φωτογραφια του ηγετη της Χαμας Γιαχια Σινουαρ στα ερειπια στη Γαζα

φωτογραφια του ηγετη της Χαμας Γιαχια Σινουαρ στα ερειπια στη Γαζα
Ισραηλινοί αξιωματούχοι διαρρέουν πλέον τη βεβαιότητά τους πως ο άνδρας που σκοτώθηκε σε επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας είναι ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ. Στα Ισραηλινά ΜΜΕ δημοσιεύεται και η συγκλονιστική φωτογραφία ντοκουμέντο του νεκρού ηγέτη της Χαμάς μέσα στα ερείπια του κτιρίου που χτυπήθηκε. Για ισχυρές ενδείξεις ότι ο Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός κάνει λόγο ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Νόαμ Κατζ σε ανάρτησή του στο twitter. «Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο Yahya Sinwar, ο ηγέτης της Hamas και ο δολοφόνος που βρισκόταν πίσω από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, σκοτώθηκε από στρατιώτες του IDF», έγραψε ο Πρέσβης. Νωρίτερα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ ενημερώθηκε ότι «είναι πολύ πιθανό» ο ηγέτης της Χαμάς να έχει πέσει νεκρός

Πέθανε η Βάσω Παπανδρέου - Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή η πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ. ***** Σημίτης για Βάσω Παπανδρέου: Ήταν μια άξια γυναίκα, που τίμησε τις θέσεις που ανέλαβε. ***** Χάρης Δούκας για Βάσω Παπανδρέου: Αφήνει πίσω της δυσαναπλήρωτο κενό. ***** Ν. Ανδρουλάκης για Βάσω Παπανδρέου: Υπηρέτησε με σθένος και δυναμισμό χωρίς συμβιβασμούς τις πολιτικές θέσεις της. ***** Κυριάκος Μητσοτάκης για Βάσω Παπανδρέου: «Άφησε το δικό της αποτύπωμα και στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή». ***** Βουλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Βάσως Παπανδρέου. ***** Κορονοϊός: 28 νεκροί, 20 σε ΜΕΘ την τελευταία εβδομάδα - 709 νέες εισαγωγές. ***** Π. Πολάκης: Άρση ασυλίας αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής. ***** «Ιανός»: Ένοχοι ο πρώην Περιφερειάρχης Αγοραστός και τρεις ακόμη για την πλημμύρα - Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή. ***** Ο Κακλαμάνης ζητεί εξορθολογισμό του Χρηματιστηρίου Ενέργειας - Νέα ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ. στην Κυβέρνηση. ***** Νέα μείωση των επιτοκίων ανακοίνωσε η ΕΚΤ. ***** Ουκρανία: Δεν άρεσε στο ΝΑΤΟ το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι, το απορρίπτει ο Ρούτε. ***** Ζελένσκι: Η Ελλάδα θα διευκολύνει την εκπαίδευση των πιλότων μας στα F-15. ***** Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.: «Αγκάθι» ξανά το μεταναστευτικό - Αρκετές «φωνές» υπέρ ενός σχεδίου τύπου Μελόνι.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

17 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών για τις δηλώσεις Σαμαρά από την Κύπρο

Δεκαέξι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η Γραμματέας της Κ.Ο. κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών με την οποία ζητούν εξηγήσεις σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά για το Αιγαίο και το κυπριακό.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς από τη Λευκωσία ανέφερε «ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει μακριά από νέους εμπαιγμούς σε βάρος της Κύπρου ή λύσεις άδικες και καταστροφικές, όπως αυτές που ακούγεται ότι μαγειρεύονται εκ παραλλήλου πλέον και με το Αιγαίο» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «τα ήρεμα νερά, όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες», και ότι «αν υπογραφεί κάτι διαφορετικό, απλώς θα αποτελεί την θρυαλλίδα για την επόμενη
κρίση». Ο κ. Σαμαράς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας ότι η διάλυση του Κυπριακού Κράτους θα φέρει και τον διαμελισμό του Αιγαίου και θα αρχίσει η συρρίκνωση της ίδιας της Ελλάδας.
Με δεδομένο ότι την παρούσα χρονική περίοδο τα ελληνοτουρκικά βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, με την Κυβέρνηση να εφαρμόζει συστηματικά μυστική διπλωματία ενώ την ίδια στιγμή στο Κυπριακό καταγράφεται μεγάλη κινητικότητα, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν απαντήσεις στα παρακάτω δυο κρίσιμα ερωτήματα:
  1. Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης επί των δηλώσεων του κ. Σαμαρά ο οποίος έχει διατελέσει Πρωθυπουργός της χώρας και σήμερα είναι Βουλευτής της κυβερνώσας παράταξης όταν μάλιστα υπονοείται ότι η Κυβέρνηση οδηγείται σε υποχωρήσεις αναφορικά με τα ελληνικά και κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και,
  2. Πως εκλαμβάνει η Κυβέρνηση την αναφορά του πρώην Πρωθυπουργού της χώρας περί «μαγειρεμάτων» Περί «πακεταρίσματος» των εθνικών ζητημάτων που αφορούν στο Αιγαίο και στην Κύπρο.
«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ