ΙΣΤΟΡΙΚΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Η Κυριακή ξημερώνει με αλλαγή ώρας - Μία ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών. ***** Με «καπέλο» 200 εκατ. τα self tests για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. ***** Κ. Σακελλαροπούλου: Πηγή έμπνευσης και υπερηφάνειας η μνήμη όσων πολέμησαν για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. ***** Στη δοξολογία του Αγίου Δημητρίου ο Κασσελάκης: «Η Θεσσαλονίκη να γίνει η πρωτεύουσα των Βαλκανίων». ***** Ανδρουλάκης: Χρέος μας να κάνουμε την πατρίδα μας πιο δίκαιη και ανθεκτική. ***** Φάμελλος από Κρήτη: Αναλαμβάνω την ευθύνη να είμαστε ξανά περήφανοι. ***** ΚΚΕ: Η νέα επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν είναι μέρος της εγκληματικής πολιτικής του κατοχικού Κράτους.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Παυσανίας Παπαγεωργίου Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Δεν είναι τυχαία η συγκυρία εκμετάλλευσης της απόφασης

Δ
εν είναι τυχαία η συγκυρία της εκμετάλλευσης της απόφασης για την υπόθεση Novartis, επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Παυσανίας Παπαγεωργίου
Όπως ανέφερε ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, μιλώντας στο Kontra. «Βλέπω ότι επιβεβαιώνεται ότι τα πολιτικά στελέχη προστρέχουν με συγκεκριμένη λογική και με πολύ συγκεκριμένο φόρτο στον λόγο τους να μιλήσουν για μία υπόθεση». Στη συνέχεια τόνισε πως «είναι δεδομένο ότι είναι υπόθεση της Δικαιοσύνης, και να ορίσουν ή να δρέψουν κάποιες δάφνες σχετικά με μία νομοθετική παρέμβαση, η οποία κατά τα λεγόμενα και του κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και πολλών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ήταν αυτό που οδήγησε τη Δικαιοσύνη ή διευκόλυνε τη Δικαιοσύνη ή έλυσε τα χέρια στη Δικαιοσύνη ή οτιδήποτε άλλο έχει ειπωθεί, μέσα σε μία φορτισμένη ατμόσφαιρα, για να πάρουν κάποιο μπράβο, ότι και καλά μπόρεσαν και «κατεύθυναν», το λέω εντός εισαγωγικών στο να βγει μια συγκεκριμένη απόφαση».

Κατά τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα της Δικαιοσύνης είναι σίγουρα της Δικαιοσύνης και της πολιτικής της πολιτικής. «Συγκεκριμένη όμως απόφαση βλέπουμε ότι και σήμερα επιδιώκεται να γίνει μία συσχέτιση πολιτική για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι αφενός για να κατευθυνθεί όλος ο πολιτικός λόγος που γνωρίζουμε ότι φεύγει ξαφνικά από τα θέματα της οικονομίας σε μια συγκεκριμένη στιγμή όπου έρχεται ο προϋπολογισμός. Βρισκόμαστε στον Νοέμβρη, έχουμε θέματα να συζητήσουμε. Να φύγει από θέματα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας, γιατί έχει το καρπούζι και το πεπόνι», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία πρόσθεσε πως δεν είναι τυχαία η συγκυρία της εκμετάλλευσης. «Δεν λέω της απόφασης. Η Δικαιοσύνη βγάζει όλο τον χρόνο αποφάσεις, αλλά δεν έχει κανένα λόγο ούτε να κρατήσει κάποιους πιο πίσω, ούτε να φέρει κάποιες πιο μπροστά. Αλλά η εκμετάλλευση της οποιασδήποτε απόφασης, ανάλογα με τη χρονική στιγμή που θα γίνει, είναι πολύ συγκεκριμένη. Πάμε όμως και στο νομικό κομμάτι. Το νομικό κομμάτι αφορά μια συγκεκριμένη αντιμετώπιση, θεσμική, από τη Δικαιοσύνη μαρτύρων. Μαρτύρων, οι οποίοι άλλοτε έχουν να κάνουν με οικονομικά εγκλήματα και άλλοτε έχουν να κάνουν με βαριά ποινικά εγκλήματα».

Σύμφωνα με τον Παυσανία Παπαγεωργίου: «Το να εργαλειοποιεί κανείς μια απόφαση για να δείξει ότι κατεύθυνε κάτι, για να μπορέσει να είναι δυνατή αυτή η απόφαση μέσω του έργου του νομοθετικού ή μέσω του έργου του Κοινοβουλίου, είναι λάθος. Είναι λάθος για δύο λόγους. Γιατί ειδικά στον χώρο της Δικαιοσύνης, αυτό που όλοι υποστηρίζουμε είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει άμεση παρέμβαση. Δηλαδή δεν πρέπει ποτέ και στο μέλλον να αφήνεται να εννοηθεί ότι μπορεί κάποιος που θα βρεθεί στη θέση του μάρτυρα, πολύ γρήγορα να απολέσει τη θέση αυτή. Είτε με μια αλλαγή στο νομοθετικό καθεστώς είτε με μια αλλαγή στο κυβερνητικό καθεστώς. Αυτά είναι πάρα πολύ επικίνδυνα πράγματα». Είπε ακόμη ότι: «Στη συγκεκριμένη υπόθεση υπήρχε το νομοθετικό πλαίσιο και ορθώς και δικαίως και νομίμως ορίστηκαν προστατευόμενοι μάρτυρες. Και τη στιγμή που μιλάμε σήμερα δημιουργήθηκε ένα άλλο νομοθετικό πλαίσιο και νομίμως αίρεται με μια συγκεκριμένη απόφαση η προστασία».

Για τη διαχείριση της υπόθεσης Novartis από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως υπήρχε θέμα επικοινωνιακής διαχείρισης«Είναι πάρα πολύ ειλικρινής και η απάντηση η δική μας και αυτή η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα. Θεώρησε βλέποντας, τώρα, μετά από την απόσταση του χρόνου, ότι στη συγκεκριμένη αντιμετώπιση του ζητήματος, ίσως η χρονική και επικοινωνιακή σχέση που δημιουργήθηκε με το συγκεκριμένο σκάνδαλο να έπρεπε να είναι πιο αργή. Δηλαδή αυτό που είπε είναι ότι θα μπορούσε επικοινωνιακά να έχει δοθεί, να έχει επικοινωνηθεί με τον κόσμο σε τέτοιο βαθμό και με μία χρονοκαθυστέρηση, ώστε να έχουν ήδη βγει αυτά που περίμεναν όλοι να δουν και μετά να βγει και προς τον κόσμο η επεξήγηση του τι έχει συμβεί», είπε. Εξήγησε λέγοντας πως «αυτό όμως είναι κάτι το οποίο έρχεται στην ιστορία και όταν αποκτηθεί ο απαιτούμενος χρόνος. Ήταν θέμα επικοινωνιακής διαχείρισης».

Για την τακτική της Κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, ανέφερε πως «δεν χρειάζεται να το πιστεύουμε εμείς το ότι γίνονται άλλες συζητήσεις». Όπως είπε: «Μας ενημερώνει ο Πρωθυπουργός για το γεγονός όταν βρίσκεται στο εξωτερικό, μας ενημερώνει όταν βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών αλλά και ο Πρωθυπουργός, αλλά όταν έρχεται δεν προσφεύγει γρήγορα για να δώσει την αντίστοιχη θεσμική ενημέρωση».

Επισήμανε πως «βλέπουμε από το Facebook μαθαίναμε όταν βρίσκονταν στον ΟΗΕ σχετικά με τις συναντήσεις τις οποίες έκανε. Και από δημοσιογραφικούς κύκλους ακούγαμε και επισήμως ενημέρωση δεν είχαμε». Όπως είπε: «Ο διάλογος πρέπει να υπάρχει. Ποτέ δεν έχουμε πει κάτι αντίθετο με αυτό. Από εκεί και πέρα, για να υπάρχει διάλογος πρέπει να υπάρχει και εθνική γραμμή και εθνική διπλωματία. Εθνική πολιτική».

Ο Παυσανίας Παπαγεωργίου είπε πως «το πρώτο ερώτημα είναι: Είναι αυτή η εθνική γραμμή ενιαία μέσα σε όλη τη διακυβέρνηση, από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκε το 2019 μέχρι σήμερα; Εμείς λέμε ότι δεν είναι ενιαία. Εάν υπάρχει αντίθετη άποψη, μπορεί να επιχειρηματολογήσει ο καθένας. Είναι αυτή τη στιγμή σε σημεία στα οποία υπάρχει διάλογος, υπάρχει αυτό που λέμε ενδοτικότητα. Μπορούμε πάλι να αποδείξουμε ότι από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε αυτή η κυβέρνηση μέχρι σήμερα, έχει περάσει διάφορα σκαμπανεβάσματα σε επίπεδο πρωθυπουργού. Είτε δεν πρόκειται να ξανασυναντήσω, δεν πρόκειται να μιλήσω, είτε δεν θα κάνω βήμα μπρος, δεν θα κάνω βήμα πίσω. Αυτά τα έλεγε».

Συνέχισε λέγοντας πως «για να αλλάζουν πάει να πει ότι και οι δύο συνομιλητές κάτι προσθέτουν στο τραπέζι. Εμείς δεν θέλουμε τίποτα στο τραπέζι. Δεν είναι μόνο ότι τα θέματα πρέπει να είναι μόνο ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Είναι όμως και η καθημερινότητα να επιβεβαιώνει ότι είναι μόνο ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Και όταν βγαίνει η NAVTEX, η οποία αφήνει μεταξύ Χίου και Λέσβου ερωτήματα σε σχέση με την υφαλοκρηπίδα». Διαπίστωσε ότι υπάρχει πρόβλημα, λέγοντας πως «δεν είναι όμως το πρόβλημα αυτό με το οποίο θέλουμε να δώσουμε τη διάσταση εδώ αυτή τη στιγμή, ότι υπάρχει ένα πρόβλημα εθνικό που πρέπει να αφήσουμε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα. Υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο δεν ακολουθεί την ενιαία γραμμή που υπάρχει για την εξωτερική πολιτική. Εμείς έχουμε προχωρήσει σε συγκεκριμένες αποφάσεις στην εξωτερική πολιτική. Δεν έχουμε τίποτα για το οποίο πρέπει να ανακαλέσουμε».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφίστηκε ευρύτατα»

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Παυσανίας Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι ψηφίστηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο ευρύτατα και μπόρεσε και βρήκε ανταπόκριση και έβαλε σε μια συγκεκριμένη γραμμή την ελληνική πραγματικότητα. «Σήμερα, τη στιγμή που εσείς παίζατε κορώνα γράμματα ανάλογα, όχι εσείς προσωπικά το κόμμα σας, όχι το κόμμα σας μόνο, αλλά ο συγκεκριμένος Αρχηγός, ο οποίος έγινε Πρωθυπουργός μετά, το αν θα πάει υπέρ η κατά των Πρεσπών με βάση τις δημοσκοπήσεις, αυτό νομίζω ότι δεν μπορεί να γυρίσει σε εμάς αυτή τη στιγμή σαν συζήτηση, αυτό που συζητάμε στις Πρέσπες», είπε.

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ