ΥΠΟΙΚ για ταξί: Προθεσμία 5 εβδομάδων για τη σήμανση POS – Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όσους δεν συμμορφωθούν. ***** Γεραπετρίτης για Μέση Ανατολή: Να αποτρέψουμε τη διάχυση των εχθροπραξιών, συνιστά σοβαρή παγκόσμια απειλή. ***** Βραβείο Ειρήνης στον Α.Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. ***** Νέα Αριστερά για διαγραφή Σαλμά: Σιγά μην τον άφηναν να επιβεβαιώνει το πάρτι στον Πολιτισμό. ***** ΚΚΕ για επιθέσεις σε Λίβανο: Η ΝΔ ανέλαβε τον ρόλο του συνηγόρου των εγκλημάτων του Ισραήλ. ***** Κατρίνης: Δεν χρωστάω σε κανέναν, δεν με κρατάει κανένας - Αντιπολίτευση δεν κάνουν όσοι δεν λένε τίποτα. ***** Καραμπόλα 6 οχημάτων στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: «Ανάβουν τα αίματα» μεταξύ των διεκδικητών της προεδρίας

Όσο πλησιάζει ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δηλαδή η 6η Οκτωβρίου, τόσο πληθαίνουν τα χτυπήματα μεταξύ των ανθυποψηφίων πάνω και κάτω από τη ζώνη, ενώ επιστρατεύεται και το lifestyle για να συνδράμει επικοινωνιακά. Μία γεύση θα δώσουν απόψε στο σχεδόν δίωρο debate και οι έξι διεκδικητές της προεδρίας: Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Μιχάλης Κατρίνης, Άννα Διαμαντοπούλου και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Τα ''αίματα'' άναψαν αίφνης χθες, όταν η Άννα Διαμαντοπούλου έριξε στο τραπέζι εν είδη… αθώου ερωτήματος την ιδέα της ''συμμαχίας'' με τον Παύλο Γερουλάνο, στην περίπτωση που η ίδια κόψει το νήμα στην προεδρική κούρσα. «Αν κερδίσω, γιατί να μην είμαι εγώ Πρόεδρος του κόμματος και ο κ. Γερουλάνος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας;», ήταν το ''ερώτημα''. Με τον τρόπο αυτό η κ. Διαμαντοπούλου, ως παλιά παίκτρια στο ''πασοκικό” σκάκι, προσπάθησε:
  • Πρώτον, να διαχειριστεί το μειονέκτημα ότι η ίδια δεν είναι Βουλευτής, οπότε, εάν εκλεγεί Πρόεδρος, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα μείνει πάλι με Αρχηγό εκτός Βουλής. Αυτή τη φορά όμως για τρία χρόνια και όχι για ενάμισι όπως είχε συμβεί όταν εξελέγη ο Νίκος Ανδρουλάκης.
  • Δεύτερον, να αποσπάσει από τώρα, πριν από τον πρώτο γύρο, χαλαρούς ψηφοφόρους του κ. Γερουλάνου και, σίγουρα, να τους ''δέσει'' εάν καταφέρει να περάσει στον δεύτερο.
  • Τρίτον, να εμφανίσει ως δεδομένο ότι ο κ. Γερουλάνος θα είναι εκτός δεύτερου γύρου και, άρα, δεν ανήκει στους… διεκδικητές του στέμματος.
Ακαριαία απάντηση Γερουλάνου

Ο κ. Γερουλάνος απάντησε στην πρόκληση με αξιοπρόσεκτη ταχύτητα μέσω των social media: Αφενός έκανε λόγο για ''διαπραγμάτευση καρεκλών'' και, αφετέρου, ανέδειξε τη σημασία που έχει η βουλευτική ιδιότητα για τον Πρόεδρο του κόμματος. «Η εμπειρία της προηγούμενης εκλογής Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, που δεν ήταν Βουλευτής (περίπτωση Ανδρουλάκη), μας κόστισε. Το ίδιο και στον ΣΥΡΙΖΑ (περίπτωση Κασσελάκη). Η εκλογή Προέδρου που δεν είναι στη Βουλή αποτελεί συνταγή ήττας. Θέλεις να τριτώσει; Εγώ όχι».

Σημειώνεται ότι ο κ. Γερουλάνος ανέδειξε από την πρώτη στιγμή της προεδρικής κούρσας την ανάγκη να είναι στη Βουλή ο Πρόεδρος. Οι πρώτες δηλώσεις του είχαν ερμηνευτεί ως ''χτύπημα'' στον Χάρη Δούκα, ωστόσο το θέμα, όπως αποδείχθηκε, αφορά και την κ. Διαμαντοπούλου, αφού οι υπόλοιποι υποψήφιοι, όπως και ο ίδιος, έχουν τη βουλευτική ιδιότητα.

Αντίδραση όμως προήλθε και από την Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία κινείται λίγο πιο κοντά στην κ. Διαμαντοπούλου όσον αφορά την κεντρώα-σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση του κόμματος«Αυτή δεν είναι μια εικόνα από το μέλλον, αλλά μάλλον από το χειρότερο παρελθόν”, σχολίασε. Και πρόσθεσε: «Κάποιοι φαίνεται ότι δεν μπορούν να συγκρατηθούν και έχουν ήδη αρχίσει να μοιράζουν θέσεις και αξιώματα! Αυτή δεν είναι μια εικόνα από το μέλλον, αλλά μάλλον απ' το χειρότερο παρελθόν. Ας σοβαρευτούν». Και πρόσθεσε δηκτικά: «Κάποιοι φαίνεται ότι δεν μπορούν να συγκρατηθούν και έχουν ήδη αρχίσει να μοιράζουν θέσεις και αξιώματα! Αυτή δεν είναι μια εικόνα από το μέλλον, αλλά μάλλον απ' το χειρότερο παρελθόν. Ας σοβαρευτούν».

«Πρόεδρος και Δήμαρχος;»

Αιχμηρά είναι τα σχόλια στελεχών του κόμματος για τον Χάρη Δούκα, επειδή επιμένει στη θέση του πως μπορεί να είναι και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Δήμαρχος Αθηναίων ταυτόχρονα. Σχεδόν όλοι οι αντίπαλοι του, σε επίπεδο στελεχών ή υποστηρικτών των άλλων υποψηφίων, τον καλούν εμμέσως ή ευθέως να δεσμευτεί ότι θα τιμήσει την ψήφο των Αθηναίων και θα παραμείνει Δήμαρχος… για άλλα τέσσερα χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία του.

Όπως φάνηκε μάλιστα από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Αθήνα, τα πυρά για ''μη ανταπόκριση στα καθήκοντά του'' δεν προήλθαν μόνο από το χώρο της Ν.Δ., που θέλει να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη, αλλά ήταν… και φίλια από εσωκομματικούς αντιπάλους. Οι ίδιοι μάλιστα τον ''κατηγορούν'' από χθες ότι ενέδωσε στα οφέλη της lifestyle εκστρατείας, επειδή διέρρευσε στα social media το προσκλητήριο του γάμου του, που θα γίνει στις 19 Οκτωβρίου.
euro2day.gr

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ