ΙΣΤΟΡΙΚΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

28η Οκτωβρίου: Στο Περιστέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εορταστικές εκδηλώσεις. ***** 28η Οκτωβρίου: Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώνονται οι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη. ***** Βύθιση στα έσοδα από τον τουρισμό τον Αύγουστο. ***** Στέφανος Κασσελάκης από τη Δράμα: «Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για τη δημοκρατία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ». ***** Οι Βρυξέλλες σε συναγερμό για την πιθανή νίκη Τραμπ στις εκλογές - Η επαναφορά Τραμπ θα προκαλέσει τριγμούς σε κρίσιμους πυλώνες της Ε.Ε., όπως η Οικονομία και η Άμυνα - Σόου Τραμπ στη Νέα Υόρκη, «θα σας σώσω από τους μετανάστες». ***** Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα στο Χάρκοβο - Πολλοί τραυματίες. ***** Παρέμβαση ΗΠΑ για τις εκλογικές «παρατυπίες» στη Γεωργία. ***** Συντριβή του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ιαπωνία - Υπό πίεση ο Πρωθυπουργός Ισίμπα. ***** Η Ν. Κορέα ενημερώνει το ΝΑΤΟ για τους βορειοκορεάτες στρατιώτες στη Ρωσία.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ για 28η Οκτωβρίου: Αγώνας για να απαλλαγούμε ολοσχερώς από τους νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού

Τ
ην υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας αναδεικνύει ως διακύβευμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο μήνυμά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: 

«Η 28η Οκτωβρίου σηματοδοτεί τη σθεναρή αντίσταση του ελληνικού λαού στον φασισμό και τον ναζισμό. Η μνήμη του μαζικού αγώνα ενάντια στους εισβολείς και η εποποιία του ’40, πάντα θα συγκινεί και θα εμπνέει. 
»Η πάλη και η αντίσταση του ελληνικού λαού μέσω του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ απέναντι στους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, αποτέλεσε και αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τους μεταγενέστερους αγώνες για ελευθερία και ανεξαρτησία. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, ο ελληνικός λαός έδωσε με αυταπάρνηση τη μάχη και την κέρδισε. Ογδόντα τέσσερα χρόνια μετά, η Ευρώπη αγωνίζεται πάντα να απαλλαγεί ολοσχερώς από τους νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού.
»Στις μέρες μας, η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας ενάντια σε υμνητές του τρόμου, της άκρας Δεξιάς και του ολοκαυτώματος εθνικών, φυλετικών, θρησκευτικών, κοινωνικών και πολιτικών ομάδων, εξακολουθεί να αποτελεί διακύβευμα και απαιτεί επαγρύπνηση και διαρκή αγώνα».

Σχετικά Θέματα:



«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ