«Η αντιμετωπιση της ακριβειας, οι προκλησεις και οι προοπτικες της ελληνικης οικονομιας»

Το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα για την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σήμερα Τρίτη 22 Οκτωβρίου, και θα κλείσει με ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Σε μια κρίσιμη περίοδο για τις διεθνείς και ευρωπαϊκές οικονομικές εξελίξεις, που χαρακτηρίζεται από αυξημένη αβεβαιότητα, γεωπολιτικό κατακερματισμό και οικονομική επιβράδυνση, η ακρίβεια διογκώνεται και όλο και περισσότεροι πολίτες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις προκλήσεις για την ανάπτυξη, την εργασία, τη μεσαία και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, να γίνονται όλο και πιο εμφανείς. Η ανάγκη για αξιόπιστες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τομεακές πολιτικές, για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανθεκτικότητα, είναι επιτακτική. intsipras.gr

Απεργία σήμερα στα πλοία: Για δύο ημέρες τα πλοία δεν θα φεύγουν από τα λιμάνια, εξαιτίας της απεργίας. ***** Alco: Κέρδισε 1,5% το ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ: Το 57% πιστεύουν ότι θα επανεκλεγεί ο Κασσελάκης, το 59% διαφωνούν με τον αποκλεισμό του. ***** ΠΑΣΟΚ: Η ηγετική κίνηση Ανδρουλάκη και η δυσάρεστη έκπληξη Δούκα - Συνεδριάζει σήμερα το Πολιτικό Κέντρο. ***** Άδεια ακόμα και 30 ημέρες τον μήνα για συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. ***** Εφτά «κόφτες» για να μην διορθώσουν την ληστρική εισφορά - Σουρεαλιστική δήλωση: «Δεν θα υπάρχει μείωση όταν δίνουμε αύξηση…» - Η ΕΑΣ στις κύριες συντάξεις επιβάλλεται από τα 1.400 ευρώ και πάνω και στις επικουρικές από τα 300 ευρώ. ***** Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Νετανιάχου για τα γενέθλια του Πρωθυπουργού του Ισραήλ. ***** Ισραήλ: Ακόμη ένα οικονομικό πλήγμα για τη Χεζμπολάχ - Σκότωσαν και τον Ταμεία της «μονάδας 4.400». ***** Axios: Οι ΗΠΑ ερευνούν το «ισραηλινό Γκουαντάναμο» για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

ΝΔ: Πολιτικό «μασάζ» Γεραπετρίτη και νέα... χτυπήματα

Ν
α πέσουν οι εσωκομματικοί τόνοι και να περιοριστούν οι ενστάσεις
που προέρχονται από γαλάζιους βουλευτές για το κυβερνητικό έργο επιδιώκουν το Μέγαρο Μαξίμου και η Πειραιώς
Μετά τις ηχηρές και ασυνήθιστες, όσον αφορά την μαζικότητα τους, κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μελών της Κ.Ο. της Ν.Δ., αλλά και τα δημόσια… παράπονα κάποιων εξ αυτών, η στρατηγική του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος προσαρμόστηκε στο μήνυμα, με αποτέλεσμα να πυκνώσουν οι επαφές Βουλευτών και Υπουργών, παράλληλα με το πολιτικό «μασάζ» προς αποφυγήν χειρότερων καταστάσεων.   

Ένα ακόμα τέτοιο θα γίνει σήμερα, με την προγραμματισμένη ενημέρωση των 33 Βουλευτών της Ν.Δ. που συμμετέχουν στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής από τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη για εθνικά θέματα και δη, τον ελληνοτουρκικό διάλογο και την επικείμενη επίσκεψη του ομολόγου του, Χ. Φιντάν στην Αθήνα.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα περιγράψει στους Βουλευτές το πλαίσιο των συνομιλιών με την Άγκυρα και θα τους καθησυχάσει για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει «κρυφή ατζέντα», όπως υποστηρίζουν Κόμματα της Αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα ΜΜΕ. Θα επαναλάβει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από τις πάγιες «κόκκινες γραμμές» μας και δεν θα γίνει βήμα πίσω σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, δεδομένου ότι το μοναδικό θέμα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.    

Επανήλθαν «δριμύτεροι»

Την ίδια ώρα, πάντως, η κριτική για συγκεκριμένα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου εξακολουθεί, με… δράστες Βουλευτές που συμμετείχαν στις έως τώρα ομαδικές ερωτήσεις και επανήλθαν «δριμύτεροι». Με χθεσινές παρεμβάσεις τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ο Γιώργος Βλάχος, στον ΑΝΤ1, και ο Νικήτας Κακλαμάνης στο ΟΡΕΝ και Action 24 «κτύπησαν» ξανά στοχεύοντας τους Κωστή Χατζηδάκη και Θόδωρο Σκυλακάκη, αντίστοιχα. Ο Κ. Βλάχος, αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, επεσήμανε πως «δεν μπορούσαμε να υπολογίσουμε πόσο μεγάλο πραγματικά είναι το ζήτημα. Τώρα βλέπουμε καθημερινά τις τεράστιες διαστάσεις του». Εγκάλεσε τον Υπουργό Οικονομικών ότι «δεν απαντούσε επί της ουσίας… Και όπως και ο ίδιος του αρέσει να λέει, αυτά που ψηφίζουμε δεν είναι οι νόμοι του Μωυσή, όλα αλλάζουν».

Μάλιστα, έστειλε μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ψήφος του στο θέμα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας: «Αυτό που είπα στην Κ.Ο. και επειδή διέρρευσε, μπορώ να το πω παρόλο που το είπα σε ένα όργανο, να μην θεωρηθεί δεδομένη η ψήφος μου ούτε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ας αφήσουμε να δούμε την άποψη της ΝΔ, δεν σημαίνει ότι είναι και αντίθετη. Να δούμε τα χαρακτηριστικά της πρότασης», σημείωσε.

Αλλά και ο Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή πρόσφατη ερώτησή του στη Βουλή προς τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος για το χρηματιστήριο ενέργειας, τοποθετήθηκε εκ νέου στο θέμα: «Όταν έχει η ΔΕΗΔ ένα δισεκατομμύριο ευρώ κέρδη, όταν φτάνεις να έχεις τόσα κέρδη, ένα μεγάλο μέρος τους πρέπει να επιστραφεί στον καταναλωτή», τόνισε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε μάλιστα πως η Επιχείρηση ΔΕΗ έχει ακόμα το «Δ» στον τίτλο της, δηλαδή είναι Δημόσια Επιχείρηση και ο κοινωφελής σκοπός της θα έπρεπε να ισχύει ακόμα.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση Κακλαμάνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κράτησε χαμηλούς τόνους: «Τη συντριπτική πλειοψηφία όσων αναφέρει στην ερώτησή του ο Βουλευτής της Ν.Δ., ο κύριος Κακλαμάνης, θα την απαντήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας στη Βουλή, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έχω και έχουμε συνολικά ως Κυβέρνηση. Υπάρχουν, όμως, σημεία της ερώτησης, το έχω ήδη επισημάνει, που είναι στη σωστή κατεύθυνση», τόνισε.
euro2day.gr




«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ