι σκέψεις να το παρακολουθήσουν κάποιοι μέσω zoom.

«Θέλει να μας διαλύσει»

Κατά τα λοιπά, το μέλος της Π.Γ. και πρώην Γραμματέας του κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας, αντέδρασε στον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη, τονίζοντας πως το Συνέδριο, ως ανώτατο Όργανο, έχει δικαίωμα να εγκρίνει ή να απορρίψει την απόφαση της Κεντρικής ΕπιτροπήςΤην ίδια απάντηση φέρεται να έδωσε και όταν ο Νίκος Παππάς τον ρώτησε εάν το Συνέδριο έχει δικαίωμα να απορρίψει και την καθαίρεση του κ. Κασσελάκη με τη γνωστή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ο κ. Παππάς ήταν ιδιαίτερα επικριτικός προς τις κινήσεις του κ. Κασσελάκη, παραπέμποντας ιδιαίτερα στο εξώδικο (''δεν το απέσυρε'') και στην πλατφόρμα ''Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ'' που, όπως είπε, συνιστά προσπάθεια δημιουργίας άλλου κόμματος.

Για ''δικό του κόμμα'' μέσω της επίμαχης πλατφόρμας έκανε λόγο και η Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι ο κ. Κασσελάκης είχε ένα σχέδιο που έβαλε μπροστά μετά τις ευρωεκλογές για να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ που ξέρουμε και να τον στρέψει δεξιάΣτην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Γιάννης Ραγκούσης, λέγοντας ότι ο κ. Κασσελάκης απαξιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε όταν προχωρήσει σε δικό του κόμμα να μην τον έχει απέναντι του ως αξιόπιστο ανταγωνιστή.

Ρ. Δούρου: Δεν θα είμαι υποψήφια

Η Ρένα Δούρου αντέδρασε στο γεγονός ότι κάθε φορά συγκαλείται η Πολιτική Γραμματεία για τον κ. Κασσελάκη χωρίς πολιτικό δια ταύτα: «Είμαστε σχολιαστές κατά του Κασσελάκη και μας φωνάζετε να βγάζουμε ανακοινώσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο;», φέρεται να παρατήρησε. Η ίδια, αργότερα, διέψευσε δημοσιεύματα που τη φέρουν να σκέφτεται υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν λειτούργησα ποτέ με όρους αυτοπρότασης, δεν λειτούργησα ποτέ με όρους παραπολιτικών. Και αυτό δεν θα αλλάξει τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Π. Πολάκης: «Νάρκισσος - παραπονεμένος πρίγκιπας»

Όπως αναφέρθηκε, η τοποθέτηση του κ. Πολάκη προκάλεσε αίσθηση για τη σκληρότητα της απέναντι στον κ. Κασσελάκη«Η αναφορά του πως ντρέπεται να χάσει από Βουλευτή του δείχνει έναν εγωπαθή νάρκισσο και η αναφορά περί συμμετοχικής αμεσοδημοκρατίας δείχνει αδολφοχιτλερισμο!!!», ήταν ένα σημείο της ομιλίας του. Σε μία επίδειξη εξισορρόπησης δε, καταφέρθηκε εναντίον του αποκλεισμού της υποψηφιότητάς του: «Για να λέμε όλη την αλήθεια, εσείς οι ''87'' κλπ την έχετε κάνει τη μ@@λ…α με τον αποκλεισμό και τώρα, ο Κασσελάκης το παίζει πληγωμένος - παραπονεμένος πρίγκιπας»Και: «Αν έλθει ο κανονικός κόσμος να ψηφίσει, αυτός ο νάρκισσος δεν θα βγει Πρόεδρος». Δεν εξήγησε πάντως τι σημαίνει ''κανονικός κόσμος''…
euro2day.gr


«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ