ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ


Ο ΣΥΡΙΖΑ σε… ανεπίσημη διάσπαση, ο Stefanos κάνει πρεμιέρα απόψε τη δική του παράσταση. ***** Στουρνάρας: Οι επενδύσεις καθορίζουν τα πάντα - Ζητά έγκαιρη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων. ***** Ν. Παππάς: Αποτύχατε στο τρίπτυχο πρόληψη, πυρόσβεση, αποκατάσταση - Τεράστια κενά. ***** Ανδρουλάκης: Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις φυσικές καταστροφές - Δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Στη Ρωσία ο Γκουτέρες για την Σύνοδο των BRICS

O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έφτασε σήμερα το πρωί στη Ρωσία για να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS που διεξάγεται στο Καζάν, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές Αρχές στον λογαριασμό τους στο TelegramΟ Γκουτέρες, τον οποίο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ρωσικής Δημοκρατίας του Ταταρτστάν, Φαρίντ Μουχαμετσίν, θα συνομιλήσει σήμερα ''με μεγάλο αριθμό ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο'', επεσήμανε χθες, Τρίτη, ο ΟΗΕ.

Το Κρεμλίνο έχει επισημάνει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη, με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και θα συζητήσουν κυρίως τον πόλεμο στην ΟυκρανίαΑυτή θα είναι η πρώτη διμερής συνάντηση των δύο ανδρών από τον Απρίλιο του 2022, δύο μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Στο Καζάν «ο Γενικός Γραμματέας θα επαναλάβει τις γνωστές θέσεις του για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους όρους για μια δίκαιη ειρήνη που θα βασίζεται στον χάρτη και τις αποφάσεις του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου», υπογράμμισε χθες ο Φαρχάν Χακ, ένας από τους εκπροσώπους του ΓκουτέρεςΟ Γκουτέρες, ο οποίος έχει εμφανιστεί επανειλημμένα διαθέσιμος να διαδραματίσει ρόλο μεσολαβητή για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, έχει υπογραμμίσει πολλές φορές ότι η προσάρτηση ουκρανικών περιοχών από τη Ρωσία «δεν έχει θέση στον σύγχρονο κόσμο»«Ο πόλεμος στην Ουκρανία παραμένει μια ανοικτή πληγή στην καρδιά της Ευρώπης», είχε τονίσει και πάλι τον Φεβρουάριο.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας εκτίμησε τη Δευτέρα ότι ο Γκουτέρες έκανε «λάθος επιλογή» δεχόμενος να μεταβεί στο Καζάν. «Το μόνο που κάνει είναι να βλάπτει τη φήμη του ΟΗΕ», έγραψε στο ''Χ''.

Ο Πούτιν με τη Σύνοδο αυτή των BRICS επιδιώκει να αποδείξει την αποτυχία της δυτικής πολιτικής των κυρώσεων και της απομόνωσης της χώρας του. Χθες συναντήθηκε με πολλούς αξιωματούχους, ανάμεσά τους ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Ινδός Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι.

Η Ομάδα των Brics μετρούσε το 2009 όταν συστάθηκε τέσσερα μέλη, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα. Το 2010 εντάχθηκε σε αυτή η Νότια Αφρική και φέτος τέσσερις ακόμη χώρες, η Αιθιοπία, το Ιράν, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πρώτη διμερής συνάντηση Μόντι - Σι μετά από 5 χρόνια

O Ναρέντρα Μόντι και ο Σι Τζινπίνγκ θα έχουν την πρώτη τους διμερή συνάντηση εδώ και πέντε χρόνια, σε μια ένδειξη πιθανής αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών με τον μεγαλύτερο πληθυσμό παγκοσμίως, μετά την υπογραφή Συμφωνίας για μια συνοριακή διαφορά τους. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου της ομάδας Brics που διεξάγεται στο Καζάν της Ρωσίας, διευκρίνισε χθες, Τρίτη, το βράδυ υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ινδικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Βίκραμ ΜίσριΟι δύο ηγέτες δεν είχαν καμία πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση μετά την επίσκεψη του Σι στην Ινδία τον Οκτώβριο του 2019. Διασταυρώθηκαν απλώς στις Συνόδους Κορυφής της G20 στην Ινδονησία το 2022 και στη Νότια Αφρική το 2023.

Σποραδικές εντάσεις

Οι δύο ασιατικοί γίγαντες, οι δύο χώρες με τον μεγαλύτερο πληθυσμό παγκοσμίως, μοιράζονται σύνορα σχεδόν 3.500 χιλιομέτρων, τα οποία εξακολουθούν να αποτελούν πηγή έντασης μεταξύ τους, με σποραδικές συγκρούσειςΤον Ιούνιο του 2020 ξέσπασε σύγκρουση σώμα με σώμα μεταξύ στρατιωτών της Κίνας και της Ινδίας στη μεθόριο μεταξύ της κινεζικής επαρχίας του Θιβέτ και της ινδικής επαρχίας Λαντάχ, η οποία προκάλεσε τουλάχιστον 20 νεκρούς από την ινδική πλευρά και τέσσερις από την κινεζική.

Το περιστατικό αυτό είχε οξύνει ιδιαίτερα τις διμερείς σχέσεις και η Ινδία προσπάθησε να μειώσει τις κινεζικές επενδύσεις στο έδαφός της, απαγορεύοντας κυρίως τις κινεζικές εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα όπως το TikTokΌμως τη Δευτέρα το Νέο Δελχί ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με το Πεκίνο, κάτι που η κινεζική πλευρά επιβεβαίωσε χθες, Τρίτη, για τις περιπολίες στις διαφιλονικούμενες μεθοριακές περιοχές.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ