ΙΣΤΟΡΙΚΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Κ. Σακελλαροπούλου: «Πολύτιμη παρακαταθήκη, το σθένος και η ομοψυχία των ηρώων του ’40». ***** Κ. Μητσοτάκης: Ισχυρή η πατρίδα μας με τις Ένοπλες Δυνάμεις πανέτοιμες να εξασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα. ***** Νίκος Δένδιας: Οι γιορτές αποκτούν νόημα όταν χρησιμοποιούμε τα διδάγματά τους. ***** «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν»: Το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου του F16 στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης. ***** Νίκος Ανδρουλάκης για εθνικά θέματα: «Δεν δεχόμαστε κανενός είδους παζάρι». ***** Δ. Κουτσούμπας για 28η Οκτωβρίου: Και τότε και τώρα το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού είναι ένα τεράστιο «ΟΧΙ» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Handelsblatt: Σημαντική πρόοδο στην ελάφρυνση του χρέους έχει σημειώσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και τον Δεκέμβριο θα καταβάλει ακόμα 8 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή του

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Ελλάδα από τις 29 έως τις 31 Οκτωβρίου
Με αφορμή την πρόθεση της ελληνικής Κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, να καταβάλει τον Δεκέμβριο ακόμα 8 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή του χρέους, η μεγάλη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε δημοσίευμα της (26/10) αναφέρεται στη σημαντική πρόοδο που έχει κάνει η χώρα τα τελευταία χρόνια στη μείωση του Δημόσιου χρέους.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το Υπουργείο, η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η πρώην υποψήφια για χρεοκοπία Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ελάφρυνση του χρέους τα τελευταία χρόνια. Μόλις σε 3 χρόνια, από το 2020 έως το 2023, η Ελλάδα μείωσε κατά 45,1 ποσοστιαίες μονάδες τον δείκτη χρέους της και σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το Δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ από 209% το 2020 είχε πέσει στο 163,9% στο τέλος του 2023.

Τον Δεκέμβριο ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σχεδιάζει την πληρωμή 8 δισ. ευρώ στους πιστωτές της χώρας για δάνεια που έλαβε η Ελλάδα στο ξεκίνημα της κρίσης χρέους τον Μάιο 2010. Κανονικά οι αποπληρωμές αυτές θα έπρεπε να γίνουν την περίοδο 2026- 2028. Με την πρόωρη αποπληρωμή, ο Υπουργός Οικονομικών θέλει να μειώσει περισσότερο το δημόσιο χρέος της χώρας, αναφέρει η Handelsblatt.

Παράλληλα, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην έκδοση του Fiscal Monitor την εβδομάδα που πέρασε, προβλέπει πτωτική πορεία για το Δημόσιο χρέος της Ελλάδας κατά 29,5 ποσοστιαίες μονάδες στο 139,4% έως το 2029. Οι αναλυτές στον οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Scope είναι ακόμη πιο αισιόδοξοι. Προβλέπουν ότι το ποσοστό θα μειωθεί στο 132,8% έως το 2029. Με βάση την πρόβλεψη του οίκου Scope, η Ελλάδα θα παραδώσει το 2028 στην Ιταλία το «κόκκινο φανάρι» της χώρας με το υψηλότερο ποσοστό Δημοσίου χρέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Ελλάδα από τις 29 έως τις 31 Οκτωβρίου

Μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, από τις 29 έως τις 31 ΟκτωβρίουΕιδικότερα, ο κ. Σταϊνμάιερ θα αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τρίτης 29 Οκτωβρίου και στις 13:00 θα πραγματοποιήσει μαζί με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επίσκεψη στον χώρο του υπό ανέγερση Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος, όπου θα τους υποδεχθεί ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ. Στη συνέχεια θα έχουν συνάντηση με δύο γυναίκες που επέζησαν από το Ολοκαύτωμα και θα ακολουθήσει συμβολική δενδροφύτευση από τους Προέδρους Ελλάδας και Γερμανίας.

Στις 14:15 είναι προγραμματισμένη εκδήλωση στο Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης παρουσία του Γερμανού Προέδρου και αμέσως μετά αναχώρησή του για την Αθήνα, όπου αναμένεται στις 16:30. Αμέσως μετά ο κ. Σταϊνμάιερ θα επισκεφθεί την φαρμακευτική Εταιρεία Boehringer - Ingelheim και στις 20:00 το βράδυ το ατελιέ του εικαστικού καλλιτέχνη Τεό Τριανταφυλλίδη.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, ο κ. Σταϊνμάιερ θα καταθέσει στεφάνι στις 09:50 το πρωί στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και αμέσως μετά θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών. Αμέσως μετά, στις 11:15 ο Πρόεδρος της Γερμανίας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και διευρυμένες συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών.

Στη συνέχεια, στις 12:05 ο κ. Σταϊνμάιερ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Νομισματικό Μουσείο και στις 13:10 θα συμμετάσχει στην εορταστική εκδήλωση για τα «150 χρόνια Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών». Στις 15:15 ο Πρόεδρος της Γερμανίας θα επισκεφθεί το Κ.Υ.Τ. Μαλακάσας και το απόγευμα στις 18:45 θα παραστεί σε εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο του ΚεραμεικούΤο βράδυ της ίδιας ημέρας, στις 20:30, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και της Έλκε Μπούντενμπέντερ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την τρίτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, ο κ. Σταϊνμάιερ θα ταξιδέψει στα Χανιά και θα μεταβεί στο χωριό Κάνδανος, όπου θα καταθέσει στεφάνι και θα ξεναγηθεί στο Μουσείο Μνήμης. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την ελαιουργική μονάδα Terra Creta στο Κολυμπάρι και θα αναχωρήσει το απόγευμα στις 19:15.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ