Θρήνος για τους δύο νεκρούς εθελοντές στο Ξυλόκαστρο - Πατέρας τριών παιδιών ο ένας. ***** ΚΚΕ για Κορινθία: «Φύλλο και φτερό» η μόνιμη προπαγάνδα της Κυβέρνησης περί «ακραίων καιρικών φαινομένων». ***** Ρήγας: Να δεσμευτούν οι υποψήφιοι Πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ ότι την επόμενη μέρα θα μείνουν στο Κόμμα. ***** Βασιλειάδης: Με τον Κασσελάκη στην ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει μόνο χαμηλές πτήσεις. ***** Στ. Κασσελάκης: Συλλυπητήρια για τα δύο θύματα της πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο - «Ο λαός δεν αντέχει άλλη εξάσκηση στην πλάτη του». ***** Β. Κικίλιας για Ξυλόκαστρο: Συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεκρών - Έκκληση στους πολίτες να υπακούν στα μηνύματα του 112. ***** Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη. ***** Συνελήφθη ο οδηγός ταξί που επιτέθηκε σε βάρος διεμφυλικής γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας. ***** Νέο μήνυμα Γκάλαντ για χερσαία εισβολή - Αναγνωριστικές επιχειρήσεις στον Λίβανο από ειδικές δυνάμεις.

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτες κρoύσεις για debate - Θετικοί Σ. Φάμελλος και Π. Πολάκης

Σ
το προσκήνιο έρχεται η προοπτική διενέργειας debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Αξιωματική Αντιπολίτευση οδεύει προς τις κάλπες της 24ης Νοεμβρίου
Παρά το γεγονός ότι το παζλ των υποψηφίων διεκδικητών δεν έχει «κλειδώσει» και παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, οπότε εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, η συζήτηση γύρω από τη διεξαγωγή μίας τηλεοπτικής αναμέτρησης έχει ήδη ανοίξει, στον απόηχο και της τηλεμαχίας των «6» στο ΠΑΣΟΚ. Τόσο ο Σωκράτης Φάμελλος όσο και ο Παύλος Πολάκης, οι οποίοι έχουν ήδη ριχτεί στην εσωκομματική μάχη, εμφανίζονται θετικοί στο ενδεχόμενο διεξαγωγής τηλεμαχίας, θέτοντας και το πλαίσιο υπό το οποίο θα πρέπει να διενεργηθεί ο πολιτικός διάλογος.

Σ. Φάμελλος: Πρέπει να γίνει πολιτική συζήτηση

«Θα χρειαστεί μία δημόσια συζήτηση… Υπάρχει ένα πολιτικό επίδικο, υπάρχει ένα σοβαρό κόμμα που έχει ένα σοβαρό αποτύπωμα και στην κυβερνητική λειτουργία της χώρας, υπάρχει η παράδοση ιδεών και υπάρχει και το αύριο. Ναι, πρέπει να γίνει πολιτική συζήτηση, είμαι σίγουρος» δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα στο Mega.


Όπως σημείωσε: «Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ποιος ή ποια, γιατί δεν ξέρω τι άλλες υποψηφιότητες θα υπάρξουν, μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα την επόμενη μέρα, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα υπάρχει τεκμηριωμένη και δυναμική Αντιπολίτευση, να εγγυηθεί την δυνατότητα μιας απάντηση κυβερνητικός, ότι θα έχουμε μια προοδευτική Κυβέρνηση στην Ελλάδα».

Π. Πολάκης: Απαραίτητος ο δημόσιος πολιτικός διάλογος

Αλλά και ο Παύλος Πολάκης ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του στο libre απάντησε πως θεωρεί δεδομένο ότι θα υπάρξει debate. «Πιστεύω ότι έχουμε υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία να φανούμε συνεπείς στην άποψη μας, ότι ο δημόσιος πολιτικός διάλογος σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητος» ανέφερε συγκεκριμένα, και παραπέμποντας στο debate του ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Μόλις πριν λίγες ημέρες άλλωστε, παρακολουθήσαμε τη δημόσια αντιπαράθεση των υποψηφίων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ και όλοι είδαμε μια διαδικασία με την οποία έγινε ένα πρώτο βήμα προκειμένου να σπάσει η στείρα αντιπαράθεση μονολόγων».

Έστρεψε δε για μία ακόμη φορά τα βέλη του προς τον Στέφανο Κασσελάκη, για την στάση του στο παρελθόν. «Δυστυχώς, πριν από έναν χρόνο δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Η άρνηση Κασσελάκη για τη διεξαγωγή debate, ήταν μια απόφαση ενάντια σε όσα πρεσβεύουμε. Συνεπώς, κατά την άποψη μου, όχι απλά πρέπει να γίνει debate, αλλά θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με τρόπο που θα αποτελέσει παράδειγμα για μελλοντικές παρόμοιες διαδικασίες» τόνισε.

Έθεσε δε, ως «μόνο αστερίσκο» την «δέσμευση για αποφυγή των προσωπικών αντιπαραθέσεων που μας έχουν φτάσει στο σημείο που είμαστε σήμερα, με στόχο να γίνουν διακριτές με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο οι διαφορετικές πολιτικές επιλογές και οι προγραμματικές θέσεις του καθενός και της καθεμιάς, σε βάρος των όσων αδιάφορων εσκεμμένα αποτελούν το επίκεντρο της κουβέντας».

Μένει να φανεί αν και πώς θα τοποθετηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την υποψηφιότητά του, παρότι έχει δηλώσει «παρών» στις εσωκομματικές εξελίξεις, πυκνώνοντας τις στοχευμένες εμφανίσεις του.


«The New Daily Mail» 
Newsroom με πληροφορίες από την naftemporiki.gr



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Σημείωση: Ο Όθων Κουμαρέλλας είναι αδελφός του εκδότη και διαχειριστή της εφημερίδα μας, κ. Ιωάννης Κουμαρέλλας.

Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ