Στις καλπες η Γαλλια: Η Ακροδεξια θελει να γραψει ιστορια

Στις καλπες η Γαλλια: Η Ακροδεξια θελει να γραψει ιστορια
Οι Γάλλοι ψηφίζουν σήμερα σε βουλευτικές εκλογές που θα μπορούσαν να γράψουν ιστορία, με την ακροδεξιά να είναι πιο κοντά από ποτέ στην εξουσία. Πρόκειται για πρόωρες κάλπες που αποφάσισε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μετά το βατερλό των Ευρωεκλογών, σε ένα στοίχημα υψηλού ρίσκου. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν ότι τζογάρει με το μέλλον της Γαλλίας και της Ευρώπης, καθώς βλέπει την δημοτικότητά του να καταρρέει.

Επιβατηγό πλοίο προσέκρουσε στη Φολεγάνδρο - Τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε επιβαίνοντες. ***** Σέριφος: Σταμάτησε στη θάλασσα η φωτιά, ύστερα από εφιαλτική νύχτα: Κάηκαν σπίτια, αποθήκες, Εκκλησίες. ***** Πυρκαγιές: Συναγερμός σε αρκετές περιοχές και σήμερα - Άνεμοι έως 9 μποφόρ. ***** Λάρισα: Στο Νοσοκομείο φιλοξενούνται 5 παιδιά - Οι γονείς τους είναι φυλακή και τα κακοποιούσε η θεία τους. ***** Ίλιον: Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα - Κατασχέθηκαν πάνω από 11.000 πακέτα και 400 συσκευασίες καπνού. ***** Ουκρανία: «Επιτάχυνση» στις παραδόσεις όπλων ζητά ο Ζελένσκι - Νέα φονικά ρωσικά πλήγματα στα ανατολικά.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Αρχίζουν... τα όργανα και ακονίζονται «μαχαίρια» (Vid)

Μ
ετά τη διπλή διάσπαση του φθινοπώρου ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σε ένα ακόμα κύμα έμμεσης αμφισβήτησης της ηγεσίας του από στελέχη που βρέθηκαν απέναντι του στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου αλλά επέλεξαν να μην ανοίξουν την πόρτα εξόδου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι ''αμφισβητίες'' ή τμήμα τους θα κινηθεί ενιαία στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ωστόσο δεν υπάρχει καμία ένδειξη για αποχώρηση από το κόμμα. 
«Μία τέτοια κίνηση θα εκδηλωθεί εάν και όταν συγκροτηθεί ο περίφημος νέος κεντροαριστερός φορέας ή εάν ο Πρόεδρος αποφασίσει να σπάσει το σκοινί», λένε στελέχη αυτής της πλευράς.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, βρισκόταν στα σκαριά κείμενο ''για την άμεση σύγκληση των Οργάνων'' το οποίο επρόκειτο να αποσταλεί στον Στέφανο Κασσελάκη, ωστόσο τους πρόλαβε ο ίδιος γνωστοποιώντας ότι την Πέμπτη 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και την Κυριακή 7 Ιουλίου η Κεντρική ΕπιτροπήΚατά τις ίδιες πληροφορίες πάντως, δεν αποκλείεται να δημοσιοποιηθεί τελικά ''κείμενο προβληματισμού'', εν όψει των δύο Συνεδριάσεων, με κεντρικά σημεία το ευρω-εκλογικό αποτέλεσμα, την ανάγκη προοδευτικού φορέα ή συνεργασίας και τα ''βαριά υπονοούμενα'' που, όπως λένε, άφησε ο κ. Κασσελάκης για το ''μαύρο χρήμα'' και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Προπομπός αυτής της κινητικότητας θεωρείται η απόφαση των Διονύση Τεμπονέρα, Αντώνη Κοτσακά και Χάρη Τσιόκα, να γνωστοποιήσουν, με επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο χθες, να αποχωρήσουν από ''το οργανωτικό σκέλος'' του κόμματος, δηλαδή από τα Όργανα, αλλά να 
«παραμείνουν ιδεολογικό και στο πολιτικό πλαίσιο, όπως αυτά έχουν καθοριστεί διαχρονικά με τις αποφάσεις συλλογικών Οργάνων, διατηρώντας όμως ισχυρές επιφυλάξεις για συμπεριφορές μετάλλαξης»Οι τρεις, στην επιστολή τους, κατηγορούν τον κ. Κασσελάκη για «διολίσθηση σε έναν άνευ όρων ''εξουσιοδοτισμό''», αλλά και για τον όρο «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ» που χρησιμοποίησε στις δύο αναρτήσεις-ρουκέτες με τα υπονοούμενα για το ''μαύρο χρήμα'' στην ''οικονομική κατάσταση χάος'' που παρέλαβε όταν ανέλαβε πρόεδρος.

Οι δηλώσεις των αμφισβητιών ή των προβληματισμένων γίνονται, προς το παρόν, σε συγκρατημένους τόνους, με εξαίρεση τον Χρήστο Σπίρτζη που έχει… απασφαλίσει εναντίον του κ. Κασσελάκη με καθημερινές παρεμβάσεις και προτάσσει την δημιουργία προοδευτικού φορέα. Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε πως περιμένει την επιστροφή του κ. Κασσελάκη από την Αμερική την Κυριακή, προκειμένου να συνεδριάσουν τα Όργανα και «να πάρουμε καθαρές απαντήσεις», σημειώνοντας, ως προειδοποιητική βολή, πως όποιος έχει στοιχεία για παράνομους χρηματισμούς οφείλει να πάει στον Εισαγγελέα.

Από την πλευρά των στελεχών που βρίσκονται σταθερά στο πλευρό του Προέδρου, υπάρχει η παραδοχή ότι η πολυήμερη απουσία του κ. Κασσελάκη στην Αμερική τροφοδότησε αντιδράσεις, καθώς δεν έχει γίνει ακόμα καμία συζήτηση στα Όργανα για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τα επόμενα βήματα του κόμματος. Δίνουν ωστόσο δύο ερμηνείες στην επιλογή του να βάλει ''μπουρλότο'' μέσω της γνωστής μακροσκελούς ανάρτησης για το «τι παρέλαβε» και, κυρίως, για τα υπονοούμενα περί «μαύρου χρήματος»:
  • Να στείλει σαφές μήνυμα στην «φρουρά Τσίπρα», όπως την αποκαλούν, ότι θα ανοίξει …το κουτί της Πανδώρας εάν «εξακολουθήσει να υπονομεύει τη σημερινή ηγεσία».
  • Να ανοίξει μόνος του και επεισοδιακά, τη διαδικασία «ολικής αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ»: Οργανωτικής μέσω του καταστατικού Συνεδρίου το φθινόπωρο και πολιτικής με την προσήλωση στην αυτοδυναμία και την αποκήρυξη των σχεδίων περί «νέου φορέα της κεντροαριστεράς».
Σύμφωνα με πηγές δε, ο κ. Κασσελάκης ''εξεμάνη'' εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του να προσκαλέσει, ονομαστικά, Βουλευτές και στελέχη της Νέας Αριστεράς στη Διάσκεψη που συνδιοργάνωσε με τον Ζόραν Ζάεφ: «Ενώ τα εν λόγω στελέχη αποδοκιμάστηκαν σε δύο  εσωκομματικές κάλπες, από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησαν σε διπλή διάσπαση του κόμματος για να αποδοκιμαστούν και στην ευρω-κάλπη από τους πολίτες, ο Αλέξης τους νομιμοποίησε δια των προσκλήσεων», λένε. Και δεν κρύβουν την καχυποψία τους για τα πολιτικά σχέδια του κ. Τσίπρα «απέναντι από τον ΣΥΡΙΖΑ», όπως λένε.
euro2day.gr


«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ