Διχασμένο κόμμα η Ν.Δ. μετά τα διαβήματα των δυο «πρώην» από το Πολεμικό Μουσείο - Ο Καραμανλής σήκωσε τους τόνους για Τουρκία, Βόρεια Μακεδονία και αλαζονεία στη διακυβέρνηση - Μετωπική Σαμαρά για διεύρυνση, γάμο ομόφυλων και εθνικά: «Η μικρότερη και πιο φοβική Ν.Δ.» - Πηγές Μαξίμου: «Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην Πρωθυπουργών». ***** Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Κω, Χίο, Ηράκλειο - Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία στην Καρδάμαινα. ***** Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σίφνος λόγω λειψυδρίας. ***** Συγκρατημένες αυξήσεις κατά μέσον όρο 10% στο ρεύμα τον Ιούλιο - Ξανά το χαμηλότερο τιμολόγιο η ΔΕΗ - Ελαφρές μειώσεις από τους μεγάλους ιδιώτες παρόχους.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Φωτιά στο Κατσιμίδι Πάρνηθας - Στη μάχη εναέρια μέσα και ο Στρατός

Εφιαλτική η κατάσταση στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας, όπου ξέσπασε φωτιά, στις 14:50 το μεσημέρι. Ξυπνούν μνήμες από το 2021 όταν είχε καεί και πάλι μεγάλο μέρος του δάσους. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τιτάνια μάχη. 4 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα επιχειρούν από αέρος. Επιπλέον 100 πυροσβέστες με 30 οχήματα σπεύδουν στο σημείο. Επί ποδός βρίσκονται επίσης αστυνομία και στρατός, καθώς το μέτωπο είναι μεγάλο και μαίνεται ανεξέλεγκτο. Η κατεύθυνση είναι δυτική προς τη Βαρυμπόμπη, αλλά δεν απειλούνται προς το παρόν κατοικημένες περιοχές. Η φωτιά φαίνεται να έχει περάσει και στον εθνικό δρυμό. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι ταχύτητας 50 χλμ την ώρα με ριπές 100χλμ την ώρα. Σε ισχύ και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

Συντονιστική σύσκεψη στο Υπ. Πολιτικής Προστασίας

Σε εξέλιξη είναι στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συντονιστική σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας, με την συμμετοχή των συναρμόδιων Υπουργείων, Σωμάτων Ασφαλείας , των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων φορέων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιτίας της πυρκαγιάς

Εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς η Τροχαία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ειδικότερα, η Τροχαία προχώρησε σε εκτροπές οχημάτων:
  • Στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας και Μερκουρίου
  • Ιπποκράτους και Λ. Τυρταίου
  • Τατοΐου και Χλόης
  • Γέφυρα Βαρυμπόμπης
Η απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ στα σενάρια ότι ξεκίνησε από πυλώνες

Απορρίπτει ο ΔΕΔΔΗΕ τις φήμες, που έχουν ακουστεί ότι η μεγάλη φωτιά της Πάρνηθας, στη θέση Κατσιμίδι, ξέσπασε από κάποιον πυλώνα του. Σε επικοινωνία που είχε η Ραλλού Αλεξοπούλου και η ΕΡΤ, ο ΔΕΔΔΗΕ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη για κάτι τέτοιο. Σημειώνεται ότι στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης, γεγονός που καθιστά τις συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι τεράστια. Συνολικά 12 εναέρια μέσα και δεκάδες επίγεια μέσα είναι στο σημείο. Επί ποδός βρίσκονται επίσης η Περιφέρεια, η Αστυνομία και ο Στρατός.


«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ