Θρήνος για τους δύο νεκρούς εθελοντές στο Ξυλόκαστρο - Πατέρας τριών παιδιών ο ένας. ***** ΚΚΕ για Κορινθία: «Φύλλο και φτερό» η μόνιμη προπαγάνδα της Κυβέρνησης περί «ακραίων καιρικών φαινομένων». ***** Ρήγας: Να δεσμευτούν οι υποψήφιοι Πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ ότι την επόμενη μέρα θα μείνουν στο Κόμμα. ***** Βασιλειάδης: Με τον Κασσελάκη στην ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει μόνο χαμηλές πτήσεις. ***** Στ. Κασσελάκης: Συλλυπητήρια για τα δύο θύματα της πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο - «Ο λαός δεν αντέχει άλλη εξάσκηση στην πλάτη του». ***** Β. Κικίλιας για Ξυλόκαστρο: Συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεκρών - Έκκληση στους πολίτες να υπακούν στα μηνύματα του 112. ***** Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη. ***** Συνελήφθη ο οδηγός ταξί που επιτέθηκε σε βάρος διεμφυλικής γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας. ***** Νέο μήνυμα Γκάλαντ για χερσαία εισβολή - Αναγνωριστικές επιχειρήσεις στον Λίβανο από ειδικές δυνάμεις.

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Μητσοτάκης: Αυστηροποιούμε τις ποινές για τη βία των ανηλίκων

Με ένα σχόλιο για τη «διάχυση των εχθροπραξιών στον Λίβανο και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή», ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο. «Προφανώς μας ανησυχούν όλους. Πρώτη μας επιδίωξη είναι η αποκλιμάκωση. Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος συνομιλητής με όλες τις πλευρές, παραμένει πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, μια θέση που διατρέχει την καθημερινή πολιτική του Υπουργείου Εξωτερικών. Καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη σε μια ταχεία αποκλιμάκωση, για να αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο που είναι ένας γενικευμένος, ευρείας κλίμακας, πόλεμος στην περιοχή», τόνισε και πρόσθεσε πως «έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο εκκένωσης για τους Έλληνες της περιοχής, αν χρειαστεί».

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια σειρά νομοσχεδίων, που θα εγκριθούν στη Συνεδρίαση, «για όσα είχαμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε στη ΔΕΘ, στο πλαίσιο του νέου Μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού διαρθρωτικού σχεδίου. Καταγράφεται μια ενθαρρυντική πορεία για τα δημόσια οικονομικά της χώρας, που αποτύπωσα και εγώ στις επαφές με επενδυτές στη Νέα Υόρκη. Και αυτό, σε συνδυασμό με την περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους. Δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος για στοχευμένες περισσότερες δαπάνες υπέρ του πολίτη για την επόμενη τετραετία. Η Ελλάδα δεν ανήκει στις οικονομίες που βρίσκονται σε καθεστώς υπερβολικού ελλείμματος και αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της χώρας και των πολιτών για να αφήσουμε πίσω μας τις εποχές των δημοσιονομικών εκτροπών. Το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο έχει πια συγκεκριμένες οροφές δαπανών σε ετήσια βάση, που αποσυνδέονται από την πορεία των εσόδων και μας επιτρέπουν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια να υλοποιήσουμε το φιλόδοξο σχέδιο για το οποίο εκλεγήκαμε».

Για το ζήτημα της ανήλικης παραβατικότητας, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως «με τις παρεμβάσεις μας στον ποινικό κώδικα, έχουμε δείξει καλά αντανακλαστικά» και αναφέρθηκε στη φυλάκιση όσων υποπίπτουν στην ίδια αξιόποινη πράξη. Επίσης, όπως είπε, «μπαίνει τέλος στην απαλλαγή κατηγορούμενων όταν επιστρέφουν κλοπιμαία. Η παραβατικότητα των παιδιών είναι ένα πολυσύνθετο ζήτημα, αφορά πρωτίστως τις ίδιες τις οικογένειες. Το Κράτος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την οικογένεια ως βασικό πυρήνα ανατροφής των παιδιών. Έχουμε τη δυνατότητα να αυστηροποιήσουμε τις ποινές.
»Θα συζητήσουμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις πλατφόρμες κοινωνικές δικτύωσης αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία των εφήβων. Θεωρώ ότι θα υπάρξει κανονιστική παρέμβαση. Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τα παιδιά, ιδίως τα θύματα. Η πρωτοβουλία για το bullying έχει επιφέρει κάποια αποτελέσματα δίνοντάς τους την ασφάλεια να καταγγείλουν τα περιστατικά. Η μεγάλη πρωτοβουλία είναι μια νέα εφαρμογή safe youth, που ένα παιδί θα μπορεί να καλεί την αστυνομία αν για οποιονδήποτε λόγο η σωματική ακεραιότητά του κινδυνεύει».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι «τα διόδια στην Αττική Οδό μειώνονται στα 2,5 ευρώ. Θα απαλλάσσονται και οχήματα που ανήκουν σε άτομα με αναπηρία. Ο νέος παραχωρησιούχος αναλαμβάνει την πλήρη λειτουργία και συντήρηση ακόμα και σε έκτακτες συνθήκες».

Κλείνοντας την εισήγησή του, ο Πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι: «Την Παρασκευή θα πάμε όλοι Ρηγίλλης για να τιμήσουμε τα 50 χρόνια της Ν.Δ. Κάνοντας τη δύναμη του χθες, αποτέλεσμα στο σήμερα και ελπίδα για το αύριο. Θα είναι μια ωραία ευκαιρία να συναντηθούμε με παλιούς φίλους και συναγωνιστές».
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Σημείωση: Ο Όθων Κουμαρέλλας είναι αδελφός του εκδότη και διαχειριστή της εφημερίδα μας, κ. Ιωάννης Κουμαρέλλας.

Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ