Πέθανε η Βάσω Παπανδρέου - Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή η πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ. ***** «Ιανός»: Ένοχοι ο πρώην Περιφερειάρχης Αγοραστός και τρεις ακόμη για την πλημμύρα - Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή. ***** Ο Κακλαμάνης ζητεί εξορθολογισμό του Χρηματιστηρίου Ενέργειας - Νέα ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ. στην Κυβέρνηση. ***** Άγρια συμπλοκή μεταξύ βαρυποινιτών στις φυλακές Δομοκού - 7 τραυματίες, ο ένας σοβαρά. ***** Βοιωτία: Τρεις συλλήψεις για 5.800 χασισόδεντρα - Θα κέρδιζαν 13 εκατ. ευρώ. ***** Ουκρανία: Δεν άρεσε στο ΝΑΤΟ το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι, το απορρίπτει ο Ρούτε. ***** Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.: «Αγκάθι» ξανά το μεταναστευτικό - Αρκετές «φωνές» υπέρ ενός σχεδίου τύπου Μελόνι.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Κ. Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Η Ε.Ε. έχει έρθει κοντά στις ελληνικές θέσεις - Λείπει μια αποτελεσματική πολιτική επιστροφών

Σταδιακά, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν έρθει πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις, δίνοντας μεγάλη σημασία στην εξωτερική διάσταση του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης και στη φύλαξη των συνόρων την Ε.Ε., δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υλοποίησης μιας αυστηρής αλλά δίκαιης πολιτικής στο μεταναστευτικό. Σημείωσε, πάντως, ότι λείπει από την ευρωπαϊκή στρατηγική μια αποτελεσματική πολιτική επιστροφών, κάτι που όπως τόνισε, αναγνωρίζεται από την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία αναμένεται να καταθέσει προτάσεις «για να μπορούμε να κάνουμε τις επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο στις χώρες προέλευσής τους όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικές».

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι επιστροφές πρέπει να γίνονται και προς την Τουρκία, ενώ τόνισε ότι προσβλέπει σε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση. Επεσήμανε, δε, ότι η Ελλάδα υπήρξε πολύ αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα ζητήματα που θα συζητηθούν, στάθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία. Όπως τόνισε, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνομιλήσουν με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και θα ακούσουν τις προτάσεις του για το «σχέδιο νίκης». Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ουκρανία θα επιλέξει τον χρόνο που θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις ειρήνης με τη Ρωσία, πρέπει να το κάνει όμως από θέση ισχύος και όχι από θέση αδυναμίας.

Αναφορικά με τα ζητήματα ανταγωνιστικότητας, εξέφρασε τη στήριξη της Κυβέρνησης στις προτάσεις Ντράγκι. Τόνισε, πάντως, ότι οι φιλόδοξοι στόχοι της Ε.Ε. δεν εναρμονίζονται με τα οικονομικά μέσα που είναι διαθέσιμα.

O Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει, πριν από τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε άτυπη συνάντηση ηγετών για το μεταναστευτικό που συγκαλείται με πρωτοβουλία της Ιταλίας, της Αυστρίας και της Ολλανδίας.


«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ