Πληθωρισμός 3% στην Ελλάδα, βύθιση στο 1,8% στην Ευρωζώνη. ***** Άνοδος τιμών σε σιτάρι και ζάχαρη, λόγω της La Nina. ***** Μητσοτάκης: Η Ελλάδα το 2025 θα διαθέτει κτηματολόγιο - Τοποθέτηση στη Βουλή. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Νέο σοκ με νεκρό 29χρονο στο ΑΤ Ομόνοιας - Σοβαρή κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς. ***** ΠΑΣΟΚ: Μεσοπρόθεσμο χωρίς όραμα, με το βλέμμα στις εκλογές. ***** Ύφεση χωρίς τέλος για τα εργοστάσια της Ευρωζώνης - Σε χειρότερη κατάσταση τον Σεπτέμβριο. ***** Ρούτε: Θα δουλέψω για να κρατήσω σταθερό σαν βράχο το δεσμό του ΝΑΤΟ. ***** Ουκρανία: Επτά νεκροί από ρωσική επίθεση σε αγορά της Χερσώνας-Εξελίξεις και στο πολιτικό σκηνικό.

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Μειώνει η ΔΕΗ στα 14,9 λεπτά το τιμολόγιο ρεύματος για τον Οκτώβριο

Σ
τα 14,96 λεπτά την κιλοβατώρα ρίχνει το πράσινο τιμολόγιο για τον Οκτώβριο η ΔΕΗ, μειώνοντάς το κατά 6,1% έναντι του προηγούμενου μήνα. 
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι επτά στα δέκα νοικοκυριά, όσο το μερίδιο της Επιχείρησης στη χαμηλή τάση, θα πληρώσουν τα ίδια περίπου με τον Σεπτέμβριο (14,54 λεπτά), με τη διαφορά ότι η τιμή του προηγούμενου μήνα συμπεριελάμβανε και επιδότηση. Τα τιμολόγια του Οκτωβρίου δεν θα συνοδεύονται από κρατική στήριξη, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο αρμόδιος Υπουργός, καθώς μετά και την κίνηση της ΔEΗ «κλειδώνουν» εκεί που ήταν τον Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, η ΔEΗ μειώνει τις τιμές και για τους επαγγελματίες κατά 4,7% για τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, οι τιμές του Γ21 πράσινου τιμολογίου για επαγγελματίες μειώνονται σε 0,1634 €/kWh από 0,1714Στα μπλε τιμολόγιά της, τα οποία έχουν αποκτήσει μαζική αποδοχή, η ΔEΗ διατηρεί εγγυημένη σταθερή τιμή 0,145 για 12 μήνες για το οικιακό μπλε myHomeEnter (0,142 για το myHomeOnline) και 0,145 για 12 μήνες για το μπλε επαγγελματικό myBusinessEnter.

Σε οκτώ στα δέκα νοικοκυριά, όσο το μερίδιο της ΔEΗ μαζί με των δύο μεγαλύτερων εναλλακτικών παρόχων, δηλαδή των Protergia και ΗΡΩΝ, η μέση τιμή διαμορφώνεται, χωρίς πλέον επιδότηση, στα 15,5 λεπτά. Τόσο η Protergia όσο και η ΗΡΩΝ έχουν ανακοινώσει ότι τη διατηρούν σταθερή, στα 15,99 και 15,88 λεπτά την κιλοβατώρα, αντίστοιχα. Στο αρκετά πιθανό σενάριο που και οι μικρότεροι πάροχοι, οι οποίοι θα ανακοινώσουν τιμές μέχρι το βράδυ, ακολουθήσουν παρόμοια πολιτική, η μέση τιμή της αγοράς τον Οκτώβριο θα είναι εκεί που ήταν και τον προηγούμενο μήνα με την επιδότηση, δηλαδή πέριξ των 15,7 λεπτών η κιλοβατώρα.

Τη μείωση στις τιμές του ρεύματος προανήγγειλε νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real 97,8 FM, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης. Ερωτηθείς για τυχόν μελλοντικές επιδοτήσεις στο ρεύμα, απάντησε ότι «σε αυτό το όριο που είπαμε, γύρω στα 15 σεντς, η Κυβέρνηση όταν θα ανεβαίνει η τιμή πάνω από αυτά τα επίπεδα, θα έχει τη βούληση να παρεμβαίνει».

Η μέση χονδρική τιμή του Σεπτεμβρίου έκλεισε στα 112,35 ευρώ η μεγαβατώρα, από 129 ευρώ τον Αύγουστο, δηλαδή χαμηλότερα κατά 13%, βοηθούμενη και από την κατανάλωση που ήταν 30% μικρότερη του προηγούμενου μήνα, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και τον Οκτώβριο, αφού το φθινόπωρο η ζήτηση είναι πάντα μειωμένη.
euro2day.gr

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Σημείωση: Ο Όθων Κουμαρέλλας είναι αδελφός του εκδότη και διαχειριστή της εφημερίδα μας, κ. Ιωάννης Κουμαρέλλας.

Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ