ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΜΠΕ

Ιός του Δυτικού Νείλου: 27 θάνατοι και 180 κρούσματα από τις αρχές του 2024. ***** Κ. Μητσοτάκης - Ν. Χριστοδουλίδης: Συντονισμός για το Κυπριακό – «Πυλώνες σταθερότητας Ελλάδα και Κύπρος». ***** Κ. Μητσοτάκης: Στις 26 Σεπτεμβρίου η ομιλία του Πρωθυπουργού στον ΟΗΕ. ***** Γ. Γεραπετρίτης: Αναχωρεί για Νέα Υόρκη το Σάββατο - 40 συναντήσεις υψηλού επιπέδου στο πλαίσιο της Γ.Σ. του ΟΗΕ. ***** «Καρφιά» Κακλαμάνη κατά Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια - «Απρέπεια» του καταλογίζει. ***** Έξι ανήλικοι χτύπησαν συνομήλικό τους και βιντεοσκόπησαν την επίθεση.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Π. Μαρινάκης για ερώτηση των «11»: Κανένα εσωτερικό πρόβλημα στη Ν.Δ.

Τα περί «αντάρτικου» στη Ν.Δ. με αιχμή την ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας 11 Βουλευτές της Ν.Δ. για τα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία των δανειοληπτών απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, υποβαθμίζοντας το θέμα. «Κάποια μέσα ''ανακάλυψαν την Αμερική''» σχολίασε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ με φόντο τα σχετικά δημοσίευμα και πρόσθεσε πως «δουλειά των Βουλευτών είναι να κάνουν ερωτήσεις και, πολύ καλά κάνουν και κάνουν ερωτήσεις, και δουλειά των Υπουργών είναι  να απαντάνε στις ερωτήσεις».

Ερωτηθείς δε, αν υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα για την Κυβέρνηση και τη Ν.Δ. απάντησε: «Το αντίθετο». «Είναι δουλειά τους να κάνουν ερωτήσεις και πολύ καλά έκαναν» επανέλαβε για να προσθέσει σε άλλο σημείο της συνέντευξης: «Ο εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο. Οι Βουλευτές εκπροσωπούν τους πολίτες που τους ψηφίζουν και το συνολικό κοινό της περιοχής τους και θέλουν πάντοτε το καλύτερο για τους συμπολίτες τους. Αυτό δεν μπορούμε να το ποινικοποιήσουμε».

Παράθεσε στη συνέχεια αναλυτικά στοιχεία για τα «κόκκινα» δάνεια: «Πόσο  ήταν το ποσοστό των δανείων  το 2019 στην Ελλάδα ''κόκκινα''; Το 40%. Πόσο είναι σήμερα; Το 7,5%. Πόσα έχουν ρυθμιστεί μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τις τελευταίες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης; Επτάμιση δισεκατομμύρια. Βλέπω εδώ, 92 δισεκατομμύρια ήταν συνολικά σε Τράπεζες και servicers τα ''κόκκινα'' δάνεια και έχουν πέσει στα 69 δισεκατομμύρια. Με δύο λόγια, τι κάναμε; Και το οποίο αξίζει να το ξέρει ο κόσμος για τη δική του προστασία. Ψηφίσαμε έναν νόμο, ο οποίος είναι ο πιο προστατευτικός για τους ευάλωτους δανειολήπτες, που υποχρεώνει τα Ιδρύματα τα πιστωτικά να δεχθούν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, εφόσον είναι ευνοϊκός για τον δανειολήπτη και να μην λένε ένα ''όχι'' χωρίς δικαιολογία. Υποχρεώνονται να το δεχθούν, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε μέχρι το 2023».

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης: «Το δεύτερο που έπραξε η Κυβέρνηση ήταν «να υπάρχει αναλυτική, εκτενής ενημέρωση, μάλιστα σε συνέχεια, όχι άπαξ, στους δανειολήπτες για το υπόλοιπο, τις δόσεις, τα δικαιώματά τους. Μάλιστα, φτάσαμε στο σημείο το πρόστιμο να φτάνει και τα 500.000 ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μαζί με το πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ, να έχουμε τον μεγαλύτερο κύκλο ρυθμίσεων και μετατροπής ''κόκκινων'' δανείων σε εξυπηρετούμενα δάνεια. Θα συνεχίσουμε. Θα απαντήσει ο Υπουργός και έτσι θα συνεχίσει να λειτουργεί και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ελέγχοντας την Κυβέρνηση» κατέληξε.

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ