θριαμβος της Λεπεν - Βατερλω του Μακρον και η «επανιδρυση» της Αριστερας

θριαμβος της Λεπεν - Βατερλω του Μακρον και η «επανιδρυση» της Αριστερας
Το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα της Μαρίν Λεπέν είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο γαλλικό κοινοβούλιο μετά την ιστορικά υψηλή επίδοση στον πρώτο γύρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Ο Εθνικός Συναγερμός (RN) κέρδισε το 34% του εθνικού ποσοστού ψήφων, σύμφωνα με τα exit polls των Ipsos, Ifop, OpinionWay και Elabe. Αποτελούμενο από 12 εκατομμύρια ψήφους, ήταν μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το 18% στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2022. Μιλώντας μετά το κλείσιμο της κάλπης, η Λεπέν δήλωσε ότι οι Γάλλοι «με μια ξεκάθαρη ψήφο έδειξαν την επιθυμία τους να γυρίσουν σελίδα στα επτά χρόνια περιφρονητικής και διαβρωτικής προεδρίας του Εμανουέλ Μακρόν». Όπως είπε, το κόμμα της ελπίζει να πετύχει αυτό που θεωρείται ακόμη μεγάλη πρόκληση, να αυξήσει τις 88 έδρες που έχει στο Κοινοβούλιο σε απόλυτη πλειοψηφία 289

Σταματά - Κερατέα: Διάσπαρτες μικροεστίες φωτιάς, σκηνικό μεγάλης καταστροφής και οσμή… εμπρησμού - Ολονύχτια επιφυλακή, κάηκαν σπίτια, περιουσίες. ***** Μαίνεται η φωτιά στο Δίστομο - Και εναέρια μέσα στη μάχη. ***** Πρεμιέρα για την 6ημερη εργασία. ***** Λε Πεν: Αφανίστηκε το στρατόπεδο Μακρόν, δώστε μας την απόλυτη πλειοψηφία. ***** Financial Times: Η στιγμή της γαλλικής Ακροδεξιάς για να κυβερνήσει προετοιμαζόταν χρόνια. ***** Γαλλία: Μεγάλη διαδήλωση της Αριστεράς στο Παρίσι. ***** Στ. Κασσελάκης για γαλλικές εκλογές: Αχτίδα φωτός η επιτυχία των προοδευτικών δυνάμεων του Λαϊκού Μετώπου.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Μητσοτάκης: Παρεμβάσεις για την επανασύνδεσή μας με την κοινωνία - Εκλογές το 2027

«Οι πολίτες ζητούν χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για λόγια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. και αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων που αφορούν στις ευρωεκλογές. Ειδική αναφορά έκανε και στην πρόταση για κοινή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας. «Θα επιμείνω και στη νέα σύνθεση της Κομισιόν για τις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών και για την από κοινού προστασία του εναέριου χώρου», ανέφερε.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν αλλάζει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς. «Έχουμε ένα χρέος να χαράξουμε καθαρό ορίζοντα. Και να μείνουμε μακριά από σύννεφα που θολώνουν το τοπίο, όπως δήθεν ψευτοδιλήμματα περί δήθεν στροφής προς το κέντρο, προς τα δεξιά. Ο δικός μας δρόμος οδηγεί μόνο μπροστά. Και είμαστε μακριά από ξεπερασμένες ταμπέλες που στην εποχή μας μάλλον έχουν εξαντλήσει τη σημασία τους», τόνισε, απορρίπτοντας τα περί επιστροφής στις ρίζες. «Δεν αρνηθήκαμε ποτέ τις ''ρίζες'' μας αν, όμως, το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλώνεται, τότε οι ρίζες ξεραίνονται. Ενώ όταν τα κλαδιά του μεγαλώνουν, τότε δικαιώνουν και εκείνες τον ρόλο τους», είπε.

«Δεν εγκλωβιζόμαστε σε απλοϊκούς χαρακτηρισμούς. Η παράδοση για εμάς στη Ν.Δ. αποτελεί στοιχείο. Βαδίζουμε στον χρόνο ανανεώνοντας τη σκέψη μας και το δυναμικό μας. Λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική Ν.Δ.», είπε, υπενθυμίζοντας ότι η Ν.Δ. κέρδισε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις, σε αντίθεση με τους οπαδούς της, που βρέθηκαν στο περιθώριο.

«Δεν δέχομαι κουβέντα για τον πατριωτικό χαρακτήρα της παράταξής μας», τόνισε, υπενθυμίζοντας τον φράκτη στον Έβρο, τις νέες φρεγάτες, τις ισχυρές συμμαχίες, τα RafaleΠαράλληλα, αναφέρθηκε στη Βόρεια Μακεδονία, προειδοποιώντας: «Δεν ξεκινήσατε καλά, παραβιάζοντας και το διεθνές δίκαιο και τις υποχρεώσεις σας που απορρέουν από τις διεθνείς συμφωνίες. Πάψτε να λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο», διαμήνυσε, λέγοντας ότι το ίδιο ισχύει και για την Αλβανία, οι κινήσεις της οποίας δεν διευκολύνουν την ενταξιακή διαδικασία.

«Μας περιμένουν πολλά καθήκοντα. Οι πολίτες έχουν ακούσει για μεταρρυθμίσεις, αλλά πρέπει και να τις βλέπουν. Όπως τα Λεωφορεία, όπως η επιστολική ψήφος, τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια. Γίνονται παρεμβάσεις στα πολεοδομικά σχέδια, στο κτηματολόγιο. Αυτά που κάνουμε για τα ΑμεΑ. Όλα αυτά συνθέτουν ένα παζλ μεταρρυθμίσεων για να ισορροπήσουμε με το επίπεδο ζωής με τους πολίτες άλλων χωρών στην Ευρώπη.

»Λίγες εβδομάδες μετά τις ευρωεκλογές και ενώ η Αντιπολίτευση βυθίζεται στη δικιά της κρίση, πρέπει να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα των πολιτών. Η κριτική δεν πρέπει να είναι εμμονή, πρέπει να είναι έναυσμα για το νέο μας έργο. Η επίμονη ακρίβεια έκανε ζημιά στην Κυβέρνηση, έγιναν επιλογές που ενόχλησαν τους ψηφοφόρους, είχαμε και δηλώσεις όχι καλές από ορισμένα στελέχη, είχαμε και αφωνία. Όλα αυτά διαμόρφωσαν στην κοινωνία ένα κλίμα ηχηρής αναμονής, γιατί το περιεχόμενό της δίνει το μέτρο της προσπάθειας για να συναντηθούμε ξανά. Να βελτιώσουμε την πορεία μας χωρίς να ψάχνουμε ενόχους. Να βρούμε λύσεις. Παρεμβάσεις για την επανασύνδεσή μας με την κοινωνία.

»12 μήνες έχετε δουλέψει σκληρά, ψηφίσαμε 70 νομοσχέδια, κάναμε 620 ομιλίες, κανένα άλλο κόμμα δεν έχει να επιδείξει τέτοια συνέπεια. Τιμήσατε τον ρόλο του βουλευτή. Εσείς εκπροσωπείτε την κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά και τις Περιφέρειές σας. Είστε πρωταγωνιστές στις επαφές με την κοινωνία. Κυβερνητική διάταξη ορίζεται με βάση τις ανάγκες. Να είστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή σε σας. Θα ακούσουμε παράπονα για κλειστές πόρτες Υπουργών και Γραμματέων. Πολλά είναι δικαιολογημένα και θα παρέμβουμε.

»Το καλοκαίρι αυτό προσφέρεται για άνοιγμα στους πολίτες. Η σημερινή μας συζήτηση θα κάνει καλύτερες τις επιδόσεις μας. Έχουμε πολλά ανοιχτά στοιχήματα. Κάθε σταθμός, κάθε εκλογική μάχη είναι αφορμή για να δούμε πού θέλουμε να πάμε. Αλλά να δούμε και από πού ξεκινήσαμε. Το 2019 ήταν σχέδια κάποια απ’ αυτά που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Η Ελλάδα του 2014 είναι καλύτερη από την Ελλάδα του 2019. Στεκόμαστε όρθιοι πλέον και η Ελλάδα δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Η αντιπολίτευση δεν θα αλλάξει τροπάριο. Θα κάνουμε ακοστολόγητες προτάσεις. Δεν ψήφισαν κρίσιμες μεταρρυθμίσεις. Η δικιά μας παράταξη μεγάλωσε. Απέκτησε υποστηρικτές σε όλες τις παρυφές του ιδεολογικού φάσματος. Βλέπουν όμως τη διάθεσή μας να πάμε τη χώρα μπροστά. Πετύχαμε εκλογικά ποσοστά που ήταν πρωτοφανή για τη Ν.Δ. εδώ και μια 20ετία», είπε στη συνέχεια.

«Πρώτος στόχος μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας. Εκλογές θα έχουμε το 2027 και αυτή η νίκη θα είναι μια νίκη όλων μας. Αυτή τη φορά έχουμε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες 10ετίων. Χρειάζεται συνέπεια, αλλά και χρόνος. Το να επιβάλλεις μια έκταση φορολόγησης στα διυλιστήρια απαιτείται μια μέρα, αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις το σύστημα Υγείας. Καμία ψήφος δεν είναι δεδομένη, κάθε ποσοστό κερδίζεται μέρα με τη μέρα. Έχω μεγάλη πίστη στις δυνατότητες της ομάδας μας. Αξιολογούμαστε όλοι, πρώτα από τους πολίτες. Αυτή την αυστηρότητα τη χρωστάμε στο κόμμα μας, το οποίο θα γιορτάσει σε λίγο τα 50 χρόνια. Περιμένω να ακούσω τις απόψεις σας. Η μεγάλη μας δύναμη είναι η ενότητά μας. Η αλήθεια μας είναι το ''δόρυ'' μας», δήλωσε καταλήγοντας.

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ