Διάψευση Τσίπρα για τα περί «συγγνώμης» σε Ευ. Βενιζέλο. ***** Απάντηση Κασσελάκη σε Κουμουνδούρου: Σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν τον ΣΥΡΙΖΑ. ***** Κιβωτός του Κόσμου: Την ενοχή του πατρός Αντωνίου για ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες προτείνει η Εισαγγελέας. ***** Νόμπελ Οικονομίας στους Ντάρον Ατζέμογλου, Σάιμον Τζόνσον και Τζέιμς Α. Ρόμπινσον. ***** Συνελήφθη στο Ελ. Βενιζέλος ο Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος Μπένι Στάινμετζ.

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Π. Μαρινάκης: Η αναβάθμιση του ΕΣΥ κεντρικός πυλώνας της πολιτικής της Κυβέρνησης

«Παραδόθηκαν σήμερα στην κυκλοφορία 35 νέα λεωφορεία περιαστικών διαδρομών ενώ έως το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν παραδοθεί ακόμα 20. Για πρώτη φορά από το 2009 ανανεώνεται ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στις 270 λεωφορειακές γραμμές του συγκοινωνιακού δικτύου του ΟΑΣΑ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Από τον Μάιο του 2024 εντάχθηκαν 140 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στην ΟΣΥ για να καλυφθούν οι συγκοινωνιακές ανάγκες σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά καθώς επίσης και σε όμορους δήμους τους. Επιπλέον από την 26η Αυγούστου 2024 ξεκίνησε η σταδιακή ένταξη των πρώτων 130 νέων λεωφορείων που καλύπτουν περιαστικές διαδρομές», πρόσθεσε. «Η ανανέωση του στόλου των Λεωφορείων και η αύξηση των δρομολογίων αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τη βιωσιμότητα της κινητικότητας εντός του αστικού ιστού αλλά είναι ταυτόχρονα ένα σημαντικό βήμα στο συνολικό σχέδιό μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών», τόνισε.

«Παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια και τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυριάκο Πιερρακάκη ένα κοινό πλαίσιο δράσης για την προσέλκυση νέων στις στρατιωτικές σχολές. Μεταξύ των πρώτων παρεμβάσεων περιλαμβάνονται: 
  • α. Η δυνατότητα εισαγωγής από 3 Επιστημονικά Πεδία και από τα ΕΠΑΛ σε ποσοστό 10%. 
  • β. Αύξηση των αποδοχών των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών στα 609 ευρώ μηνιαίως. 
  • γ. H παροχή ακαδημαϊκής ταυτότητας στο σύνολο των σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές. 
  • δ. Η βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, ε. οι νέες δυνατότητες για έρευνα, εξειδίκευση και εξέλιξη στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, στ. η διενέργεια εκστρατείας ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού.
Η δυνατότητα ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων με νέα στελέχη είναι καίριας σημασίας για την πατρίδα, όπως τόνισε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δένδιας, ενώ αυτή η δέσμη μέτρων δεν είναι απλώς θέμα "εκπαιδευτικό αλλά κυρίως θέμα εθνικό ", όπως ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας κ. ΠιερρακάκηςΗ Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια έχει αναβαθμιστεί διπλωματικά και αμυντικά. Θωρακίζει αποτελεσματικά τα σύνορά της και ενισχύει την άμυνά της με σύγχρονα οπλικά συστήματα. Είναι όμως εξίσου σημαντική και η ύπαρξη καταρτισμένου δυναμικού στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τα συναρμόδια Υπουργεία, στοχεύουν στην σταδιακή επίλυση αυτού του κρίσιμου ζητήματος», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

Περνώντας σε ένα άλλο θέμα είπε στη συνέχεια ότι «στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού των Νοσοκομείων της χώρας, υπογράφηκε η απόφαση για την προκήρυξη 298 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων για τα Νοσοκομεία της χώρας και το ΕΚΑΒ. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα, ως προς την αύξηση του προσωπικού των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς, επίσης, για τη δημιουργία ενός πιο ελκυστικού και βιώσιμου περιβάλλοντος για τους επαγγελματίες υγείας». Τόνισε ότι «στόχος της Κυβέρνησης είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες, χωρίς καθυστερήσεις, αλλά και η συνεισφορά στο ιερό λειτούργημα των ιατρών και των επαγγελματιών υγείας».

Ανέφερε επίσης ότι: «Ξεκίνησε η αποστολή ενημερωτικών SMS στους δικαιούχους του Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου με πρωτοβουλία των Υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, απεστάλησαν σε πολίτες 50-69 ετών περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια SMS για προμήθεια δωρεάν self-test από Φαρμακεία συνεργαζόμενα με το Υπουργείο για τη συγκεκριμένη δράση. Οι δικαιούχοι πρέπει να είναι κάτοχοι ΑΜΚΑ χωρίς να είναι απαραίτητο να είναι ασφαλισμένοι. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος του self-Test, οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν επίσκεψη σε Ιατρό Γαστρεντερολόγο για κλινική συνεκτίμηση και κατόπιν, εφόσον χρειάζεται, να προχωρήσουν σε διαγνωστικές εξετάσεις».

Υπογράμμισε ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για τη δημιουργία του οποίου πρωταγωνίστησε η Ελλάδα και ο Πρωθυπουργός, μας δίνει την δυνατότητα να αποκτήσουμε σημαντικά προγράμματα προληπτικής ιατρικής τα οποία σώζουν ζωές». Συμπλήρωσε ότι οι «Συμβάσεις ύψους 11,7 εκατ. ευρώ υπογράφηκαν για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 9 Κέντρων Υγείας στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια». Και τόνισε: «Η αναβάθμιση συνολικά του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί κεντρικό πυλώνα της πολιτικής της Κυβέρνησης. Όπως τόνισε και η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, "η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μπαίνει σε μια νέα εποχή, καθώς για πρώτη φορά αναλαμβάνουμε τέτοιες σημαντικές παρεμβάσεις σε Κέντρα Υγείας της χώρας. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες, μέσα από σύγχρονες, ενεργειακά αναβαθμισμένες δομές "».

Ακολούθως ανέφερε ότι «ξεκίνησαν οι αιτήσεις μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ανακαινίσεων σπιτιών, τα οποία θα διατεθούν στη συνέχεια προς ενοικίαση σε νοικοκυριά που βρίσκονται σε επισφάλεια στέγης ή σε καθεστώς αστεγίας». Και τόνισε επικαλούμενος όσα δήλωσε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας πως «η μείωση των ανισοτήτων, η κοινωνική συνοχή και η έμπρακτη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών αποτελούν για την κυβέρνηση και το υπουργείο μας αναγκαίο όρο όταν μιλάμε για ανάπτυξη».

Κλείνοντας ανέφερε ότι «την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της πρώτης Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου. Στις 17 και 18 Οκτωβρίου ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ