Νίκη για το SPD του Σολτς στο Βρανδεμβούργο: Ο γερμανικός Τύπος θεωρεί πως η νίκη του SPD πιστώνεται στον πρωθυπουργό του κρατιδίου Ντίτμαρ Βόιντκε. ***** Την Τρίτη η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Ν. Υόρκη. ***** Μητσοτάκης σε Αμερικανο-εβραϊκές Οργανώσεις: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμύνεται. ***** Το έλλειμμα του ΕΦΚΑ προκαλεί τριβές στην κυβέρνηση - Στον «αέρα» οι διορθώσεις της Εισφοράς Αλληλεγγύης. ***** Μάριος Σαλμάς: «Ο Πρωθυπουργός αντί να εγκαλεί τη Λίνα Μενδώνη, με παραπέμπει για διαγραφή». ***** Ο Ζελένσκι θα παρουσιάσει το «σχέδιο νίκης» στον Μπάιντεν και θα μιλήσει στον ΟΗΕ.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Η διαγραφή Σαλμά και το μήνυμα Μητσοτάκη

Μ
ε την τυπική διαδικασία της Συνεδρίασης το μεσημέρι της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ. και της έγκρισης της πρότασης του Πρωθυπουργού, αναμένεται να ολοκληρωθεί το ζήτημα της διαγραφής του Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. 
Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας θα είναι παρόν στη Συνεδρίαση όπου θα υπερασπιστεί τον εαυτό του και εμφανίζεται απορημένος για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Διαρροές από το περιβάλλον του χαρακτηρίζουν «έκπληξη το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός αντί να εγκαλεί την κυρία Μενδώνη για το γεγονός ότι δεν απάντησε στις καταγγελίες του περί φωτογραφικών διαγωνισμών στα κυλικεία των αρχαιολογικών χώρων, παραπέμπει για διαγραφή τον ίδιο».

Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι η διαγραφή του κ. Σαλμά σχετίζεται με «την αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλο Βουλευτή», ονοματίζοντας, ως παραδείγματα, την Υπουργό Πολιτισμού, αλλά και τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη που δέχθηκε πυρά επί προσωπικού από τον Μάριο Σαλμά, ότι δεν έχει εργαστεί ποτέ του και δεν μπορεί να γνωρίζει την κοινωνία. Επισημαίνουν δε, ότι «όταν κάποιος αντί να απευθύνεται στην αρμόδιο εισαγγελέα συνεχίζει να επαναλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες χωρίς να παρουσιάζει κανένα απολύτως στοιχείο, τότε η συμπεριφορά αυτή εκτός από ανεπίτρεπτη είναι και ύποπτη».

Στη διαγραφή Σαλμά αναφέρθηκε και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας: «Ο κύριος συνάδελφος δεν παραπέμπεται επειδή διαφοροποιήθηκε ιδεολογικά ή πολιτικά. Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Η Ν.Δ. είναι ένα ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα, ένα ελεύθερο κόμμα των τάσεων και της σύνθεσης και το έχουμε αποδείξει πολλάκις. Παραπέμπεται για τις κατ' επανάληψη δηλώσεις του περί αδιαφάνειας, στις οποίες, για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Πολιτισμού, η κυρία Μενδώνη έχει απαντήσει εμπεριστατωμένα και δημόσια», ανέφερε.

Σαφές μήνυμα

Είναι δεδομένο πάντως ότι η συγκεκριμένη κίνηση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει στη διαγραφή Σαλμά, είναι ένα σαφές μήνυμα προς όλους στο εσωτερικό του κόμματος για τους λόγους και τις πράξεις τους, με φόντο και την πρόσφατη ερώτηση των 11 Βουλευτών, ανάμεσά τους και ο εξ Αιτωλοκαρνανίας Βουλευτής, για τα κόκκινα δάνειαΟι εσωκομματικές φωνές κριτικής έχουν αρχίσει να πυκνώνουν τελευταία και φήμες τις θέλουν να πολλαπλασιάζονται περαιτέρω, αλλά και να διευρύνονται σε μια ποικιλία θεμάτων της καθημερινότητας του πολίτη, όπως η υγεία, η ακρίβεια και η ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 2 εκ των 11 που συνυπέγραψαν την ερώτηση, οι Θ. Καράογλου και Θ. Δαβάκης συμμετέχουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Ν.Δ. που θα κληθούν να εγκρίνουν σήμερα τη διαγραφή του κ. Σαλμά.

Όσο για το πολιτικό μέλλον του υπό διαγραφή Βουλευτή; Ήδη έχει αρχίσει να τον «φλερτάρει» πολιτικά η Πρόεδρος της Φωνής Λογικής, Αφροδίτη Λατινοπούλου, η τακτική της οποίας, ως φαίνεται, είναι να συγκεντρώνει στο κόμμα της τους διαφωνούντες της Ν.Δ. «Τελικά στη Ν.Δ. του Μητσοτάκη διαγράφεσαι μόνο αν λες αλήθειες…. Αντί να διαγραφούν για να εκφοβίσουν Βουλευτές καλύτερα να δώσουν απαντήσεις» αναφέρει σε ανάρτησή της στο ''Χ'', την ίδια ώρα που ο Κυριάκος Βελόπουλος κρατά εμφανείς αποστάσεις: «Σαμαρικοί με ''σαμάρια πολιτικά'' δεν χωρούν στην Ελληνική Λύση. Υπάρχουν άλλωστε ''θυγατρικές'' του Μητσοτάκη για να καταφύγουν και να υποκλέψουν για άλλη μια φορά την ψήφο του ελληνικού λαού», αναφέρει, μεταξύ άλλων.
euro2day.gr


«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ