Στις καλπες η Γαλλια: Η Ακροδεξια θελει να γραψει ιστορια

Στις καλπες η Γαλλια: Η Ακροδεξια θελει να γραψει ιστορια
Οι Γάλλοι ψηφίζουν σήμερα σε βουλευτικές εκλογές που θα μπορούσαν να γράψουν ιστορία, με την ακροδεξιά να είναι πιο κοντά από ποτέ στην εξουσία. Πρόκειται για πρόωρες κάλπες που αποφάσισε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μετά το βατερλό των Ευρωεκλογών, σε ένα στοίχημα υψηλού ρίσκου. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν ότι τζογάρει με το μέλλον της Γαλλίας και της Ευρώπης, καθώς βλέπει την δημοτικότητά του να καταρρέει.

Επιβατηγό πλοίο προσέκρουσε στη Φολεγάνδρο - Τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε επιβαίνοντες. ***** Σέριφος: Σταμάτησε στη θάλασσα η φωτιά, ύστερα από εφιαλτική νύχτα: Κάηκαν σπίτια, αποθήκες, Εκκλησίες. ***** Πυρκαγιές: Συναγερμός σε αρκετές περιοχές και σήμερα - Άνεμοι έως 9 μποφόρ. ***** Λάρισα: Στο Νοσοκομείο φιλοξενούνται 5 παιδιά - Οι γονείς τους είναι φυλακή και τα κακοποιούσε η θεία τους. ***** Ίλιον: Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα - Κατασχέθηκαν πάνω από 11.000 πακέτα και 400 συσκευασίες καπνού. ***** Ουκρανία: «Επιτάχυνση» στις παραδόσεις όπλων ζητά ο Ζελένσκι - Νέα φονικά ρωσικά πλήγματα στα ανατολικά.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

«Επαναπατρισμό» των αγροτών στη Ν.Δ. επιδιώκει ο Μητσοτάκης

Ν
α ξανακερδίσει τον αγροτικό κόσμο που απομακρύνθηκε από τη Ν.Δ. στις πρόσφατες ευρωεκλογές έχει θέσει ως σημαντικό στόχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό τη νέα του ηγεσία. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως μετά τις κάλπες, τα ποσοστά της κυβερνητικής παράταξης στους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα υποχώρησαν από το 42,9% κατά τις περσινές εθνικές εκλογές στο 28,2% και αναζητούνται δραστικές κινήσεις προκειμένου να διορθωθεί η ζημιά.

Πρώτο βήμα ήταν η αλλαγή του Υπουργού και του ενός από τους δύο Υφυπουργούς, με την τοποθέτηση ισάριθμων Θεσσαλών ιατρών, του Κώστα Τσιάρα και του Χρήστου Κέλλα. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με την αντικατάσταση προσώπων, αλλά κυρίως με τις πολιτικές, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στο Υπουργείο, επιδιώκοντας να ξανασυστηθούν με τους αγρότες.  Ο Πρωθυπουργός κατ’ επανάληψη εκφράζει τη βούλησή του για τη διαμόρφωση ανταγωνιστικών γεωργών και κτηνοτρόφων και υπενθυμίζει πως η Κυβέρνηση τα προηγούμενα πέντε χρόνια έχει στηρίξει με κάθε τρόπο αυτούς, στο πλαίσιο πάντα των δημοσιονομικών δυνατοτήτων. Μεγάλη πρόκληση θεωρούν στην Κυβέρνηση τον νέο Κανονισμό λειτουργίας του ΕΛΓΑ, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των καιρών, ενώ αναγκαία κρίνεται η αποκατάσταση των προβλημάτων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ειδικά μετά την άρση της διαπίστευσής του από τις κοινοτικές Αρχές.

Ο Κώστας Τσιάρας δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που απαιτούνται προς όφελος των αγροτών, μιας κοινωνικής ομάδας «που έχει ιδιαιτερότητες και αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας». Αναγνωρίζει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την κλιματική κρίση, αλλά και με το κόστος παραγωγής, ενώ θεωρεί σημαντική εξέλιξη τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, ως απάντηση στις δοκιμασίες των Ευρωπαίων αγροτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει εντολή να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στις τελευταίες πληρωμές ενισχύσεων, ύψους 240 εκατομμυρίων ευρώ, για το 2023 που είναι προγραμματισμένες να δοθούν μέχρι τα τέλη του μήνα, καθώς και στην διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης) για το τρέχον έτος.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται και μετεκλογικά η κυβερνητική προσπάθεια αποδόμησης του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος καταγγέλλεται ότι «αποφεύγει με κάθε τρόπο την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και την δημόσια συζήτηση. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν θέλει στην πραγματικότητα να γίνει ποτέ η κοστολόγηση, γιατί θα έχουμε ένα θέαμα το οποίο θα είναι αποκαλυπτικό, μπορεί ενδεχομένως να είναι και λίγο ευχάριστο για ένα μέρος της κοινωνίας που θα το παρακολουθήσει, αλλά θα είναι πολύ δυσάρεστο γι’ αυτούς οι οποίοι πορεύθηκαν και συνεχίζουν να πορεύονται με τη λογική της εξαπάτησης των πολιτών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος ΜαρινάκηςΣτο ίδιο μήκος κύματος και ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος, ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε ότι «η συζήτηση στη Βουλή θα ήταν η ώρα της αλήθειας, αλλά όπου υπάρχει η αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ το βάζει στα πόδια».

Το Μέγαρο Μαξίμου υπενθυμίζει λίγες μέρες πριν, όταν τόσο ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, όσο και η εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Βούλα Κεχαγιά, διαβεβαίωναν ότι ο κ. Κασσελάκης θα προσερχόταν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τη συζήτηση σχετικά με το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια η Θεοδώρα Τζάκρη το διέψευσε, όμως ήρθε ο κ. Κασσελάκης «στο και πέντε» για να… αδειάσει την κυρία Τζάκρη.


«Στη συζήτηση αυτή, όταν και αν γίνει, θα αποδειχθεί ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία δεν είχαν κοστολογηθεί και εάν υπήρχε ποτέ η πιθανότητα να εφαρμοστούν θα οδηγούσαν την οικονομία στα βράχια. Δηλαδή, σε νέα επιτήρηση και μνημόνιο», σημειώνουν πηγές της Κυβέρνησης. 
euro2day.gr

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ