ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ


Ο ΣΥΡΙΖΑ σε… ανεπίσημη διάσπαση, ο Stefanos κάνει πρεμιέρα απόψε τη δική του παράσταση. ***** Στουρνάρας: Οι επενδύσεις καθορίζουν τα πάντα - Ζητά έγκαιρη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων. ***** Ν. Παππάς: Αποτύχατε στο τρίπτυχο πρόληψη, πυρόσβεση, αποκατάσταση - Τεράστια κενά. ***** Ανδρουλάκης: Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις φυσικές καταστροφές - Δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων μιλά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος ΜητσοτάκηςΘέμα της Συνεδρίασης είναι ο απολογισμός της φετινής αντιπυρικής περιόδου και οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τη στήριξη των πληγέντων, την αποκατάσταση των υποδομών και την περαιτέρω ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας.

«Αναμενόταν δύσκολη κλιματολογικά η χρονιά, αντικειμενικά ήταν η πιο δύσκολη των τελευταίων 40 χρόνων. Είχαμε συστηματικά υψηλότερες του μέσου όρου θερμοκρασίες, υπερβολικά μεγάλη ξηρασία, έντονους ανέμους, παρατεταμένη ανομβρία, ελάχιστο χιόνι στα βουνά. Γνωρίζαμε ότι θα είχαμε ιδιαίτερα προβληματικές συνθήκες», είπε ο Πρωθυπουργός, στην έναρξη της ομιλίας του. «Βρεθήκαμε σε βαθμό επικινδυνότητας 4-5 νωρίτερα από άλλες χρονιές. Είχαμε τον κρατικό μηχανισμό σε ετοιμότητα για ένα 6μηνο, δασικές πυρκαγιές και τον Σεπτέμβριο», επισήμανε, απευθύνοντας ένα «μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα στελέχη που κατέβαλαν και φέτος τιτάνια προσπάθεια».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, φέτος σημειώθηκαν 9.101 πυρκαγιές, έναντι 7.163 πέρυσιΟι καμένες εκτάσεις το 2023 ανήλθαν σε 1.754.000 στρέμματα, μειώθηκαν σε 440.000 στρέμματα φέτος, την ώρα που ο μέσος όρος της τελευταίας 20ετίας ήταν κάτι παραπάνω από 500.000 καμένα στρέμματα, «δηλαδή ήμασταν κάτω από τον μέσο όρο της 20ετίας», σημείωσε.

Φέτος, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν λιγότερα σε μέσο όρο και τα καμένα στρέμματα ανά πυρκαγιά, 48 έναντι 58 της 20ετίας. «Φέτος είχαμε πολύ λιγότερα καμένα δάση. Δείτε στις ΗΠΑ. Είναι μια πραγματικότητα που συνοδεύει την κλιματική κρίση. Οι επιθέσεις θα είναι ολοένα και πιο συχνές. Η Μεσόγειος είναι περιοχή στο επίκεντρο της κλιματικής κρίσης και θα δοκιμάζεται ολοένα και πιο συχνά», παρατήρησε ο Πρωθυπουργός.

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ