ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβαρότητα για την «ειρήνη»

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ισοπέδωσε έξι κτίρια στη νότια Βηρυτό , εκτιμώντας ότι κάπου εκεί κρυβόταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασ...


Έκτακτο δελτίο καιρού: Μεταβολή με κρύο, βροχές και θυελλώδεις ανέμους - Η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν θα ξεπεράσει στη Θεσσαλονίκη τους 21 βαθμούς και στην Αθήνα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου. ***** Κέρκυρα: Η σύζυγος ομολόγησε τον φόνο του 68χρονου. ***** Οικογένεια παλαιοχριστιανών από Κορινθία: Σε Δομή μεταφέρθηκε το μωρό - Στον Εισαγγελέα πατέρας, μητέρα και μεγάλη κόρη. ***** Στον Εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες για το βίαιο επεισόδιο έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου. ***** Τα ηνία του CERN αναλαμβάνει ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Φουντάς. ***** Ο Υπουργός Άμυνας και η ηγεσία του ισραηλινού στρατού παρακολούθησε live την επίθεση κατά του Νασράλα. ***** Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Χασάν Νασράλα ***** Ιρανικά ΜΜΕ: Νεκρός ο αναπληρωτής Διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης. ***** Θάνατος Χασάν Νασράλα: Η γραμμή του θα συνεχιστεί, λέει το Ιράν. ***** Iran Air: Ακυρώνει τις πτήσεις προς Βηρυτό.

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Αυτόματη υποβολή φορολογικών δηλώσεων - Όσα αναφέρει η απόφαση της ΑΑΔΕ

Η
διαδικασία υποβολής για τις φορολογικές δηλώσεις 2024 είναι σε εξέλιξη, με το TAXISNet να παραμένει ανοιχτό για πολύ καιρό ακόμα, δηλαδή έως τις 26 Ιουλίου 2024
Μάλιστα, η απόφαση της ΑΑΔΕ υπ΄ αριθ΄. 1080/2024 με τις λεπτομέρειες για την οίκοθεν έκδοση πράξης προσδιορισμού φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με βάση τη φορολογική δήλωση 2024, που έχει προσυμπληρωθεί αυτοματοποιημένα με όλα τα στοιχεία που διαθέτει η Φορολογική Διοίκηση. Επισημαίνεται ότι η απόφαση, όπως αναγράφεται, δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα στο ΦΕΚ και δεν ισχύει μέχρι να γίνει η δημοσίευσή της. Επίσης, τονίζεται πως η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την 31η Ιουλίου 2024, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι επόμενες οκτώ δόσεις έως και τον Φεβρουάριο του 2025.

Η μεγάλη αλλαγή στις φορολογικές δηλώσεις 2024

Για πρώτη φορά, φέτος, δόθηκε η δυνατότητα σε 1,3 εκατ. πολίτες με εισοδήματα κατά κύριο λόγο από μισθούς ή συντάξεις, να δουν τα στοιχεία που έχουν αποσταλεί γι’ αυτούς στην ΑΑΔΕ, καθώς και τον φόρο που προκύπτει με βάση αυτά. Όπως από την πρώτη στιγμή έχει ειπωθεί, εάν οι πολίτες αυτοί ελέγξουν ότι τα στοιχεία είναι σωστά ή πλήρη, δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν δήλωση, καθώς αυτή θα οριστικοποιηθεί από την ΑΑΔΕ στις 2 Ιουλίου 2024. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα τροποποιητικής δήλωσης χωρίς κυρώσεις μέχρι τις 26 Ιουλίου 2024.
Επίσης, όπως έχει ανακοινωθεί, για πρώτη φορά φέτος, η ΑΑΔΕ θα ειδοποιήσει φορολογούμενους που έχουν υποβάλει δηλώσεις ή εντάσσονται στην παραπάνω κατηγορία των 1,3 εκατ. πολιτών για τυχόν μεταβολές στα δεδομένα τους από τους φορείς, ώστε να τα ελέγξουν εκ νέου και να προβούν σε τροποποιητική δήλωση, εφόσον απαιτείται.
«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Σημείωση: Ο Όθων Κουμαρέλλας είναι αδελφός του εκδότη και διαχειριστή της εφημερίδα μας, κ. Ιωάννης Κουμαρέλλας.

Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ