ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στίγκλιτς: H κατώτερη και η μεσαία τάξη στην Ελλάδα δεν έχουν ανακάμψει ακόμα

Α ρνητικά αποτιμά ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς τον ρόλο της Τρόικας και τη μνημονιακή « κληρονομιά » της στην Ελλάδα, μ...


ΣΥΡΙΖΑ: Το «φάντασμα» του Κασσελάκη κάθε μέρα πάνω από την Κουμουνδούρου. ***** Μηνύματα Μητσοτάκη σε Σαμαρά και «υπερπατριώτες» στα δεξιά της Ν.Δ. ***** Φιντάν: Πολύτιμη η ηρεμία στο Αιγαίο αυτή τη στιγμή - Έχουμε προβλήματα να λύσουμε με την Ελλάδα. ***** Λιμάνι του Πειραιά: Εργάτες εμπόδισαν να φορτωθεί κοντέϊνερ με πυρομαχικά για το Ισραήλ. ***** Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου. ***** Τεθωρακισμένα από Γερμανία, F-16 από Νορβηγία για την Ουκρανία. ***** Τραμπ: Ο Ζελένσκι φέρει μερίδιο ευθύνης για την εισβολή της Ρωσίας.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Έκρηξη Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες για τους «υπερπατριώτες» - Τι είπε για Σαμαρά

Την ικανοποίησή τους εξέφρασε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια των δηλώσεών τους στους δημοσιογράφους, στο τέλος των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες την συμφωνία στα συμπεράσματα για το μεταναστευτικό. «Εμείς αντιμετωπίσαμε πρώτοι τον Μάρτιο του ΄20 την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Από τότε η Ε.Ε. άλλαξε και ήρθε πολύ κοντά στις εθνικές θέσεις» σημείωσε, τονίζοντας: «Τώρα πρέπει  να θεσπίσουμε ένα πλαίσιο για τις επιστροφές και αυτήν την εντολή δώσαμε στην Ε.Ε.». «Τους όρους για το ποιος θα έρθει στην Ε.Ε πρέπει να τους καθορίζουμε εμείς και όχι οι διακινητές», σημείωσε. 

Ακολούθησε «έκρηξη» του Πρωθυπουργού, με αφορμή ερώτηση για τις ενστάσεις που διατυπώνει ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αλλά και για την κριτική που ασκείται στην Κυβέρνηση για τα εθνικά  ζητήματα. «Διαχωρίζω τις θέσεις του κ. Σαμαρά. Είναι σεβαστές οι απόψεις του πρώην Πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα είχε συναντηθεί με τον κ. Ερντογάν και θυμίζω ότι και επί ημερών του έγιναν διερευνητικές επαφές με την Τουρκία». Στη συνέχεια, και ανεβάζοντας τους τόνους για την εκ δεξιών κριτική, έκανε λόγο για «πατριώτες της φακής».

 Ειδικότερα ανέφερε: «Υπάρχουν ακραίες φωνές στην Ελλάδα από κόμματα που βρίσκονται δεξιά της Ν.Δ. και κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι είμαστε μειοδότες. Γιατί; Επειδή συζητούμε με Τουρκία; Πού ήταν οι υπερπατριώτες αυτοί όταν φτιάχναμε τον φράχτη στον Έβρο, όταν αγοράζαμε τις Belharra και τα F-35. Η Ελλάδα είναι σε θέση να συνομιλεί με την Τουρκία πολιτισμένα. Δεν σημαίνει ότι έχουμε συμφωνήσει ή ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Ούτε ξεπουλάμε ούτε προδίδουμε κανέναν. Η χώρα έχει πληρώσει πολύ ακριβά στο παρελθόν αυτές τις ακραίες φωνές. Φαντάζομαι ότι σε μια πραγματική κρίση οι δήθεν πατριώτες θα ήταν οι πρώτοι που θα έβαζαν την ουρά στα σκέλια».

Ερωτηθείς για τα κέντρα μεταναστών της Μελόνι στην Αλβανία ξεκαθάρισε: «Είναι μια νέα, ενδιαφέρουσα ιδέα. Δεν την απέρριψα σε καμία περίπτωση. Εμείς δεν έχουμε τέτοια ζητήματα. Οι άνθρωποι αυτοί θα περάσουν πάλι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μέσα από την Ιταλία.  Στην επιστολή της η φον ντερ Λάιεν λέει ότι θα εξετάσουμε καινοτόμες λύσεις και μέσα σε αυτές είναι και η ιδέα των κέντρων εκτός Ε.Ε. στους οποίους θα αποστέλλονται μετανάστες των οποίων οι αιτήσεις ασύλου  θα απορρίπτονται και δεν θα μπορούν να φύγουν απευθείας στις χώρες προέλευσής τους». 

Νωρίτερα, μιλώντας στους Financial Times, ο Πρωθυπουργός πάντως είχε εκφράσει τον σκεπτικισμό του για το ίδιο θέμα: «Ας είμαι προσεκτικοί εδώ. Αυτή είναι μια διμερής συμφωνία Ιταλίας - Αλβανίας. Δεν ξέρω αν μπορεί να εφαρμοστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο Πρέπει επίσης να δούμε αν λειτουργεί πραγματικά». «Οι μετανάστες υπόκεινται στη νομοθεσία ασύλου της Ιταλίας και, σε κάθε περίπτωση, θα επιστρέφονται εκεί. Αν το κάναμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο… πού θα πήγαιναν;» διερωτήθηκε.

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ