Ανδρουλάκης: Δεν θα δώσουμε ξανά ευκαιρία σε αυτούς που πούλησαν το ΠΑΣΟΚ. ***** Αιχμές Δούκα για Ανδρουλάκη: Υποτιμά την εσωκομματική διαδικασία. ***** Ηλεκτρική διασύνδεση: Επεσαν οι υπογραφές στη τελική συμφωνία - Είσοδος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο έργο μετά την ολοκλήρωση του due diligence. ***** Κ. Σακελλαροπούλου: Η μετάβαση στον νέο κόσμο της εργασίας πρέπει να συνοδεύεται από αποτελεσματική προστασία έναντι των κινδύνων - Χαιρετισμό στο Συνέδριο που συνδιοργανώνουν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας και η ΓΣΕΕ στη Φλώρινα. ***** Gazprom: Συνεχίζεται η ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Ουκρανίας. ***** Ρωσία: Μπαράζ επιθέσεων της Ουκρανίας με drones – Καταρρίφθηκαν 100.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει από σήμερα και τη σφραγίδα της ηγεσίας του Αρείου Πάγου - Επίθεση και από την Ελάσσωνα Αντιπολίτευση

Π
υρά κατά της Κυβέρνησης αλλά και κατά της ηγεσίας του Αρείου Πάγου εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για το πόρισμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών. 
«Το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει από σήμερα και τη σφραγίδα της ηγεσίας του Αρείου Πάγου. Η ελληνική Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο, όχι μόνο δεν διευκόλυνε τη διαλεύκανση του σκανδάλου, αλλά δεν απέτρεψε και τη συγκάλυψή του» επισημαίνει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως «η αρχειοθέτηση και δη, μέσω ενός απλού Δελτίου Τύπου της Εισαγγελέως του Α.Π., συνιστά απόφαση υποβάθμισης και ευτελισμού του κύρους ενός θεσμού που αποτελεί τον θεματοφύλακα της Δημοκρατίας».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ «προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι η αρχειοθέτηση επισπεύσθηκε την ώρα που η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει νέα στοιχεία». «Την ώρα που μόλις είχε αποκαλυφθεί πως ένας στους 3 από εκείνους που είχαν πέσει θύμα παρακολούθησης του Predator, παρακολουθούνταν κι από την ΕΥΠ. Τα ίδια ακριβώς άτομα. Κι αυτό θεωρήθηκε ως ''απλή σύμπτωση'';» διερωτάται το Κόμμα, σημειώνοντας πως τα «τα ερωτήματα δεν έχουν τέλος: Κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο πως Αρχηγοί κομμάτων, το μισό υπουργικό συμβούλιο, δημοσιογράφοι, αρχηγοί του στρατού κ.λπ. αποτελούσαν ''εθνική απειλή'', άρα ορθώς παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ. Γιατί και με ποιο τρόπο;».

«Πρέπει, λοιπόν, να μας εξηγήσουν γιατί μια σειρά ονομάτων αποτελούσαν εθνική απειλή» τονίζει το Κόμμα, συμπληρώνοντας πως «η αρχειοθέτηση του σκανδάλου των υποκλοπών πλήττει και τη διεθνή εικόνα της χώρας, η οποία τελεί υπό ευρωπαϊκό δικαστικό και πολιτικό έλεγχο για αυτό το μείζον θέμα». «Τα πολιτικά κόμματα, οι πολίτες, οι ανεξάρτητοι δικαστικοί λειτουργοί, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ οφείλουμε να δώσουμε μάχη για την προστασία των δημοκρατικών μας θεσμών. Το σκάνδαλο των υποκλοπών, σκάνδαλο Μητσοτάκη και Δημητριάδη,  δεν θα μείνει και δεν πρέπει να παραμείνει στο αρχείο. Η δημοσιογραφική έρευνα θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις και η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, με μια άλλη δημοκρατική κυβέρνηση, θα αναγκάσει τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν» υπογραμμίζει, σημειώνοντας πως «η λογοδοσία για το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος, ούτε καν μιας παράταξης. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας, για αυτό άλλωστε από την πρώτη στιγμή κορυφαίοι πολιτικοί και νομικοί όλων των παρατάξεων το έθεσαν στον δημόσιο διάλογο, απαιτώντας τη διαλεύκανση του». «Είναι πλέον φανερό ότι αυτή δεν μπορεί να γίνει με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Π. Μαρινάκης προς Στ. Κασσελάκη: Σήμερα στην Ελλάδα δεν λειτουργούν «παραϋπουργεία Δικαιοσύνης», όπως επί ΣΥΡΙΖΑ

Θράσος και υποκρισία καταλογίζει στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για την απόφαση να τεθεί στο αρχείο η δικογραφία για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων για το κομμάτι που αφορά στην ΕΥΠ. «Η σημερινή ανάρτηση του κ. Κασσελάκη είναι άκρως αποκαλυπτική για τρεις ξεχωριστούς λόγους: Πρώτον, για το πόσο υποκριτικά αντιλαμβάνεται τον ρόλο του. Ως αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παριστάνει ότι σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, όπως ορίζει το Σύνταγμά μας, αλλά, ως ''απλός πολίτης'' που κάνει τις διακοπές του στα σοκάκια της Μυκόνου, μπορεί να λέει και μια κουβέντα παραπάνω» σημειώνει ο κ. Μαρινάκης.

Χαρακτηρίζει δε τον κ. Κασσελάκη «γνήσιο συνεχιστή του κόμματος των αμετάκλητα καταδικασμένων από τη Δικαιοσύνη για σοβαρά αδικήματα. Εκείνων που κυβέρνησαν υπονομεύοντας τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη». «Σήμερα στην Ελλάδα δεν λειτουργούν ''παραϋπουργεία Δικαιοσύνης'' στο Μαξίμου, όπως επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα κυνικά είχε παραδεχθεί ο πρώην Υπουργός Σταύρος Κοντονής. Οι Δικαστές αποφασίζουν όπως εκείνοι κρίνουν, με βάση τον ανεξάρτητο ρόλο τους» υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σημειώνει τέλος πως η ανάρτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποτυπώνει «με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο, το θράσος που διαχρονικά χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να απολογηθούν για τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισαν ''νύχτα'', λίγο πριν φύγουν από την εξουσία και ο οποίος φαίνεται ότι εφαρμόζεται σε μια σειρά από δικαστικές υποθέσεις, κουνάνε και το δάχτυλο».

ΚΚΕ για υποκλοπές: Το πόρισμα του Αρείου Πάγου είναι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση για να συγκαλύψει τις ευθύνες της

Για συγκάλυψη κάνει λόγο το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του σχετικά με το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών. Όπως σημειώνει ο Περισσός, το πόρισμα «είναι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση για να συγκαλύψει, για μία ακόμη φορά, τις τεράστιες ευθύνες της» ενώ «επιβεβαιώνει ότι ''πηγή'' του προβλήματος είναι ένα βαθιά αντιδραστικό νομικό και θεσμικό πλαίσιο, που δίνει τη δυνατότητα στις Κυβερνήσεις και το Κράτος να εντείνουν τη μαζική και προληπτική παρακολούθηση, στη βάση του δόγματος ''ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων''».

«Αυτό το πλαίσιο, που έχει διαμορφωθεί, διατηρηθεί και ενισχυθεί από όλες τις Κυβερνήσεις, στη βάση των κατευθύνσεων της Ε.Ε., έχει στο στόχαστρό του, πρώτα από όλα, τον ίδιο τον λαό και τις διεκδικήσεις του. Αυτό είναι το έδαφος για να γίνονται, με μια απλή επίκληση ''λόγων εθνικής ασφαλείας'', οι δεκάδες χιλιάδες ''νόμιμες'' και μαζί με αυτές οι παράνομες επισυνδέσεις, ένα μέρος των οποίων βγαίνει τελικά στο φως» τονίζει το ΚΚΕ.

Επισημαίνει ακόμη πως «η υπόθεση κατέληξε ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο όπως και η υπόθεση των υποκλοπών στην έδρα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, βγάζοντας ''λάδι'' τις κυβερνητικές ευθύνες και συγκαλύπτοντας την ουσία της υπόθεσης. Φυσικά, το ''ξέπλυμα'' μέσω της δήθεν ''ανεξάρτητης'' Δικαιοσύνης, της οποίας η ηγεσία διορίζεται από την εκάστοτε Κυβέρνηση, και των δήθεν ''ανεξάρτητων΄΄ Αρχών, σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει τις ευθύνες της σημερινής Κυβέρνησης της Ν.Δ., αλλά και των προηγούμενων». «Όσοι σήμερα ανακαλύπτουν χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, είναι οι ίδιοι που απέρριψαν τις προτάσεις του ΚΚΕ για αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της» παρατηρεί το Κομμουνιστικό Κόμμα και καταλήγει: «Αποδεικνύεται και με αυτή την αφορμή ότι το ''Κράτος Δικαίου'' που υπερασπίζονται όλοι τους, δεν είναι άλλο από το Κράτος της αδικίας, της εκμετάλλευσης, της καταπάτησης κάθε λαϊκού δικαιώματος και ελευθερίας για να θωρακίζεται η εξουσία του κεφαλαίου. Στα χέρια του λαού βρίσκεται η υπεράσπισή τους, στον δρόμο του αγώνα για την οριστική ανατροπή αυτής της αδικίας».

Ζ. Κωνσταντοπούλου για υποκλοπές: Ντροπιαστική η ανακοίνωση του Αρείου Πάγου

Την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζήτησε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αντιδρώντας στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε να διαβιβαστούν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην Επιτροπή όλα τα έγγραφα της προκαταρκτικής εξέτασης μαζί με το πόρισμα για την υπόθεση των υποκλοπών, προκειμένου να συζητηθούν.

Σε παρέμβαση της στην Ολομέλεια της Βουλής, η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «ντροπιαστική την ανακοίνωση που εξέδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για το ζήτημα των παράνομων τηλεφωνιών παρακολουθήσεων», σημειώνοντας ότι δεν περιποιεί τιμή για τη Δικαιοσύνη, ενώ έκανε λόγο για εξόφθαλμες κυβερνητικές ευθύνες.

Όπως είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενη στον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, δεν πρόκειται περί αμετάκλητου βουλεύματος του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών, αλλά για προκαταρκτική εξέταση. «Σπεύσατε να πείτε ότι πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη για τον επικεφαλής της ΕΥΠ Γρηγόρη Δημητριάδη και οι Βουλευτές σας χειροκρότησαν. Δεν μαθαίνετε από τα λάθη σας. Με τον ίδιο τρόπο είχατε χειροκροτήσει και τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή για τον οποίο ισχυρίζεστε ότι είναι αθώος και πρέπει να σας δώσουμε και τα εύσημα. Και ήρθατε με τον ίδιο τρόπο να ζητήσετε και τα ρέστα για γεγονότα που σας καθιστούν υπεύθυνους», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Λυπάμαι παρά πολύ που για άλλη μια φορά Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Έχουν προηγηθεί πολλοί άλλοι, και ο κ. Ντογιάκος και η κ. Δημητρίου και άλλοι, δυστυχώς φαίνεται όταν διορίζεσαι από την Κυβέρνηση τείνεις να την δικαιολογείς, όμως αυτό δεν έχει καμία σχέση με Δικαιοσύνη. Και βεβαίως δεν πρόκειται περί κανενός αμετάκλητου βουλεύματος. Μιλάμε για ένα απλό πόρισμα προκαταρκτικής εξέτασης που αντί για 4 μήνες που ορίζει ο νόμος διήρκεσε δύο χρόνια ώστε να είναι μυστική και μη προσβάσιμη».

«Η πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας τώρα που ολοκληρώθηκε και πομπωδώς ανακοινώνεται ότι υπάρχει και πόρισμα, είναι να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, να διαβιβαστούν σε αυτή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όλα τα έγγραφα της προκαταρκτικής εξέτασης και το πόρισμα, και να συνεδριάσει διότι υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα στη δημοκρατική λειτουργία και στη διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών στη χώρα που εμπλέκει δυστυχώς και τη Δικαιοσύνη», κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Αλ. Χαρίτσης για πόρισμα Αρείου Πάγου: Σήμερα είναι μία μέρα ντροπής για τη χώρα

«Μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία, τους θεσμούς της Δικαιοσύνης και το Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα» χαρακτηρίζει τη σημερινή η Νέα Αριστερά, με φόντο το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «σφραγίζεται και με τη βούλα της δικαιοσύνης η μεγαλύτερη συγκάλυψη στη σύγχρονη ιστορία».

«Σήμερα είναι μία μέρα ντροπής για τη χώρα μας» δήλωσε ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης. «Ο Άρειος Πάγος έβαλε τέλος στην έρευνα για τις ευθύνες της ΕΥΠ στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Πρόκειται για το τελευταίο βήμα σε ένα κυβερνητικό σχέδιο που από την πρώτη στιγμή ήθελε να μας πείσει ότι δεν υπήρξε ποτέ σκάνδαλο. Μόνο αθώες συμπτώσεις. Δεν πείθουν κανέναν» σημείωσε σε ανάρτησή του. «Χάρη στην ανεξάρτητη δημοσιογραφική έρευνα ξέρουμε ότι οι παρακολουθήσεις είχαν ένα και μόνο κέντρο: Το Μέγαρο Μαξίμου. Γιορτάσαμε πρόσφατα τα 50 χρόνια της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας.  Για να έχουν όμως νόημα οι λέξεις, το καθεστώς της συγκάλυψης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να φύγει. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για τη Δημοκρατία μας» προσθέτει.

Άννα Διαμαντοπούλου για υποκλοπές: Η υπόθεση δεν μπορεί να κλείσει αν δεν αναζητηθεί πλήρως η αλήθεια

Η υπόθεση των υποκλοπών «δεν μπορεί να κλείσει αν δεν αναζητηθεί πλήρως και σε βάθος όλη η αλήθεια», τονίζει η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Άννα Διαμαντοπούλου, σε δήλωσή της για το πόρισμα του Αρείου Πάγου. Η κ. Διαμαντοπούλου επισημαίνει ότι «το ΠΑΣΟΚ ως παράταξη έχει την υποχρέωση και θα το κάνει με κάθε τρόπο να κινηθεί προς την πλήρη αποκάλυψη της» υπόθεσης.

Σημειώνει ακόμη ότι «η υπόθεση των υποκλοπών από την Κυβέρνηση έχει θέσει σοβαρά ζητήματα λειτουργίας της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου στην χώρα μας» και ότι «το ζήτημα αυτό έχει αποκτήσει ευρωπαϊκή διάσταση και προκαλεί αμφισβήτηση σε ό,τι αφορά την εύρυθμη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα μας». «Είναι πλέον φανερό ότι το ζήτημα αυτό αφορά κάθε δημοκρατικό πολίτη», καταλήγει η Άννα Διαμαντοπούλου.

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ