ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στίγκλιτς: H κατώτερη και η μεσαία τάξη στην Ελλάδα δεν έχουν ανακάμψει ακόμα

Α ρνητικά αποτιμά ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς τον ρόλο της Τρόικας και τη μνημονιακή « κληρονομιά » της στην Ελλάδα, μ...


ΣΥΡΙΖΑ: Το «φάντασμα» του Κασσελάκη κάθε μέρα πάνω από την Κουμουνδούρου. ***** Μηνύματα Μητσοτάκη σε Σαμαρά και «υπερπατριώτες» στα δεξιά της Ν.Δ. ***** Φιντάν: Πολύτιμη η ηρεμία στο Αιγαίο αυτή τη στιγμή - Έχουμε προβλήματα να λύσουμε με την Ελλάδα. ***** Λιμάνι του Πειραιά: Εργάτες εμπόδισαν να φορτωθεί κοντέϊνερ με πυρομαχικά για το Ισραήλ. ***** Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου. ***** Τεθωρακισμένα από Γερμανία, F-16 από Νορβηγία για την Ουκρανία. ***** Τραμπ: Ο Ζελένσκι φέρει μερίδιο ευθύνης για την εισβολή της Ρωσίας.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Στίγκλιτς: H κατώτερη και η μεσαία τάξη στην Ελλάδα δεν έχουν ανακάμψει ακόμα

Αρνητικά αποτιμά ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς τον ρόλο της Τρόικας και τη μνημονιακή «κληρονομιά» της στην Ελλάδα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στην ΕΡΤ. Μιλώντας στην εκπομπή «Prime», σημείωσε ότι η διαρθρωτική προσαρμογή που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, οδήγησε σε μια πάρα πολύ αργή ανάκαμψη της χώρας, με την κατώτερη και τη μεσαία τάξη να μην έχουν ανακάμψει ακόμα. 
Επίσης, όπως είπε, πολλοί πόροι της Ελλάδας ανήκουν πια σε ξένους και σε ολιγάρχες, γεγονός που «αναχαιτίζει, παρά ενισχύει» τον διαρθρωτικό μετασχηματισμό που έχει τόσο πολύ ανάγκη η χώρα μας. Ακόμη, ο Τζόζεφ Στίγκλιτς εξέφρασε την ανησυχία του για την περίπτωση εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι θα έρθει πιο κοντά στον Βλαντιμίρ Πούτιν και «άλλους δικτάτορες», ενώ σημείωσε ότι η Ουγγαρία πρέπει να αποβληθεί από την Ε.Ε., καθώς «έχει παραβιάσει τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας, που είναι θεμελιώδεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση».
«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ