θριαμβος της Λεπεν - Βατερλω του Μακρον και η «επανιδρυση» της Αριστερας

θριαμβος της Λεπεν - Βατερλω του Μακρον και η «επανιδρυση» της Αριστερας
Το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα της Μαρίν Λεπέν είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο γαλλικό κοινοβούλιο μετά την ιστορικά υψηλή επίδοση στον πρώτο γύρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Ο Εθνικός Συναγερμός (RN) κέρδισε το 34% του εθνικού ποσοστού ψήφων, σύμφωνα με τα exit polls των Ipsos, Ifop, OpinionWay και Elabe. Αποτελούμενο από 12 εκατομμύρια ψήφους, ήταν μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το 18% στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2022. Μιλώντας μετά το κλείσιμο της κάλπης, η Λεπέν δήλωσε ότι οι Γάλλοι «με μια ξεκάθαρη ψήφο έδειξαν την επιθυμία τους να γυρίσουν σελίδα στα επτά χρόνια περιφρονητικής και διαβρωτικής προεδρίας του Εμανουέλ Μακρόν». Όπως είπε, το κόμμα της ελπίζει να πετύχει αυτό που θεωρείται ακόμη μεγάλη πρόκληση, να αυξήσει τις 88 έδρες που έχει στο Κοινοβούλιο σε απόλυτη πλειοψηφία 289

Στο Νοσοκομείο με έμφραγμα ο Αλέκος Φλαμπουράρης, νοσηλεύεται σε ΜΕΘ. ***** Υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η Μιλένα Αποστολάκη - «Αναγκαία η επανεκκίνηση». ***** ΑΑΔΕ: Νέες ημερομηνίες για απόσυρση-αντικατάσταση ταμειακών και μηχανισμών και διασύνδεση λογισμικών ERP με POS. ***** Έφη Αχτσιόγλου για 6ήμερη εργασία: Ακόμη ένα αντεργατικό μέτρο από τη Ν.Δ. ***** Γαλλία: Απέρριψε ένα debate με τον Μπαρντελά ο Μελανσόν.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Νέα δικογραφία στη Βουλή για τα Τέμπη με τα ονόματα Μητσοτάκη και ακόμη 7 κυβερνητικών

Ν
έα δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή το πρωί της Τετάρτης (19/6) σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών, η οποία στρέφεται κατά 8 πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ειδικότερα, η δικογραφία, η οποία εδράζεται σε μήνυση συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023, διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον νόμο 3126 του 2003, περί «ποινικής ευθύνης των Υπουργών».
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε «την 17/6/2024 ποινική δικογραφία που αφορά στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρώην Υπουργό Επικρατείας και εκτελούντα χρέη Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Γεώργιο Γεραπετρίτη, στον πρώην Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστο Τριαντόπουλο, στον πρώην Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κατά την χρονική περίοδο 2021-2023, Χρήστο Στυλιανίδη, στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γεώργιο Φλωρίδη, στον πρώην Υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, στον πρώην Υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη και στην πρώην Υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη».
ΑΜΠΕ
«The New Daily Mail» 
Newsroom




ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ