Θρήνος για τους δύο νεκρούς εθελοντές στο Ξυλόκαστρο - Πατέρας τριών παιδιών ο ένας. ***** ΚΚΕ για Κορινθία: «Φύλλο και φτερό» η μόνιμη προπαγάνδα της Κυβέρνησης περί «ακραίων καιρικών φαινομένων». ***** Ρήγας: Να δεσμευτούν οι υποψήφιοι Πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ ότι την επόμενη μέρα θα μείνουν στο Κόμμα. ***** Βασιλειάδης: Με τον Κασσελάκη στην ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει μόνο χαμηλές πτήσεις. ***** Στ. Κασσελάκης: Συλλυπητήρια για τα δύο θύματα της πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο - «Ο λαός δεν αντέχει άλλη εξάσκηση στην πλάτη του». ***** Β. Κικίλιας για Ξυλόκαστρο: Συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεκρών - Έκκληση στους πολίτες να υπακούν στα μηνύματα του 112. ***** Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη. ***** Συνελήφθη ο οδηγός ταξί που επιτέθηκε σε βάρος διεμφυλικής γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας. ***** Νέο μήνυμα Γκάλαντ για χερσαία εισβολή - Αναγνωριστικές επιχειρήσεις στον Λίβανο από ειδικές δυνάμεις.

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Από το μηδέν, στο μείον οι Συνταξιούχοι

«Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο OPEN, η κα. Κεραμέως υποσχέθηκε με μεγάλη ευκολία μια νομοθετική ρύθμιση που θα κάνει ''μαγικά'' για τις συντάξεις, ειδικά στο μείζον ζήτημα των περαιτέρω μειώσεων που θα υποστούν οι συνταξιούχοι λόγω της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης», αναφέρει δήλωση του Γιώργου Γαβρήλου Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.


Αναλυτικότερα:

«Όπως έγινε αντιληπτό, στο Υπουργείο Εργασίας προσανατολίζονται να βάλουν ''πλαφόν'' στα ποσά των αυξήσεων που αναμένεται η Κυβέρνηση να δώσει από το 2025, έτσι ώστε να μην ξεπερνάνε το ποσό των 1.400 ευρώ, από το οποίο και μετά εφαρμόζεται η ΕΑΣ. Με λίγα λόγια η Υπουργός μας είπε ότι θα είναι σαν να παίρνεις αύξηση, αλλά επειδή θα σου μειωθεί η αύξηση, θα πρέπει να πεις και ευχαριστώ!

»Όπως επισημαίνει με σημερινή του ανακοίνωση το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), οι εξαγγελίες της Υπουργού είναι μια μεγάλη απάτη που οδηγεί, πάλι, σε μειώσεις συντάξεων. Τα μαθηματικά είναι απλά: Ας πούμε ότι εφαρμόζεται αύξηση 2,5% στις συντάξεις Ιανουαρίου του 2025 και ας πούμε ότι ένας συνταξιούχους έπαιρνε 1.390 ευρώ μικτάΜε την κυβερνητική πολυδιαφημισμένη αύξηση, θα έπρεπε να δει στον λογαριασμό του συν 34,75€ περίπου τον μήνα. Επειδή όμως αυτό θα σήμαινε υπέρβαση του ορίου και ενεργοποίηση της ΕΑΣ, τελικώς, η απώλεια θα ήταν 42,74 ευρώ! Και πως τελικώς θα έρθει η Κυβέρνηση με την νέα νομοθετική ρύθμιση να ''διορθώσει'' αυτή την αδικία; Θα του δώσει μόνο 9,73€ αύξηση, για να μην ξεπεράσει τα 1.400€. Δηλαδή θα του ''πετσοκόψει'', από αυτά που δικαιούται, περίπου 25€!

»Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ εδώ και μήνες ζητάει από την Κυβέρνηση την άμεση κατάργηση της ΕΑΣ. Μάλιστα αυτή η πρόταση είναι ενταγμένη ήδη στο πρόγραμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μαζί με άλλα μέτρα για την αύξηση των συντάξεων και την αξιοπρεπή διαβίωσή των Συνταξιούχων. Σε μια εποχή που οι Συνταξιούχοι βάλλονται συνεχώς από τις αυξήσεις στα φάρμακα, στις ιατρικές δαπάνες, στις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, η Ν.Δ. στέκεται απαθής, παρακολουθώντας την συνεχή εξαθλίωση του επιπέδου ζωής τους. Έχει φτάσει ακόμη στο σημείο να λέει ψέματα για δήθεν αυξήσεις, που τελικά είναι αέρας κοπανιστός στην καλύτερη, ενώ στην χειρότερη θα σημάνουν περαιτέρω μειώσεις για κάποιουςΩς εδώ με αυτόν τον εμπαιγμό. Ως εδώ με την εξαπάτηση των ανθρώπων της απόμαχης εργασίας».

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Σημείωση: Ο Όθων Κουμαρέλλας είναι αδελφός του εκδότη και διαχειριστή της εφημερίδα μας, κ. Ιωάννης Κουμαρέλλας.

Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ