Εκλογές για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στις 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου. ***** Παύλος Πολάκης: Δύσκολη διαδρομή, αλλά θα βγούμε νικητές - Εμένα το πόθεν έσχες μου είναι γνωστό εδώ και χρόνια. ***** Κ. Μητσοτάκης: Το βράδυ η ομιλία του στη Νέα Υόρκη στη Σύνοδο Κορυφής για το Μέλλον. ***** Δυτική Όχθη: Έφοδος ισραηλινών δυνάμεων στα γραφεία του Al Jazeera - Διέταξαν κλείσιμο για 45 ημέρες. ***** Economist: Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης θα κριθεί από την οικονομική βιωσιμότητά της.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Μπαράζ ρουκετών της Χεζμπολάχ σε αεροπορική βάση του Ισραήλ - Επιθέσεις με drones και από το έδαφος του Ιράκ

Έ
κρυθμη
παραμένει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή  με τη Χεζμπολάχ να απαντά στους χθεσινούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς με μπαράζ ρουκετών, ενώ σειρήνες ηχούν σε κοινότητες στο βόρειο Ισραήλ, γύρω από τη Θάλασσα της Γαλιλαίας
Σύμφωνα με το Al Jazeera, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες με στόχο την αεροπορική βάση Ramat David του Ισραήλ καθώς και στις εγκαταστάσεις της ισραηλινής Εταιρείας Rafael,  η οποία ειδικεύεται στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ως απάντηση στις εκρήξεις των βομβητών στον Λίβανο την περασμένη εβδομάδα.

«Απάντηση στη βάναυση σφαγή»

Η Χεζμπολάχ είπε ότι εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους Fadi 1 και Fadi 2 καθώς και ρουκέτες Katyusha στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας, που βρίσκεται βόρεια της Χάιφα στο Ισραήλ. Χαρακτήρισε την επίθεση ως «μια αρχική απάντηση στη βάναυση σφαγή που διέπραξε ο ισραηλινός εχθρός σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου την Τρίτη και την Τετάρτη».

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ εκτόξευσε 85 ρουκέτες εναντίον της Χάιφα σήμερα το πρωί και ότι ορισμένα από τα βλήματα έκαναν πρόσκρουση. Τα ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ρουκέτες προκάλεσαν πυρκαγιές στο βόρειο Ισραήλ, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια στο Kiryat BialikΗ Χεζμπολάχ, δήλωσε επίσης ότι εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους για δεύτερη φορά στην αεροπορική βάση Ramat David του Ισραήλ. Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι εντόπισε 10 εκτοξεύσεις από τον Λίβανο και αναχαίτισε τις περισσότερες από αυτές. Οι Times of Israel ανέφεραν ότι οι γιατροί περιέθαλψαν τρία άτομα που «τραυματίστηκαν ελαφρά» από επίθεση ρουκετών στις περιοχές Κραϊότ και Κάτω Γαλιλαία.

Επίθεση και από το έδαφος του Ιράκ

Την ίδια ώρα, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, μια ομάδα πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν, ανέφερε ότι χτύπησε έναν «ζωτικό στόχο» στο Ισραήλ σήμερα το πρωί «χρησιμοποιώντας drones». Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε «πολλούς ύποπτους εναέριους στόχους» που προέρχονταν από την κατεύθυνση του Ιράκ και ότι δεν υπήρξαν θύματα. Ο στρατός ανέφερε επίσης ότι αναχαίτισε έναν άλλο «ύποπτο εναέριο στόχο» που ήρθε από τα ανατολικά.

Νέο κύμα ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο

Οι IDF εν τω μεταξύ, δηλώνουν ότι πραγματοποιούν νέο κύμα επιθέσεων «εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ» στον ΛίβανοΟ στρατός λέει ότι θα δώσει λεπτομέρειες αργότερα. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τις τελευταίες ώρες η πολεμική αεροπορία κατέρριψε εναέριες απειλές και εκτοξεύσεις ρουκετών που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ εναντίον πολιτικών περιοχών στο Ισραήλ. Αναφέρεται επίσης ότι η ισραηλινή αεράμυνα τους παραμένει σε υψηλό συναγερμό και ότι τα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν και θα ενταθούν.
Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ/Times of Israel/Al Jazeera




«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ