Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα Κασσελάκη για την κούρσα στον ΣΥΡΙΖΑ, μάχη Φάμελλου - Πολάκη για τη δεύτερη θέση - Έκαναν όπισθεν στην Π.Γ. για τα κριτήρια - Ανοίγει ο δρόμος για την υποψηφιότητα Κασσελάκη. ***** Τύμπανα γενικευμένου πολέμου στη Μέση Ανατολή - Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στον Λίβανο. ***** Ε.Ε.: Βοήθεια 10 δισεκ. ευρώ για τις χώρες που πλήττονται από την κακοκαιρία Boris. ***** Δεν πάει στο Ισραήλ ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ - Ανέβαλε ξαφνικά την επίσκεψη ο Όστιν. ***** Ζελένσκι: Στις 26 Σεπτεμβρίου οι συναντήσεις με Μπάιντεν και Χάρις.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Τα κρίσιμα ραντεβού Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Η
ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, όπου ταξιδεύει σήμερα για να συμμετάσχει στην 79η Σύνοδο Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, είναι γεμάτη με σημαντικά ραντεβού. 
Ο Πρωθυπουργός θα έχει τετ α τετ με αρκετούς ηγέτες χωρών απ’ όλον τον κόσμο, με φόντο και την θέση του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα αναλάβει η Ελλάδα το επόμενο έτος. Με ανοιχτό το μέτωπο του Κυπριακού, όπου δεν αποκλείονται εξελίξεις, αλλά και ενόψει της συνάντησής του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες την Πέμπτη, ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη, προκειμένου να υπάρξει ο αναγκαίος συντονισμός. Συζήτησαν επίσης την ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και τις σχέσεις με την Τουρκία, λίγα 24ωρα πριν από το νέο ραντεβού του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν. Ο χρόνος αυτού δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα αλλά το πιθανότερο είναι να γίνει τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Στη σκιά της πολεμικής σύρραξης στη Μέση Ανατολή, ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, την Τετάρτη, αλλά και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, μια μέρα νωρίτερα. Μείζονος σημασίας το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί και τις επαφές του κ. Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα-Διάδοχο και Πρωθυπουργό του Μπαχρέιν Salman bin Hamada Al Khalifa και με τον Πρίγκιπα-διάδοχο του Κουβέιτ Sheikh Sabah Al Khalid Al Sabah, ενώ κλεισμένα είναι τα τετ α τετ με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Nikol Pashinyan, τον Πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vucic, τον Πρόεδρο του Παναμά Jose Raul Mulino και τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου Albin Kurti.

Μεγάλες προκλήσεις

Ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την Πέμπτη, όπου θα αναφερθεί στις μεγάλες, παγκόσμιες γεωπολιτικές και τεχνολογικές προκλήσεις. Προηγουμένως, θα κάνει δύο παρεμβάσεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Μέλλον, την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένα από τα τέσσερα πρόσωπα που θα τιμηθούν φέτος με το βραβείο Global Citizen, το οποίο απονέμει το αμερικανικό think tank Atlantic Council. Το βραβείο θα του το απονείμει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Οι άλλοι τρεις που θα βραβευτούν είναι η Πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, ο Πρόεδρος της Γκάνας Νάκα Ακούφο-Άντο και η πρωτοπόρος στον τομέα της ψυχαγωγίας από τη Νότια Κορέα Μίκι Λι.

Επιπρόσθετα, ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με επενδυτές, στους οποίους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το νέο τοπίο που διαμορφώνει για την ελληνική οικονομία η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, καθώς και τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία είναι η δεύτερη υψηλότερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ε.Ε.». Ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό σε ομογενειακή εκδήλωση στην Αστόρια, ενώ θα συναντηθεί και φέτος με εκπροσώπους εβραϊκών Οργανώσεων.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ