ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στίγκλιτς: H κατώτερη και η μεσαία τάξη στην Ελλάδα δεν έχουν ανακάμψει ακόμα

Α ρνητικά αποτιμά ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς τον ρόλο της Τρόικας και τη μνημονιακή « κληρονομιά » της στην Ελλάδα, μ...


ΣΥΡΙΖΑ: Το «φάντασμα» του Κασσελάκη κάθε μέρα πάνω από την Κουμουνδούρου. ***** Μηνύματα Μητσοτάκη σε Σαμαρά και «υπερπατριώτες» στα δεξιά της Ν.Δ. ***** Φιντάν: Πολύτιμη η ηρεμία στο Αιγαίο αυτή τη στιγμή - Έχουμε προβλήματα να λύσουμε με την Ελλάδα. ***** Λιμάνι του Πειραιά: Εργάτες εμπόδισαν να φορτωθεί κοντέϊνερ με πυρομαχικά για το Ισραήλ. ***** Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου. ***** Τεθωρακισμένα από Γερμανία, F-16 από Νορβηγία για την Ουκρανία. ***** Τραμπ: Ο Ζελένσκι φέρει μερίδιο ευθύνης για την εισβολή της Ρωσίας.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η επανάπαυση της Κυβέρνησης στο «θετικό κλίμα» της Διακήρυξης των Αθηνών, είναι επικίνδυνη

Τ
ις σημερινές προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί δήθεν «τουρκικής μειονότητας στη Θράκη», αλλά και τον χαρακτηρισμό της παράνομης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο ως «ειρηνευτική επιχείρηση» καταδικάζει απερίφραστα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Ενώ παράλληλα, καλεί την Κυβέρνηση «να αντιδράσει επιτέλους και να σταματήσει να υποβαθμίζει τις τουρκικές προκλήσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι: «Η επανάπαυση της Κυβέρνησης στο ''θετικό κλίμα'' της Διακήρυξης των Αθηνών, είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας και έχει αφήσει περιθώρια για την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων, όπως οι τουρκικές φιέστες μίσους στην Κύπρο συνοδεία πολεμικών πλοίων, η απόπειρα ανάμειξης της Τουρκίας στα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας, η αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Κάσο με ανάπτυξη πολεμικών πλοίων και η εκ νέου αμφισβήτηση του καθεστώτος της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Κυβέρνηση «να εξέλθει από την κατάσταση διπλωματικού στρουθοκαμηλισμού στην οποία έχει περιέλθει και να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας, όπως αυτά απορρέουν από το διεθνές και κοινοτικό δίκαιο». Προσθέτει ότι «κυρίως δε, η Κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει μια συγκροτημένη εθνική στρατηγική για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αρχή, μέση και τέλος, χωρίς μικροκομματικούς τακτικισμούς στο πλαίσιο της ΙΧ εξωτερικής πολιτικής Μητσοτάκη».

Ερντογάν: «Τουρκική» η μειονότητα στη Θράκη - Παρακολουθούμε όλα τα βήματα της Ελλάδας

«Τουρκική» χαρακτήρισε για ακόμη μία φορά τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να την προστατεύειΜιλώντας το μεσημέρι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε επίσης ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει τους Τουρκοκυπρίους.

«Η Τουρκία παρακολουθεί όλα τα βήματα που κάνει η Ελλάδα και επεμβαίνει σε περίπτωση ανάγκης», είπε ο Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος διαβεβαίωσε, πάντως, σύμφωνα με τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει εντάσεις με τους γείτονές της. «Δεν θα αρνιόμασταν ποτέ μια χειραψία», σημείωσε. Υποστήριξε, εξάλλου, σύμφωνα το Anadolu και τη Daily Sabah, ότι «στοχεύουμε να βελτιώσουμε τη φιλία μας με όλες τις χώρες και να αυξήσουμε τον αριθμό των φίλων μας».
ΑΜΠΕ


«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ