ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβαρότητα για την «ειρήνη»

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ισοπέδωσε έξι κτίρια στη νότια Βηρυτό , εκτιμώντας ότι κάπου εκεί κρυβόταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασ...


Έκτακτο δελτίο καιρού: Μεταβολή με κρύο, βροχές και θυελλώδεις ανέμους - Η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν θα ξεπεράσει στη Θεσσαλονίκη τους 21 βαθμούς και στην Αθήνα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου. ***** Κέρκυρα: Η σύζυγος ομολόγησε τον φόνο του 68χρονου. ***** Οικογένεια παλαιοχριστιανών από Κορινθία: Σε Δομή μεταφέρθηκε το μωρό - Στον Εισαγγελέα πατέρας, μητέρα και μεγάλη κόρη. ***** Στον Εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες για το βίαιο επεισόδιο έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου. ***** Τα ηνία του CERN αναλαμβάνει ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Φουντάς. ***** Ο Υπουργός Άμυνας και η ηγεσία του ισραηλινού στρατού παρακολούθησε live την επίθεση κατά του Νασράλα. ***** Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Χασάν Νασράλα ***** Ιρανικά ΜΜΕ: Νεκρός ο αναπληρωτής Διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης. ***** Θάνατος Χασάν Νασράλα: Η γραμμή του θα συνεχιστεί, λέει το Ιράν. ***** Iran Air: Ακυρώνει τις πτήσεις προς Βηρυτό.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Συνέντευξη Μητσοτάκη: Με τη σημερινή σύνθεση το Υπουργικό της Παρασκευής - «Όχι» σε πρόωρες

Απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές, έδωσε σήμα για αλλαγές και ανασχηματισμό, αλλά σχετικά ερωτηθείς διαβεβαίωσε ότι η προγραμματισμένη Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχομένη Παρασκευή θα γίνει με την υφιστάμενη σύνθεση. Στην πρώτη συνέντευξή του μετά τις ευρωεκλογές και ενώ φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι «το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε». «Είμαι και προβληματισμένος αλλά και ανακουφισμένος» είπε ο κ. Μητσοτάκης εξηγώντας ότι ήταν καλύτερο που ο ελληνικός λαός έστειλε τώρα το μήνυμα. «Θα προχωρήσω λοιπόν σε αυτές τις διορθωτικές αλλαγές ώστε να γίνει κατανοητό ότι λάβαμε το μήνυμα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.
Αποκωδικοποιώντας το μήνυμα των εκλογών ανέφερε ότι αυτό που μας είπαν οι εκλογείς είναι «Σας εμπιστευόμαστε, αλλά πρέπει να γίνετε καλύτεροι». «Η ακρίβεια ''πόνεσε'' και την Κυβέρνηση» παραδέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας: «Αρχίζουμε να βλέπουμε μια αποκλιμάκωση τιμών στο Σούπερ Μάρκετ. Οι πολίτες μας είπαν ότι η ακρίβεια είναι το πρώτο πρόβλημα. Μας είπαν ''πρέπει να κάνετε περισσότερα'', αλλά περισσότερα, στα πλαίσια του προϋπολογισμού. Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα».
«Η Ν.Δ. υπέστη πολιτική ζημιά από το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια»  είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης: «Ήμασταν ένα βήμα πιο μπροστά από αυτό που άντεχε το κόμμα μας. Για ένα θέμα το οποίο αφορούσε πολύ λίγους, ασχολούμασταν σαν να μην υπήρχε τίποτε άλλο στην ειδησεογραφία, κι αυτό ενόχληση. Στεναχωρήσαμε παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Ν.Δ.».
«Έβλεπα τα προβλήματα και πριν από την κάλπη, αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιοι πολίτες μέσα από την ψήφο τους ή και την αποχή τους γιατί ήθελαν να μας στείλουν αυτό το μήνυμα», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός εκτιμώντας ωστόσο ότι στην κάλπη αποδοκιμάστηκε και η Αντιπολίτευση «και ειδικά αυτή των ''λεφτόδεντρων''».
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι δεν εξέλαβε το μήνυμα των εκλογών ως έκκληση για στροφή προς τα δεξιά, χαρακτηρίζοντας αποπροσανατολιστική τη σχετική συζήτηση. Και ανέφερε παραδείγματα από τον χώρο της καθημερινότητας (Υγείας Μεταφορές) λέγοντας ότι αυτά είναι τα προβλήματα του κόσμου και τα οποία δεν έχουν δεξιό ή αριστερό πρόσημο.
«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Σημείωση: Ο Όθων Κουμαρέλλας είναι αδελφός του εκδότη και διαχειριστή της εφημερίδα μας, κ. Ιωάννης Κουμαρέλλας.

Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ