ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβαρότητα για την «ειρήνη»

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ισοπέδωσε έξι κτίρια στη νότια Βηρυτό , εκτιμώντας ότι κάπου εκεί κρυβόταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασ...


Έκτακτο δελτίο καιρού: Μεταβολή με κρύο, βροχές και θυελλώδεις ανέμους - Η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν θα ξεπεράσει στη Θεσσαλονίκη τους 21 βαθμούς και στην Αθήνα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου. ***** Κέρκυρα: Η σύζυγος ομολόγησε τον φόνο του 68χρονου. ***** Οικογένεια παλαιοχριστιανών από Κορινθία: Σε Δομή μεταφέρθηκε το μωρό - Στον Εισαγγελέα πατέρας, μητέρα και μεγάλη κόρη. ***** Στον Εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες για το βίαιο επεισόδιο έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου. ***** Τα ηνία του CERN αναλαμβάνει ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Φουντάς. ***** Ο Υπουργός Άμυνας και η ηγεσία του ισραηλινού στρατού παρακολούθησε live την επίθεση κατά του Νασράλα. ***** Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Χασάν Νασράλα ***** Ιρανικά ΜΜΕ: Νεκρός ο αναπληρωτής Διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης. ***** Θάνατος Χασάν Νασράλα: Η γραμμή του θα συνεχιστεί, λέει το Ιράν. ***** Iran Air: Ακυρώνει τις πτήσεις προς Βηρυτό.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: Δεν αντέχουμε δημοσιονομικά μείωση του ΦΠΑ

Συνέντευξη εφ όλη της ύλης έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεόραση του OPEN. Παραδέχτηκε, αναφερόμενος στην ακρίβεια, ότι «υπάρχει πρόβλημα με τον πληθωρισμό των τροφίμων» ενώ στράφηκε κατά των πρακτικών των πολυεθνικών«Οι πολίτες οι ίδιοι μας λένε με κάθε τρόπο και στις μετρήσεις και στις συζητήσεις ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι το πρώτο πρόβλημα που απασχολεί το ελληνικό νοικοκυριό. Έχουν δίκαιο γιατί δεν μπορεί να διαψεύσεις μια πραγματικότητα όπως την αντιλαμβάνεται ο Έλληνας πολίτης. Αν δει κανείς τα στοιχεία του πληθωρισμού 5ετιας η Ελλάδα έχει χαμηλότερο πληθωρισμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα βγαίνει μια κρίση και χαμηλό εισόδημα και το επίπεδο των τιμών είναι αρκετά υψηλότερο», είπε.

«Έχουμε πράγματι ένα πρόβλημα στον πληθωρισμό των τροφίμων και σε αυτό έχει παίξει ρόλο το ελαιόλαδο, αν δεν υπήρχε το ελαιόλαδο ο πληθωρισμός των τροφίμων θα ήταν λίγο πάνω από το 2%. Πράγματι, η Κυβέρνηση έχει πάρει μια σειρά από αρκετά παρεμβατικά μέτρα έχουμε καθορίσει περιθώριο μικτού κέρδους, έχουμε κάνει πάνω από 45.000 ελέγχους έχουμε επιβάλλει πρόστιμα, τα οποία έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα όχι ενδεχομένως αυτό που περίμεναν οι πολίτες και αυτό που θα περιμέναμε και εμείς».

«Ας κάνουμε μια διάκριση μεταξύ των προϊόντων των πολυεθνικών και των προϊόντων της λαϊκής που εκεί δεν είμαστε παραπάνω από την Ε.Ε. Πάμε στις πολυεθνικές. Εκεί διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πρακτικές πολυεθνικών που χωρίζουν τη Ε.Ε. σε ζώνες και τιμολογούν αυθαίρετα τα προϊόντα τους, με αποτέλεσμα να έχουμε διαφορετικές τιμές του ίδιου προϊόντα και ζήτησα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έχουμε μια Ευρωπαϊκή απάντηση για να υπάρχει μια ενιαία αγορά. Θα λύσει από μόνο του το πρόβλημα; Όχι κανέναν μέτρο μόνο του δεν θα λύσει το πρόβλημα. Αθροιστικά όλα μαζί μας κάνουν να νιώθουμε πιο αισιόδοξοι σε σχέση με αυτό που είμασταν πριν ένα χρόνο».

«Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι μισθοί έχουν αυξηθεί και η ανεργία έχει μειωθεί. Δεύτερον, πολλοί εργαζόμενοι δεν είναι στον κατώτατο μισθό, ενώ οι μισθοί στον τουρισμό είναι πολύ υψηλότεροι από το βασικό. Αυξήσαμε το φοιτητικό επίδομα ενοικίου, το πήγαμε από τα 1.000 στα 1.500 και σε περίπτωση συγκατοίκησης τα πήγαμε στα 2.000 ευρώ. Αν συγκατοικήσεις τρία παιδιά είναι επίδομα 6.000 ευρώ αν μοιράζονται ένα σπίτι. Παντού στον κόσμο φοιτητές συχνά εργάζονται, γίνεται στην Ελλάδα και είναι μια πραγματικότητα. Η δική μας ευθύνη είναι να στηρίξουμε τα παιδιά που έρχονται και μετακινούνται σε άλλες πόλεις με ένα καλό επίδομα ενοικίου να μπορέσουμε να φτιάξουμε καλές φοιτητικές στέγες, που δεν έχουμε, έχουμε άθλιες. Αλλά δρομολογούμε ένα μεγάλο πρόγραμμα φοιτητικής στέγης σε 5 Πανεπιστήμια».

Δεν αντέχουμε δημοσιονομικά τη μείωση του ΦΠΑ

«Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι η μείωση του ΦΠΑ δεν θα περάσει στον τελικό καταναλωτή γιατί έχουμε εμπειρίες και από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν το αντέχουμε δημοσιονομικά. Έχει δίκαιο ο Υπουργός ότι σε ένα περιβάλλον πρέπει να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα. Όποιος εισηγείται την μείωση του ΦΠΑ να μας πει που θα βρει τα 2 δισ. Έχω ζητήσει κοστολόγηση από το Λογιστήριο του Κράτους αν ο λογαριασμός βγαίνει γιατί εγώ σας λέω ότι δεν βγαίνει. Δεν κάνουμε επιδοματική πολιτική να μας πουν ποια επιδόματα να κόψουμε. Αν πιστεύει ότι δεν πρέπει να τα δίνουμε να μας υποδείξει ποια πρέπει να κόψουμε». «Έχουμε συζητήσει κάποιες στοχευμένες μειώσεις φορολογικών συντελεστών. Θα μπορούσαμε να δώσουμε έμφαση σε φορολογικές εισφορές».


«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Σημείωση: Ο Όθων Κουμαρέλλας είναι αδελφός του εκδότη και διαχειριστή της εφημερίδα μας, κ. Ιωάννης Κουμαρέλλας.

Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ