Νίκη για το SPD του Σολτς στο Βρανδεμβούργο: Ο γερμανικός Τύπος θεωρεί πως η νίκη του SPD πιστώνεται στον πρωθυπουργό του κρατιδίου Ντίτμαρ Βόιντκε. ***** Την Τρίτη η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Ν. Υόρκη. ***** Μητσοτάκης σε Αμερικανο-εβραϊκές Οργανώσεις: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμύνεται. ***** Το έλλειμμα του ΕΦΚΑ προκαλεί τριβές στην κυβέρνηση - Στον «αέρα» οι διορθώσεις της Εισφοράς Αλληλεγγύης. ***** Μάριος Σαλμάς: «Ο Πρωθυπουργός αντί να εγκαλεί τη Λίνα Μενδώνη, με παραπέμπει για διαγραφή». ***** Ο Ζελένσκι θα παρουσιάσει το «σχέδιο νίκης» στον Μπάιντεν και θα μιλήσει στον ΟΗΕ.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Το ιστορικό ατύχημα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο
ΣΥΡΙΖΑ
ως δύναμη διακυβέρνησης είχε χαθεί προ πολλού. Από τότε που οι «πεφωτισμένοι» του κόμματος σφράγιζαν τις πόρτες, λιβάνιζαν τα ιερά και όσια του άσπιλου παρελθόντος και ξόρκιζαν τη μόλυνση από τα πασοκογενή μιάσματα. Κοινώς, από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε, αντί να γίνει ο ηγέτης της σύγχρονης προοδευτικής παράταξης, να παραμείνει Αρχηγός και προστάτης των ατάκτων.
Εκείνο που χάνεται τώρα είναι η τιμή του ΣΥΡΙΖΑ: Η πολιτική του ηθική και οι τελευταίες αξιακές του άγκυρες. Κι αυτό που κινδυνεύει να χαθεί πια είναι και η τιμή ολόκληρης της ΑριστεράςΑυτό συμβαίνει όταν η διάλυση ενός Κόμματος γίνεται με όρους καθημερινού ριάλιτι στα τηλεπαράθυρα. Όταν οι μισοί αλληλοκαθυβρίζονται δημοσίως και οι άλλοι μισοί μετρούν ποιος έχει μεγαλύτερη πισίνα και περισσότερους σκελετούς στο «πόθεν έσχες» του. Όταν παίζουν σε φαιδρή εσωκομματική εκδοχή το σίκουελ των «αγανακτισμένων», κι όταν βαφτίζουν «δημοκρατικό ανένδοτο» τον χουλιγκανισμό και τον κανιβαλισμό στον μικρόκοσμο των social media.
Είναι δικαίωμά τους να το κάνουν, ο καθένας άλλωστε διαλέγει μόνος του την οδό της αυτοχειρίας του. Το ιστορικό ατύχημα όμως είναι ότι παίρνουν μαζί τους κι έναν μεγάλο πολιτικό και ιδεολογικό χώρο, τον χώρο της Αριστεράς. Και δικαιώνουν τον Μάκη Βορίδη που έλεγε κάποτε ότι πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις στο Κράτος και τους θεσμούς «για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές».
Τελικά, ούτε η Κυβέρνηση ούτε το Κράτος και οι Θεσμοί χρειάστηκε να κάνουν πολλά. Μπορούσαν εύκολα και μόνοι τους…
naftemporiki.gr/Νικόλ Λειβαδάρη


«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ