ΙΣΤΟΡΙΚΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Τα Ρεμπετικα Tης Kατοχης


Σκάνδαλο μεγατόνων για το νερό: Εταιρείες ύδρευσης «πέρασαν» ελέγχους ρύπανσης που δεν έγιναν ποτέ. ***** Επέμβαση της Αστυνομίας στη φυλακή του Βόλου μετά την εξέγερση κρατουμένων. ***** Ροδόπη: Νεκρή 32χρονη που παρασύρθηκε από όχημα - Αναζητείται ο οδηγός. ***** Μπενιαμίν Νετανιάχου: «Επιλέξαμε τους στόχους στο Ιράν με βάση τα συμφέροντά μας, όχι των ΗΠΑ» - Οκτώ επιδρομές σε λιγότερο από μισή ώρα στα νότια προάστια της Βηρυτού. ***** Μέλη Κογκρέσου σε Μπλίνκεν: Ο Ερντογάν υπονομεύει τις προσπάθειες κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. ***** G7: Οριστικοποίησε το δάνειο 50 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία από παγωμένα ρωσικά assets. ***** Φορτηγό έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου κοντά στο Τελ Αβίβ - Αναφορές για επίθεση με πολλούς τραυματίες.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τον «αναβαπτισμένο» Ανδρουλάκη

Μ
ολονότι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ «τρέχουν» και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο Κόμμα για την επόμενη μέρα, στην Κυβέρνηση εκτιμούν ότι δύσκολα αυτό θα μπορέσει να ανακάμψει σε τέτοιο βαθμό που να ανακατευτεί και πάλι η τράπουλα στο πολιτικό σκηνικό. 
Όπως αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και εμμέσως αναγνώρισε με τη στάση του στην πρόσφατη Συνεδρίαση της Βουλής και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, τον άτυπο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του βασικού αντιπάλου έχουν πλέον αναλάβει το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μέγαρο Μαξίμου και Πειραιώς αναγνωρίζουν ότι πιο ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν μέχρι το τέλος του χρόνου, όταν, λογικά, στην Κουμουνδούρου θα έχουν εκλέξει τον νέο Αρχηγό τους και οι πολίτες θα έχουν ένα σαφέστερο αποτύπωμα των νέων πολιτικών δεδομένων, ωστόσο θεωρούν ότι δύσκολα μπορεί να αλλάξει ριζικά η σημερινή εικόνα. Ήδη, μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρχίσει να θέτει το δίλημμα ενόψει της κάλπης του 2027. «Θεμιτή η φιλοδοξία σας να κυβερνήσετε, αλλά αυτό θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός σε τρία χρόνια από τώρα. Εδώ θα είμαστε, να κάνουμε τον λογαριασμό», τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας, απευθυνόμενος στον επανεκλεγέντα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Δίλημμα που προφανώς θα ενταθεί στην πορεία του χρόνου, καλώντας τους πολίτες να επιλέξουν ποιον θα εμπιστευτούν ως τον επόμενο Κυβερνήτη τους, τον ίδιο ή τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στο κυβερνητικό Κόμμα χαρακτηρίζουν φυσιολογική αυτή τη στιγμή τη δημοσκοπική δυναμική που αναπτύσσει το ΠΑΣΟΚ (18,2% στην τελευταία έρευνα της MRB για το ΟΡΕΝ), την οποία αποδίδουν στην πολύ πρόσφατη εσωκομματική διαδικασία των εκλογών που ανέκαθεν προσδίδει άλλον αέρα στο εν λόγω Κόμμα, αλλά και στη διαρκώς φθίνουσα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγεί τους ψηφοφόρους του σε αναζήτηση άλλης πολιτικής στέγης.  

Εκτιμούν πάντως ότι, εφόσον η Ν.Δ. «παραμείνει συνεπής απέναντι στην κοινωνία και υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις», πολύ δύσκολα θα μπορέσει μακροπρόθεσμα να γίνει η… ολική ανατροπή, με αλλαγή των συσχετισμών όσον αφορά την πρωτιά. Άλλωστε, όπως έχει πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη «δεν άλλαξε το πρόσωπο, μένει να φανεί αν θα αλλάξουν οι πολιτικές… Αν θα απομακρυνθεί από το ''όχι σε όλα'' της προηγούμενης περιόδου». Και η πολιτική, που δείχνει να εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ μετά τις εσωτερικές του διεργασίες, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, παραπέμπει σε στείρα άρνηση.

Στείρα άρνηση

Με αφορμή, για παράδειγμα, το γεγονός πως δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία να ασκήσει δριμεία κριτική στον κ. Ανδρουλάκη: «Έχω την αίσθηση ότι σαν να κάνατε ως ΠΑΣΟΚ μία στροφή 360 μοίρες γύρω από τον εαυτό σας και να καταλήξατε ακριβώς στο ίδιο σημείο όπου βρισκόσασταν πριν γίνει όλη αυτή η μεγάλη εσωτερική διαδικασία…. Αυτό που έχω δει μέχρι στιγμής, και ελπίζω να διαψευστώ στη συνέχεια, είναι ότι επιμένετε σε αυτή τη γραμμή, που με ανάγκασε στο παρελθόν να αποκαλέσω το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά έναν ''πράσινο ΣΥΡΙΖΑ''», καταδεικνύοντας τις προθέσεις του για τη συνέχεια.

Πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι να συνεχίσει την τακτική του «μαστιγίου και του καρότου», επιμένοντας να ζητά συναινέσεις τουλάχιστον σε κομβικά πολιτικά ζητήματα, αλλά ταυτόχρονα, σε κάθε ευκαιρία, ασκώντας σκληρή κριτική σε βάρος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις τυχόν αρνήσεις του. Και αυτό, ενώ εκκρεμεί η συνάντησή τους, όπως συμφώνησαν κατά τη διάρκεια του συγχαρητηρίου τηλεφωνήματος του κ. Μητσοτάκη στον κ. Ανδρουλάκη, το βράδυ της εκλογικής του νίκης και της εσωκομματικής του αναβάπτισης.

«Περιμένουμε από τους συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη να μας δώσουν κάποιες ημερομηνίες…  Και ανοιχτό είναι και πρέπει να γίνει η συνάντηση και θα γίνει», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Παύλος Μαρινάκης και συνέχισε: «Έχουμε αφήσει νομίζω πίσω μας τις εποχές όπου η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση, φτάσαμε στο σημείο να είμαστε ''γερμανοτσολιάδες'', ‘’προδότες’’ και όλα τα σχετικά. Όλα αυτά τα έχουμε αφήσει πίσω μας, μπορούμε να διαφωνούμε πολύ έντονα, αλλά σίγουρα πρέπει να συνομιλούμε».

Στην Κυβέρνηση υπενθυμίζουν ότι έχει συμπληρωθεί λιγότερος από 1,5 χρόνος από τη θητεία της και διαβεβαιώνουν ότι πολλά έχουν ακόμα να γίνουν, και να διαπιστώσουν οι πολίτες, το υπόλοιπο διάστημα. Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ερμηνεύουν τα εμφανώς μειωμένα ποσοστά ως μια στάση αναμονής πολλών ψηφοφόρων, που «περιμένουν στην άκρη να δουν αν θα κάνουμε και όλα τα υπόλοιπα». Είναι σύμφωνα με το πρωθυπουργικό επιτελείο το μεγάλο στοίχημα που έχουν να κερδίσουν και πιστεύουν ότι στο "τέλος της ημέρας" θα το καταφέρουν.
euro2day.gr

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ