ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


ΕΕΑ: Οι Επιχειρήσεις δεν αντέχουν καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη. ***** ΕΦΕΤ: Ανακαλείται προϊόν μεγάλης αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ - Πρόκειται για το προϊόν με ονομασία πώλησης Κανέλα - Αποξηραμένος φλοιός και εμπορική ονομασία «Σκλαβενίτης». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πρωθυπουργός «δεν μπορεί να ξεγλιστρήσει από τη χυδαιότητα και την πραγματικότητα». ***** Γραφείο Τύπου Στ. Κασσελάκη: «Φιμώνουν τα μέλη, τα οποία είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ». ***** Π. Παπαγεωργίου για Κυρ. Μητσοτάκη: Όταν δεν μπορείς να απαντήσεις στην πολιτική, τότε απαντάς απέναντι στην πολιτική. ***** Ελληνική Λύση: Ο Υπουργός Εξωτερικών βιάστηκε να καταδικάσει την επίθεση στην Άγκυρα. ***** «Καμπανάκι» Πούτιν για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μ. Ανατολή. ***** Ουκρανία: Ρωσικό χτύπημα κοντά στην αγορά του Κουπιάνσκ, τέσσερις τραυματίες. ***** Ταυτοποιήθηκε ο δράστης του τρομοκρατικού χτυπήματος στην Άγκυρα - Είναι μέλος της οργάνωσης PKK, σύμφωνα με τον ΥΠΕΣ της Τουρκίας.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Π. Μαρινάκης: Απερίφραστη η καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας στην Τουρκία από την ελληνική Κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την εισαγωγή του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη της Κυβέρνησης για τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση που έγινε στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στην Άγκυρα.

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης κατά την έναρξη της εισαγωγής του είπε ότι ψηφίστηκε από τη Βουλή το ν/σ για την επιτάχυνση προσλήψεων στο Δημόσιο για το Σύστημα κινήτρων Δημοσίων υπαλλήλων, που προβλέπει μεταξύ άλλων την απόκτηση από το δημόσιο πληροφοριακού Συστήματος ανθρώπινου δυναμικού. Μεταξύ άλλων προβλέπει ότι ορεινές, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές ενισχύονται, μέσω αυξημένης μοριοδότησης με το κριτήριο της εντοπιότητας και με απαραίτητη προϋπόθεση ότι ο διορισθείς θα παραμείνει για 10 χρόνια στη θέση διορισμού, ενώ καθίσταται υποχρεωτική η παραμονή στην ίδια περιφερειακή ενότητα, για επιπλέον 5 έτηΕπίσης λαμβάνεται ειδική μέριμνα στην προτεραιοποίηση των ατόμων με πιστοποιημένη επ' αόριστον αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ η οποία όπως είπε επιβεβαιώνει τη δυναμική της οικονομίας για τα επόμενα χρόνια δείχνοντας σταθερά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 2,1% για τα επόμενα χρόνια και συνεχή μείωση του Δημοσίου χρέους. Ειδικά για το Δημόσιο χρέος, είπε ο κ. Μαρινάκης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει περαιτέρω μείωσή του από το 168,9% του ΑΕΠ το 2023 στο 159% φέτος και σταδιακά στο 139,4% το 2029, «δηλαδή περαιτέρω μείωση κατά σχεδόν 30 ποσοστιαίες μονάδες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι με βάση τα στοιχεία της Eurostat η χώρα μας είναι δευτεραθλήτρια στην απομείωση του Δημόσιου χρέους σε ετήσια βάση. Επίσης ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ», συνολικού προϋπολογισμού 21,5 εκατ. ευρώ, που αφορά ακίνητα τα οποία διατίθενται σε δικαιούχους ηλικίας 25 έως 39 ετών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από τον ΟΠΕΚΑ και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία. Όπως είπε, υλοποιείται σε 44 Δήμους της χώρας. Τέλος, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι εξαιτίας των κρουσμάτων ευλογιάς αιγοπροβάτων σε ορισμένες περιοχές της χώρας, αναβαθμίζονται τα μέτρα ασφαλείας και απαγορεύεται η μετακίνηση αιγοπροβάτων για αναπαραγωγή, πάχυνση, βοσκή και σφαγή, σε ολόκληρη την επικράτεια για ένα δεκαήμερο.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ