ΕΛ.ΑΣ.: Μπλόκο σε φορτίο ναρκωτικών στην Αθηνών - Κορίνθου. ***** Προϋπολογισμός: Υπέρβαση 2,6 δισ. στα έσοδα από φόρους το 9μηνο. ***** Συνάντηση Κεραμέως - ΓΣΕΒΕΕ για μηχανισμό διαμόρφωσης κατώτατου μισθού και συλλογική Σύμβαση. ***** Μεταναστευτικό: Εντάσεις στους κόλπους των «27» και απειλές «αυτοεξαίρεσης». ***** Το «σχέδιο νίκης» του παρουσίασε ο Ζελένσκι στο Κοινοβούλιο - Απέκλεισε την παραχώρηση εδαφών. ***** Λίβανος: Σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι από ισραηλινά πλήγματα στην Ναμπάτια - Νεκρός ο Δήμαρχος.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Κόμμα μέσα στο κόμμα φτιάχνει ο Κασσελάκης - Στο τραπέζι η διαγραφή του

Λ
άδι στη φωτιά
της εσωκομματικής αντιπαράθεσης ρίχνει συνεχώς ο Στέφανος Κασσελάκης.
Με τη χθεσινή του παρέμβαση, με την Συνέντευξη στο Star, έκανε το επόμενο βήμα: Ανακοίνωσε ότι δημιούργησε προσωπική ιστοσελίδα εθελοντών με τίτλο odikosgmassyriza.gr, στην οποία καλεί να εγγραφούν τα μέλη του κόμματος παράλληλα με την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος isyriza. Ήδη τα στελέχη της πλειοψηφίας λένε ότι στήνει έναν παραμηχανισμό εκμεταλλευόμενος τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ που συνιστά το πρόπλασμα ενός μελλοντικού κόμματος.

Η νέα κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη αιφνιδίασε τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, οι οποίοι την χαρακτηρίζουν πρωτοφανή. Στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής εκτιμούσε: «Είναι προφανές ότι στήνει έναν δεύτερο προσωπικό μηχανισμό μέσα στο κόμμα εκμεταλλευόμενος όμως τον επίσημο μηχανισμό και την θέση του πρώην Προέδρου». Στο πλαίσιο αυτό επανέρχεται η σκέψη της διαγραφής του από κομματικό μέλος και του πλήρους αποκλεισμού του. Το ενδεχόμενο θα εξεταστεί στην Πολιτική Γραμματεία του Κόμματος που Συνεδριάζει την Πέμπτη

Ήδη αρκετά μέλη του Οργάνου λένε ότι «η κίνηση αυτή του Στέφανου Κασσελάκη δεν μπορεί να γίνει ανεκτή». Το πρόβλημα είναι ότι η ενδεχόμενη διαγραφή του περνά μέσα από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία όμως την πλειοψηφία έχουν οι υποστηρικτές του όπως έδειξε η προηγούμενη απόρριψη της πρότασης διαγραφής του με ψήφους 8 έναντι 6 και με ένα λευκό. Βεβαίως έκτοτε έχουν μεσολαβήσει αρκετές ενέργειες του Στέφανου Κασσελάκη που έχουν επιβαρύνει το κλίμα. Εφόσον υπάρξει νέο αίτημα αυτή την φορά από την Πολιτική Γραμματεία, με το αιτιολογικό ότι δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής και ιδρύει δικό του μηχανισμό σε βάρος του Κόμματος, τότε ακόμη και οι υποστηρικτές του δύσκολα θα το απορρίψουν.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι αμφίβολο εάν ο Στέφανος Κασσελάκης θα φθάσει μέχρι το Συνέδριο του κόμματος. Η εκτίμηση που κάνουν όμως οι αντίπαλοί του είναι ότι «καθώς θεωρεί ότι δεν θα του επιτραπεί να είναι υποψήφιος κάνει κινήσεις για ηρωική έξοδο». Θεωρείται βέβαιο ότι Πολιτική Γραμματεία μπορεί να πάρει πολιτική απόφαση που να καταδικάζει την ''αντικομματική συμπεριφορά'' και να λέει ότι ''έθεσε εαυτόν εκτός Κόμματος''.
naftemporiki.gr


«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ