ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ

Τελείωσαν τον Κασσελάκη, «σφραγίζουν» τον ΣΥΡΙΖΑ - «Η φωνή μας είναι το Συνέδριο»: Η αντίδραση Κασσελάκη μετά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του. ***** Ώρα ΠΑΣΟΚ: Από τις 07:00 το πρωί της Κυριακής (13/10) ανοίγουν οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε όλη τη χώρα, για την αναμέτρηση ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα. ***** Προβάδισμα Τιράνων έναντι Σκοπίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. ***** Πεντάγωνο: Αεροπορικές επιδρομές σε στρατόπεδα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. ***** Λίβανος: Πολύνεκρες ισραηλινές επιθέσεις σε τρία χωριά κοντά στη Βηρυτό.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

«Πόλεμο» στα δεξιότερα κόμματα κηρύσσει η Κυβέρνηση

Μ
πορεί τα κυβερνητικά βλέμματα να είναι εκ των πραγμάτων στραμμένα στις ραγδαίες εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο και η απέναντι πλευρά, αυτή στα δεξιά της Ν.Δ., δεν μένει απαρατήρητη στο γαλάζιο στρατόπεδο
Απεναντίας, η ολοένα αυξανόμενη δυναμική που παρουσιάζουν τελευταία η Ελληνική Λύση, η Νίκη και η Φωνή Λογικής αναγκάζουν Μέγαρο Μαξίμου και Πειραιώς να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους προκειμένου να αποδομήσουν την «αστήρικτη», όπως υποστηρίζουν, επιχειρηματολογία, που όμως κερδίζει διαρκώς ψηφοφόρους.

Τα υψηλά ποσοστά αυτών των κομμάτων, τόσο στις ευρωεκλογές του Ιουνίου όσο και σε όλες τις δημοσκοπικές μετρήσεις, έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στο κυβερνητικό στρατόπεδο, το οποίο ρίχνει πλέον μεγαλύτερο βάρος στο συγκεκριμένο πεδίο ιδεολογικής μάχης, στην προσπάθεια διατήρησης της αμφίπλευρης διεύρυνσης της Ν.Δ. Στο πλαίσιο αυτό, στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να ανεβάσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με τα εν λόγω κόμματα, να μην τα αφήνουν στο απυρόβλητο, όπως έκαναν σε μεγάλο βαθμό έως τώρα, και να απαντούν στις σφοδρές κατηγορίες που αυτά απηύθυναν σε θέματα που αγγίζουν το κοινό τους, όπως η εξωτερική πολιτική, το μεταναστευτικό και η ασφάλεια του πολίτη. Ζητήματα που ανέκαθεν αποτελούσαν προνομιακά πεδία για τη Ν.Δ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε εντός τη εβδομάδας για «συμφέροντα κάποιων συγκεκριμένων κέντρων», σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τα εθνικά μας θέματα συγκεκριμένων ΜΜΕ και «ακροδεξιών μορφωμάτων που κάποιοι θέλουν τη μεγέθυνσή τους», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι από εδώ και πέρα να απαντά σε κάθε επιχείρηση «προπαγάνδας», στις «θεωρίες συνωμοσίας» και στα «fake news», όπως λένε, των δεξιών κομμάτων, είτε με επίσημες ανακοινώσεις είτε με αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αναπτύσσοντας αναλυτικά τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί, αλλά και αυτές που προγραμματίζονται για το κάθε ένα από τα «ταυτοτικά» ζητήματα της γαλάζιας παράταξης. Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να μπει τέλος στην διαρροή δυνάμεων προς τα δεξιά της Ν.Δ., όπως παρατηρείται εσχάτως με την σχετική μετακίνηση αρκετών δυσαρεστημένων στελεχών και ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος.

Αντίθετα, τα κόμματα του Κυριάκου Βελόπουλου, του Δημήτρη Νατσιού και της Αφροδίτης Λατινοπούλου κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνει ανοιχτός αυτός ο δίαυλος με τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και η συντήρηση στον δημόσιο διάλογο του πολιτικού αφηγήματος προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Επενδύοντας στο τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», έχουν καταφέρει να προσελκύσουν μια μεγάλη μερίδα από το λεγόμενο συντηρητικό κοινό και να συγκεντρώνουν αυτή τη στιγμή ένα ποσοστό που προσεγγίζει το 20%. Ποσοστό, σε μεγάλο βαθμό, αντλημένο από την κυβερνώσα παράταξη, ελέω αστοχιών, συμπεριφορών και πολιτικών επιλογών.

Η «πίτα» έχει μεγαλώσει και άπαντες επιζητούν το μέγιστο δυνατό μερίδιό της, με αναπόφευκτες τόσο τις μεταξύ τους έριδες, αλλά και τις εσωτερικές αναταράξεις σε αυτά. Για παράδειγμα, ο Κυριάκος Βελόπουλος, σε κάθε ευκαιρία χαρακτηρίζει ως «θυγατρικές του Μητσοτάκη» τα «δήθεν πατριωτικά» κόμματα και τα «υποκομματίδια», ενώ αναρωτιέται αν «είναι τυχαίο ότι τώρα που ανεβαίνει η Ελληνική Λύση σαν καταιγίδα, να ξαναβγαίνουν τα... αδέσποτα του.. ναζί εναντίον της». Καταγγέλλει τους «αρχηγίσκους» αυτών των κομμάτων, ενώ δεν διστάζει και στη διαγραφή ακόμα και πρώην στενών του συνεργατών - Βουλευτών, όπως ο Αντώνης Μυλωνάκης παλαιότερα και ο Παύλος Σαράκης πιο πρόσφατα. Με αφορμή εξάλλου την διαγραφή Σαλμά από τη Ν.Δ. και το φερόμενο φλερτ με άλλα κόμματα, ο κ. Βελόπουλος έβαλε φρένο, υποστηρίζοντας ότι «Σαμαρικοί με ''σαμάρια πολιτικά'' δεν χωρούν στην Ελληνική Λύση». Αντίθετα, η Πρόεδρος της Φωνής Λογικής, Ευρωβουλευτής Αφροδίτη Λατινοπούλου άνοιξε την πολιτική της αγκαλιά στον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας: «Τελικά στη Ν.Δ. του Μητσοτάκη διαγράφεσαι μόνο αν λες αλήθειες…. Αντί να διαγραφούν για να εκφοβίσουν Βουλευτές καλύτερα να δώσουν απαντήσεις», ανέφερε ενδεικτικά σε ανάρτησή της στο ''Χ''.

«Ακατανόητο» και «αγράμματοι»

Οι δύο πολιτικοί Αρχηγοί διαπληκτίστηκαν διαδικτυακά και με αφορμή την απόκτηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις Περιπλανώμενων Πυρομαχικών (Loitering Munitions). Η κ. Λατινοπούλου εγκάλεσε τα δεξιά της Ν.Δ. κόμματα για τη στάση τους στην ψηφοφορία: «Το να καταψηφίζουν αριστερά κόμματα το καταλαβαίνω. Το να μην υπερψηφίζουν η Ελληνική Λύση και η Νίκη κάτι το οποίο δυναμώνει την ελληνική πολεμική ισχύ είναι ακατανόητο». Άμεση ήταν η απάντηση Βελόπουλου: «Επειδή διάφοροι αγράμματοι δεν ξέρουν τα βασικά, τους λέμε ότι είπαμε παρών, διότι η κυβέρνηση αρνείται να κατασκευάσει η χώρα οπλικά συστήματα και συνηθίζει να αγοράζει». Η επικεφαλής της Φωνής Λογικής προανήγγειλε, εξάλλου, την προσφυγή της στη Δικαιοσύνη κατά του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης: «Το ψέμα, η λάσπη και η χυδαία συκοφαντική δυσφήμιση περί δήθεν σχέσης μου με ολιγάρχη της ενέργειας που ξεκίνησε και αναπαράγει ο κ. Βελόπουλος και τα παπαγαλάκια του δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες. Το λόγο πλέον έχει η μόνη αρμόδια. Η ελληνική Δικαιοσύνη».

Τους δικούς της τριγμούς αντιμετώπισε και η Νίκη με την εμφάνιση δύο στελεχών, του Δημήτρη Χιωτακάκου και του Νικολάου Βρεττού, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αρχηγία. Το θέμα έκλεισε τάχιστα, με την Επιτροπή Συνεδρίου του κόμματος να αποφαίνεται ότι «στο 1ο Συνέδριο δεν θα τεθεί και δεν θα συζητηθεί θέμα εκλογής Προέδρου». Μάλιστα, κομματικές πηγές σημείωναν ότι «όλοι στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε τον Πρόεδρο Δημήτρη Νατσιό. Τα λουλούδια όλα ας ανθίσουν, αλλά στο σωστό παρτέρι!».

Και ο κ. Νατσιός, πάντως, δεν έχασε την ευκαιρία να αφήσει αιχμές για τα άλλα δύο κόμματα: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που την πρότασή μας για επαναφορά της σχολικής ενδυμασίας που κάναμε στην ΔΕΘ την 11 Σεπτεμβρίου 2024 άρχισαν να την υιοθετούν σιγά σιγά και άλλα πολιτικά κόμματα, βλέπε Βελόπουλος και Λατινοπούλου, αν και δεν μας αναφέρουν. Ας είναι, δεν περιμέναμε και τίποτε», σημείωσε σε ανάρτησή του στις 8 ΟκτωβρίουΚαι η μάχη για τους δεξιούς ψηφοφόρους καλά κρατεί…
euro2day.gr

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ