ΙΣΤΟΡΙΚΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Τα Ρεμπετικα Tης Kατοχης


Μαθητές Λυκείων κατέληξαν σε νοσοκομεία της Αττικής από το αλκοόλ σε κλαμπ - Συνελήφθη ο υπεύθυνος. ***** Σιωπή και απίστευτες δικαιολογίες για το «καπέλο» στα self test του καρκίνου του παχέος εντέρου. ***** Έβρος: Δύο νεκροί από εκτροπή οχήματος που μετέφερε μετανάστες. ***** Ρέθυμνο: Τράκαρε, εγκατέλειψε σοβαρά τραυματία κι άρπαξε άλλο όχημα για να διαφύγει. ***** Ισραήλ: «Τρομοκρατική επίθεση» η πτώση φορτηγού σε στάση λεωφορείου - Δεκάδες τραυματίες, αναφορές για 6 νεκρούς. ***** Ρήγμα στο Ιράν για τα αντίποινα στο Ισραήλ - Χαμενεΐ: «Ο στρατός θα αποφασίσει». ***** ΗΠΑ: Τo εκλογικό Tραμπ-trading τορπιλίζει το ευρώ - Στοιχήματα για ισοτιμία 1:1 με το δολάριο.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Φθορά και δυσαρέσκεια στις δημοσκοπήσεις για το κυβερνών Κόμμα - Διαρροές προς τα δεξιά και το ΠΑΣΟΚ

Ε
ντεινόμενη φθορά καταγράφεται στη Ν.Δ. στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, με το κυβερνών κόμμα να δέχεται πιέσεις από τη δεξιά πλευρά της αλλά και από την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ, που εντοπίζεται αυξανόμενη μετά την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του. 
Ειδικότερα, η Ν.Δ., σύμφωνα με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, βρίσκεται σε αυτήν της Metron Analysis στο 22,5%, και στο 29,1% στην εκτίμηση, στης GPO στο 26,5%, στο 21,7%, στο 28,1% στη αναγωγή, στης MRB, στο 25% στης Alco και στο 25% στης Interview.

Ταυτόχρονα, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis το ΠΑΣΟΚ φτάνει στο 15,3%, στο 19,3% στην εκτίμηση, της MRB είναι στο 14,1%, στο 18,2% στη αναγωγή, στην έρευνα της GPO είναι στο 14,3%, στης Alco στο 15,3% και στης Interview στο 13,1%. Σημειώνεται ότι είναι για πρώτη φορά μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2023 που το δεύτερο κόμμα πλησιάζει τόσο το κυβερνών, τουλάχιστον στις μετρήσεις. Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απολέσει από καιρό τον… τίτλο του δημοφιλέστερου πολιτικού Αρχηγού. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, για πρώτη φορά, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA παίρνει κεφάλι από τον Δημήτρη Κουτσούμπα.


Η μονοψήφια διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ανοίγει εκ νέου τον ανταγωνισμό για τη διακυβέρνηση. Ωστόσο παρά την υψηλή δημοφιλία του Νίκου Ανδρουλάκη καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο «Κανένας». Όλα αυτά αποτυπώνονται και σε μια αποδοκιμασία της κυβέρνησης που έχει 67% αρνητικές γνώμες και μόλις 27% θετικές, ελαφρά αυξημένες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, στοιχείο που παραπέμπει ότι ουσιαστικά η θετική απήχησή της είναι στον ίδιο τον πυρήνα των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Από την άλλη μεριά, η κρίση και οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έχουν οδηγήσει σε ένα συντριπτικό αίσθημα αποδοκιμασίας για την Αξιωματική Αντιπολίτευση με τις θετικές αξιολογήσεις να φτάνουν μόνο το 4% και τις αρνητικές να εκτινάσσονται στο 92%.

Η δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική αγγίζει και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά αρνητικών αξιολογήσεων. Μόνον το 31% έχει θετική γνώμη για τον Πρωθυπουργό, ενώ οι αρνητικές γνώμες αγγίζουν το 65%.

Διαρροές της ΝΔ στα δεξιά και στο ΠΑΣΟΚ

Η συσπείρωση της Ν.Δ. είναι στο 82,2%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis. Το κυβερνών Κόμμα χάνει 5,8% προς το ΠΑΣΟΚ, του οποίου η συσπείρωση είναι στο 91%. Ένα ποσοστό 1,6% πάει δεξιότερα στην Ελληνική Λύση, και το 2,4% στα «λοιπά κόμματα».


Στη δημοσκόπηση της Alco, με τη συσπείρωση στο 61%, η Ν.Δ. χάνει ψήφους από την αποχή. Αμέσως μετά από τη Φωνή Λογικής. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και Ελληνική ΛύσηΣύμφωνα με τα ευρήματα, χάνει ψήφους προς τη Φωνή Λογικής (5%) την Ελληνική Λύση (4%) αλλά και προς το ΠΑΣΟΚ (4%).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα στη δημοσκόπηση της MRB που διαφαίνεται το ρήγμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Οι πολίτες επικροτούν τη στάση των πρώην Πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, ως προς την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, με ποσοστό 48,9% να δηλώνει πως «σίγουρα συμφωνεί» ή «μάλλον συμφωνεί». Αντίθετα, το 33,3% λέει πως «μάλλον» ή «σίγουρα» διαφωνεί.

«The New Daily Mail» 
Newsroom με πληροφορίες από το in.gr



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ