ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ


Ο ΣΥΡΙΖΑ σε… ανεπίσημη διάσπαση, ο Stefanos κάνει πρεμιέρα απόψε τη δική του παράσταση. ***** Στουρνάρας: Οι επενδύσεις καθορίζουν τα πάντα - Ζητά έγκαιρη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων. ***** Ν. Παππάς: Αποτύχατε στο τρίπτυχο πρόληψη, πυρόσβεση, αποκατάσταση - Τεράστια κενά. ***** Ανδρουλάκης: Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις φυσικές καταστροφές - Δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας: Τουλάχιστον δύο νεκροί

Τρομοκρατική επίθεση  με τουλάχιστον δύο νεκρούς, σημειώθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της τουρκικής αμυντικής Βιομηχανίας TUSAS στην ΆγκυραΣε δηλώσεις του, ο Υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανέφερε: «Έγινε τρομοκρατική επίθεση εναντίον των εγκαταστάσεων της TUSAS στο Καχραμανκαζάν της Άγκυρας. Δυστυχώς, έχουμε μάρτυρες (νεκρούς) και τραυματίες».

Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν ασαφή, με ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης να κάνουν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας. Στο σημείο έσπευσαν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και δυνάμεις του Στρατού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για ομήρους που δεν έχουν ωστόσο επιβεβαιωθεί. Οι τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν μια κατεστραμμένη πύλη στην είσοδο της εταιρίας που, συνολικά, απασχολεί περί τα 15.000 άτομα.

Εικόνες που μετέδωσε το Trt Haber εμφανίζουν ένοπλο να εισβάλλει στα γραφεία της TUSASΗ TUSAS είναι μια από τις σημαντικότερες αμυντικές και αεροπορικές Εταιρείες της Τουρκίας. Παράγει μεταξύ άλλων το KAAN, το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος της χώρας. Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή μέχρι στιγμής. Σε εικόνες που μεταδίδονται, φαίνεται πυκνός λευκός καπνός να υψώνεται μπροστά από την είσοδο του χώρου, που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. από την πρωτεύουσα.

Μια μεγάλη έκθεση αμυντικών και αεροδιαστημικών Βιομηχανιών πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιήθηκε κυρίως η επίσκεψη του Ουκρανού Υπουργού ΕξωτερικώνΟ αμυντικός τομέας, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, αντιπροσώπευσε σχεδόν το 80% των εσόδων από τις εξαγωγές της χώρας και 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το έτος 2023.



«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε σήμερα το μεσημέρι στο Καζάν για να παραστεί στη σύνοδο κορυφής των BRICS, την Σύνοδο που διοργανώνει ο Ρώσος Πρόεδρος στο πλαίσιο της ετήσιας «συμμαχίας» του Κρεμλίνου απέναντι στον «ηγεμονισμό» της Δύσης. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Ερντογάν πρόκειται να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, ζήτησε τον Σεπτέμβριο να ενταχθεί στους BRICS. Σήμερα, ο Ρώσος Πρόεδρος θα έχει διμερή συνάντηση και με τον πρόεδρο του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν ενώ αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, θα έχει πολυαναμενόμενη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την πρώτη από τον Απρίλιο του 2022.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ