Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης, Μίμης Πλέσσας - Σε μία εβδομάδα, ο μεγάλος συνθέτης θα συμπλήρωνε έναν αιώνα ζωής. ***** Δημοσκόπηση της Metron Analysis: Κοινωνική δυσαρέσκεια, κυβερνητική φθορά, κατρακύλα ΣΥΡΙΖΑ και άνοδος ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.: 22,4%, ΠΑΣΟΚ: 13,2%, ΣΥΡΙΖΑ: 6,5%, ΚΚΕ: 8,1%, ΕΛ.ΛΥΣΗ: 7,6%, ΝΙΚΗ: 2,6%, ΠΛ. ΕΛΕΥΘ: 3,6%, ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ: 3,7%, ΜΕΡΑ25: 2%, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2,5%. ***** Τρεις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Ανδρουλάκη, ντέρμπι για τρεις η δεύτερη θέση. ***** Αιχμές από Μητσοτάκη για Καραμανλή - Σαμαρά στο πάρτι στη Ρηγίλλης: Στη δική μου θητεία η Ν.Δ. επικράτησε σε όλες τις μάχες. ***** Ο ΟΗΕ καταδικάζει ως «παράνομο» το πλήγμα του Ισραήλ με 18 νεκρούς στην Τουλκάρεμ. ***** «Σοκαριστικό» για τη Γερμανία το μακελειό που προκάλεσε το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη. ***** Μπάιντεν: Στη θέση του Ισραήλ δεν θα σκεφτόμουν χτύπημα στα πετρέλαια του Ιράν. ***** Λίβανος: Στέλεχος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς νεκρό σε ισραηλινό βομβαρδισμό. ***** Γάζα: «Πλήξαμε το κέντρο Διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς» λένε οι IDF. ***** Τραμπ: Το Ισραήλ πρέπει να πλήξει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Νίκος Παππάς: Η πρόταση για δημοψήφισμα για τις συνεργασίες παραβιάζει ανοικτές θύρες

Όλγα Γεροβασίλη: Δεν γίνεται να πάμε με μια λογική ότι όποιος δεν σιωπά είναι υπονομευτής
«Να αποφύγουμε τις απολυτότητες. Να κάνουμε τη συζήτηση χωρίς απολυτότητες ή δίκες προθέσεων και προτάσεων» είπε ο Νίκος Παππάς στην παρέμβαση του στην Κεντρική Επιτροπή. «Αποτελεί τομή η πρόταση για προγραμματική σύγκλιση και εκλογική συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων. Δεν έχει θεμελιώθει ότι πρέπει να πάψει να λειτουργεί το κόμμα που έχει όραμά του τον σοσιαλισμό με Δημοκρατία και ελευθερία, που λειτουργεί πιο συμμετοχικά, πιο δημοκρατικά, πιο διάφανα από κάθε άλλο κόμμα στην Ελλάδα, το κόμμα που πρέπει να ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό του, που μπορεί να εγγυηθεί τα προοδευτικά και προγραμματικά θεμέλια μιας εκλογικής συνεργασίας» σημείωσε ο Νίκος ΠαππάςΣτην παρέμβαση του τόνισε πως «το καταστατικό προβλέπει ότι οι καταστατικές αλλαγές γίνονται με βάση τις αποφάσεις του καταστατικού Συνεδρίου. Αν υπάρχει η άποψη ότι πρέπει να γίνονται καταστατικές αλλαγές και με βάση τα δημοψηφίσματα, να κατατεθεί και να πάει στο Συνέδριο», σημειώνοντας πως «η πρόταση για δημοψήφισμα για τις συνεργασίες παραβιάζει ανοικτές θύρες».

Όλγα Γεροβασίλη: Δεν γίνεται να πάμε με μια λογική ότι όποιος δεν σιωπά είναι υπονομευτής

«Όλες και όλοι εμείς κάναμε τις μεγάλες αλλαγές στο κόμμα μας το 2022. Την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση. Τα εσωτερικά δημοψηφίσματα και τις διαβουλεύσεις. Το ψηφιακό κόμμα. Εμείς ανοίξαμε το κόμμα στην κοινωνία και δώσαμε τον λόγο στα μέλη. Στη βάση. Και ναι, να δώσουμε και τώρα το λόγο στα μέλη και τους φίλους μας. Με το εσωτερικό δημοψήφισμα που προτείνεται» είπε στην ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη.

Σε αυτό το πλαίσιο η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως «η συλλογικότητα δεν είναι αδυναμία. Ούτε είναι αντίθετη με την αποφασιστικότητα που πρέπει να έχουμε. Η συζήτηση, ο διάλογος, οι απόψεις, οι εμπειρίες, οι εξειδικευμένες γνώσεις του καθενός και της καθεμιάς είναι πλούτος. Δεν γίνεται να πάμε με μια λογική ότι όποιος δεν σιωπά είναι υπονομευτής». «Ο μεγάλος κερδισμένος των ευρωεκλογών ήταν η αποχή», ανέφερε για τις Ευρωεκλογές και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν υποτιμώ το γεγονός ότι κρατηθήκαμε στη δεύτερη θέση. Όμως δεν ήταν αυτός ο στόχος μας και δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Χάσαμε 3% και το 1/3 των ψηφοφόρων του, πάνω από 300 χιλιάδες». Παράλληλα, τόνισε ότι είναι δημοκρατική ανάγκη να υπάρξει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Ν.Δ. Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι κοινωνική απαίτηση και είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε σε αυτή.

«Δεν θέλουμε ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Θέλουμε πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στις εξελίξεις. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, αλλά να σταθούμε με αυτοπεποίθηση», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η συλλογικότητα δεν είναι αδυναμία. Ούτε είναι αντίθετη με την αποφασιστικότητα που πρέπει να έχουμε. Η συζήτηση, ο διάλογος, οι απόψεις, οι εμπειρίες, οι εξειδικευμένες γνώσεις του καθενός και της καθεμιάς είναι πλούτος. Δεν γίνεται να πάμε με μια λογική ότι όποιος δεν σιωπά είναι υπονομευτής», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Όλες και όλοι εμείς κάναμε τις μεγάλες αλλαγές στο κόμμα μας το 2022. Την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση. Τα εσωτερικά δημοψηφίσματα και τις διαβουλεύσεις. Το ψηφιακό κόμμα. Εμείς ανοίξαμε το κόμμα στην κοινωνία και δώσαμε τον λόγο στα μέλη. Στη βάση. Και ναι, να δώσουμε και τώρα το λόγο στα μέλη και τους φίλους μας. Με το εσωτερικό δημοψήφισμα που προτείνεται», κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη.

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ