Δημοσιονομικός κίνδυνος 800 εκατ. ευρώ για τον ΕΦΚΑ - Στην αναμονή 100.000 νέοι συνταξιούχοι. ***** Γ. Γεραπετρίτης: Μπαράζ επαφών στη Νέα Υόρκη. ***** B. Κικίλιας: 24% κάτω από τον μέσο όρο 20ετίας οι καμένες εκτάσεις φέτος. ***** Δύο σεισμοί πάνω από 4 Ρίχτερ στη Χαλκιδική. ***** Πρόεδρος Ισραήλ: Δεν έχουμε σχέση με τις εκρήξεις στους βομβητές - Νετανιάχου: Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ όπως δεν είχε ποτέ φανταστεί. ***** Τρεις νεκροί από το τελευταίο ισραηλινό χτύπημα στο νότιο Λίβανο - Σε 50 ανήλθαν τα θύματα της επίθεσης στη Βηρυτό. ***** Ουκρανία: 21 τραυματίες από το ρωσικό πλήγμα σε συγκρότημα διαμερισμάτων στο Χάρκοβο.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Al Jazeera: «Εγκληματική» η έφοδος στις εγκαταστάσεις μας - «Το γραφείο στην Ραμάλα έκανε υποκίνηση σε τρομοκρατία» απαντά ο ισραηλινός στρατός

Χεζμπολάχ: Είμαστε σε ανοιχτή μάχη ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με το Ισραήλ - Οι απειλές δεν θα μας σταματήσουν
Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera χαρακτήρισε σήμερα «εγκληματική» την έφοδο των ισραηλινών δυνάμεων στα γραφεία του στην Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την επίδοση μιας διαταγής κλεισίματος διάρκειας 45 ημερώνΤο Al Jazeera «καταδικάζει και καταγγέλλει με σθένος αυτήν την εγκληματική ενέργεια», δήλωσε το δίκτυο σε ένα δελτίο Τύπου, όπου προσέθεσε πως αυτή η «έφοδος» στο γραφείο του και «η κατάσχεση» του εξοπλισμού του δεν αποτελούν «μονάχα μια επίθεση» εναντίον του, «αλλά μια προσβολή της ελευθερίας του Τύπου και των αξιών της δημοσιογραφίας».

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σήμερα ότι το γραφείο του Al Jazeera στην Ραμάλα «χρησιμοποιείτο για υποκίνηση της τρομοκρατίας». Η διαταγή κλεισίματος υπογράφθηκε έπειτα από μια νομική γνωμοδότηση και μια εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες «τα γραφεία χρησιμοποιούνταν για υποκίνηση της τρομοκρατίας, για υποστήριξη τρομοκρατικών δραστηριοτήτων και οι εκπομπές του δικτύου έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη στην περιοχή και στο σύνολο του Κράτους του Ισραήλ», επισήμανε ο ισραηλινός στρατός σε ένα δελτίο Τύπου.

Χεζμπολάχ: Είμαστε σε ανοιχτή μάχη ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με το Ισραήλ - Οι απειλές δεν θα μας σταματήσουν

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, έκανε μια σπάνια εμφάνιση κατά τη διάρκεια της κηδείας του κορυφαίου Διοικητή της Οργάνωσης Ιμπραχίμ Ακίλ που σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας, ο Κασέμ δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ έχει εισέλθει σε μια νέα φάση της μάχης της με το Ισραήλ, την οποία χαρακτήρισε ως «αναμέτρηση με ανοιχτό τέλος». «Οι απειλές δεν θα μας σταματήσουν… Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα στρατιωτικά ενδεχόμενα», πρόσθεσε ο Κασέμ. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά το μήνυμα Νετανιάχου που απείλησε τη λιβανέζικη Οργάνωση ότι εάν δεν έλαβε το μήνυμα, το Ισραήλ θα φροντίσει ώστε να το λάβει. Την ίδια ώρα οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ έχουν ενταθεί στον μεγαλύτερο βαθμό από τις 7 Οκτώβρη με τον Λίβανο να μετρά δεκάδες νεκρούς.

Η Χαμάς χαιρέτισε «τη γενναιότητα» της Χεζμπολάχ

Η Χαμάς χαιρέτισε «τη γενναιότητα» της Χεζμπολάχ, η οποία συνεχίζει να εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον του βόρειου Ισραήλ, παρά τα πλήγματα που έχει καταφέρει ο ισραηλινός στρατός στη λιβανική Οργάνωση. «Η Χαμάς χαιρετίζει τους μαχητές της αντίστασης στον Λίβανο για τη μάχη και το θάρρος τους μπροστά στη σιωνιστική πολεμική μηχανή και για την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να πολεμούν για να στηρίξουν τον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη», επισημαίνει η παλαιστινιακή Οργάνωση. Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, εκτίμησε ότι η Χεζμπολάχ τελεί υπό αυξανόμενη πίεση από τη στρατιωτική ισχύ του Ισραήλ.

Λευκός Οίκος: Η στρατιωτική κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ

Μια στρατιωτική «κλιμάκωση» δεν είναι προς «το συμφέρον» του Ισραήλ, προειδοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι«Δεν πιστεύουμε ότι η στρατιωτική κλιμάκωση αυτής της σύρραξης είναι προς το συμφέρον τους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC«Αυτό λέμε απευθείας στους Ισραηλινούς ομολόγους μας», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, απευθύνοντας έκκληση για μια «διπλωματική» επίλυση της κρίσης.

Ανησυχούν Ε.Ε. και Βρετανία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε για ακόμα μία φορά την ανησυχία της από την κλιμάκωση στον Λίβανο, μετά τις πρόσφατες πολύνεκρες επιθέσεις και απηύθυνε έκκληση για μια «επείγουσα» κατάπαυση του πυρός, μέσω του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ«Οι άμαχοι πληρώνουν ένα υψηλό τίμημα», την ώρα που «σφοδρές μάχες» συνεχίζονται σήμερα, τόσο στο Ισραήλ όσο και στον Λίβανο, είπε επίσης ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Ντέιβιντ Λάμι κάλεσε σήμερα για την «άμεση» εφαρμογή «μιας κατάπαυσης του πυρός» μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, μπροστά σε μια «ανησυχητική κλιμάκωση» της κατάστασης. «Τις τελευταίες ημέρες, είμαστε μάρτυρες μιας ανησυχητικής κλιμάκωσης μεταξύ του Ισραήλ και της λιβανικής Χεζμπολάχ», δήλωσε ο Λάμι, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του κόμματος των Εργατικών στο Λίβερπουλ«Το μήνυμά μας προς όλα τα μέρη είναι σαφές: Έχουμε ανάγκη από μια άμεση κατάπαυση του πυρός (…) προκειμένου να επιτευχθεί μια πολιτική διευθέτηση», συμπλήρωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ