ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Ανδρουλάκη, δεύτερος στο «φίνις» ο Δούκας

ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Ανδρουλάκη, δεύτερος στο «φίνις» ο Δούκας
Ο Ν. Ανδρουλάκης με 29,64% και ο Χ. Δούκας με 21,41% είναι οι μονομάχοι στον δεύτερο γύρο.

Άννα Διαμαντοπούλου: Ενωμένοι, την επόμενη μέρα θα δουλέψουμε όλοι μαζί για το ΠΑΣΟΚ. ***** Ν. Ανδρουλάκης: Την επόμενη Κυριακή το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο, ακόμη πιο ισχυρό. ***** Νάντια Γιαννακοπούλου: Θα δώσουμε τον αγώνα για την ανανέωση και ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ. ***** Μιχάλης Κατρίνης: Το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα. ***** Παύλος Γερουλάνος: Όποιος πιστεύει στη Δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα. ***** Χάρης Δούκας: Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό - Το 70% ζητάει αλλαγή ηγεσίας. ***** Ουκρανία: Πλήγμα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Κριμαία, φόβοι για ρωσική επίθεση στο Κίεβο. ***** Χαμάς: Ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση με ρουκέτες κατά του Ισραήλ.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Μητσοτάκης: Δεν ξεχνάμε την 7η Οκτωβρίου, νέα έκκληση για εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων

Δ
εν ξεχνάμε, αναφέρει ανάρτηση του Πρωθυπουργού στο ''Χ'' για τη συμπλήρωση ενός έτους από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου
«Ο λαός του Ισραήλ έχει δικαίωμα στην ασφάλεια. Παράλληλα απευθύνουμε εκ νέου την έκκληση για άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων», επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για την περιοχή της Μέσης Ανατολής ο Πρωθυπουργός αναφέρει ότι «πρέπει όλοι να έχουν ευκαιρία για ειρήνη και ασφάλεια με αρχή την επίτευξη εκεχειρίας».


Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξοδέψει ένα ποσό ρεκόρ, τουλάχιστον 17,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα και οδήγησε σε κλιμάκωση της σύγκρουσης γύρω από τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου Brown, που δημοσιεύτηκε την πρώτη επέτειο της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ.

Πρόσθετα 4,86 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν διατεθεί για τις εντεινόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, λένε οι ερευνητές στα ευρήματα που δόθηκαν για πρώτη φορά στο Associated Press. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνει το κόστος της επιχείρησης υπό την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού για την καταστολή των χτυπημάτων στην εμπορική ναυτιλία από τους Χούθι της Υεμένης.

Μεγάλο μέρος των αμερικανικών όπλων που παραδόθηκαν μέσα στο έτος ήταν πυρομαχικά, από οβίδες πυροβολικού έως βόμβες 2.000 λιβρών και βόμβες με καθοδήγηση ακριβείας. Οι δαπάνες κινούνται στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια για την αναπλήρωση των Συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ Iron Dome και David's Sling και καλύπτουν επίσης από τουφέκια μέχρι καύσιμα αεροσκαφών, σύμφωνα με τη μελέτη.

Σε αντίθεση με τη στρατιωτική βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία για την οποία υπάρχουν αναλυτικές καταγραφές, είναι αδύνατο να εντοπιστούν οι πλήρεις λεπτομέρειες για το τι έχουν στείλει οι ΗΠΑ στο Ισραήλ από την 7η Οκτωβρίου του 2023, επομένως τα 17,9 δισεκατομμύρια δολάρια για το έτος είναι ένα «μερικό ποσό», λένε οι ερευνητές. Κατέγραψαν δε, τις προσπάθειες της Κυβέρνησης Μπάιντεν να κρύψει το πλήρες ποσό της βοήθειας και τους τύπους Συστημάτων μέσω γραφειοκρατικών ελιγμών.
ΑΜΠΕ


«The New Daily Mail» 
Newsroom




ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ