ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβαρότητα για την «ειρήνη»

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ισοπέδωσε έξι κτίρια στη νότια Βηρυτό , εκτιμώντας ότι κάπου εκεί κρυβόταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασ...


Έκτακτο δελτίο καιρού: Μεταβολή με κρύο, βροχές και θυελλώδεις ανέμους - Η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν θα ξεπεράσει στη Θεσσαλονίκη τους 21 βαθμούς και στην Αθήνα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου. ***** Κέρκυρα: Η σύζυγος ομολόγησε τον φόνο του 68χρονου. ***** Οικογένεια παλαιοχριστιανών από Κορινθία: Σε Δομή μεταφέρθηκε το μωρό - Στον Εισαγγελέα πατέρας, μητέρα και μεγάλη κόρη. ***** Στον Εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες για το βίαιο επεισόδιο έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου. ***** Τα ηνία του CERN αναλαμβάνει ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Φουντάς. ***** Ο Υπουργός Άμυνας και η ηγεσία του ισραηλινού στρατού παρακολούθησε live την επίθεση κατά του Νασράλα. ***** Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Χασάν Νασράλα ***** Ιρανικά ΜΜΕ: Νεκρός ο αναπληρωτής Διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης. ***** Θάνατος Χασάν Νασράλα: Η γραμμή του θα συνεχιστεί, λέει το Ιράν. ***** Iran Air: Ακυρώνει τις πτήσεις προς Βηρυτό.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Σειρήνες ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ - Αναχαιτίστηκε πύραυλος που προερχόταν από την Υεμένη

Η Μόσχα καταδικάζει τη δολοφονία του Νασράλα - Κινέζος ΥΠΕΞ: η Μέση Ανατολή χρειάζεται συνολική κατάπαυση του πυρός χωρίς καθυστέρηση
Σειρήνες ήχησαν σήμερα το απόγευμα στο κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ, έπειτα από την εκτόξευση ενός πυραύλου από την Υεμένη και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι άκουσαν πολλές εκρήξεις. Ο ισραηλινός Στρατός επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύτηκε, πιθανότατα από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, ένας πύραυλος που κατευθυνόταν στο ισραηλινό έδαφος αλλά αναχαιτίστηκε από την αντιαεροπορική άμυνα.

Εν τω μεταξύ, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης δήλωσαν σήμερα πως η δολοφονία χθες, Παρασκευή, από το Ισραήλ του ηγέτη του λιβανέζικου ισλαμιστικού κινήματος Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, στα νότια προάστια της Βηρυτού, ''θα ενισχύσει" την αποφασιστικότητά τους.
«Το μαρτύριο του (...) Χασάν Νασράλα θα ενισχύσει τη φλόγα της θυσίας, θα εντείνει τον ενθουσιασμό και θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας», ανέφεραν οι αντάρτες Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν, σε μια ανακοίνωση λέγοντας πως ο θάνατός του θα καταλήξει «στη νίκη και την εξαφάνιση του ισραηλινού εχθρού».

Η Μόσχα καταδικάζει τη δολοφονία του Νασράλα - Κινέζος ΥΠΕΞ: η Μέση Ανατολή χρειάζεται συνολική κατάπαυση του πυρός χωρίς καθυστέρηση

Η Ρωσία καταδικάζει σθεναρά τη δολοφονία από το Ισραήλ του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στη λιβανική πρωτεύουσα Βηρυτό, ανέφερε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών, αποκαλώντας την «άλλη μία πολιτική δολοφονία". «Αυτή η δυναμική ενέργεια είναι γεμάτη με ακόμη πιο δραματικές συνέπειες για τον Λίβανο και ολόκληρη τη Μέση Ανατολή», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το Υπουργείο. «Η ισραηλινή πλευρά δεν αμέλησε να αναγνωρίσει αυτόν τον κίνδυνο, αλλά έκανε το βήμα να σκοτώσει Λιβανέζους πολίτες, το οποίο σχεδόν αναπόφευκτα θα προκαλέσει ένα νέο ξέσπασμα βίας. Συνεπώς, φέρει πλήρη ευθύνη για την επακόλουθη κλιμάκωση», ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι δήλωσε σήμερα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ πως δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση στην επίτευξη «συνολικής κατάπαυσης του πυρός» στη Μέση Ανατολή, και είπε πως η λύση των δύο Κρατών, ενός ισραηλινού και ενός παλαιστινιακού, παραμένει ο τρόπος εξόδου από τις εντάσεις στην περιοχή.

Χωρίς να κατονομάζει τον θάνατο του Χασάν Νασράλα, ο Ουάνγκ Γι είπε: «Η παλαιστινιακή υπόθεση είναι μία από τις μεγαλύτερες πληγές που βαραίνουν στην ανθρώπινη συνείδηση», υπενθυμίζοντας την υποστήριξη του Πεκίνου στη λύση των δύο Κρατών«Η σύγκρουση στη Γάζα συνεχίζεται, προκαλώντας περισσότερα θύματα κάθε μέρα που περνάει. Οι μάχες ξανάρχισαν στον Λίβανο. Όμως η βία δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δικαιοσύνη», είπε.
ΑΜΠΕ


«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Σημείωση: Ο Όθων Κουμαρέλλας είναι αδελφός του εκδότη και διαχειριστή της εφημερίδα μας, κ. Ιωάννης Κουμαρέλλας.

Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ