ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλείδωσε» η συμφωνία για τη νέα τρόικα της Ε.Ε. - Λευκός καπνός στις Βρυξέλλες - Δεύτερη θητεία στην προεδρία της Κομισιόν για Φον ντερ Λάιεν - Συμφωνία και για Κόστα, Κάλας στις θέσεις κλειδιά της Ε.Ε. - Αμετάπειστη μέχρι τέλους η Μελόνι - Δεν υπερψήφισε τους τρεις προταθέντες. ***** Έντονη αντίδραση Μητσοτάκη στην αιφνίδια γαλλογερμανική πρόταση για την Άμυνα, υπενθυμίζοντας ότι το κείμενο είχε συζητηθεί εκτενώς στην Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων και ζήτησε να μείνει ως έχει - Στήριξη και από Μελόνι. ***** Ιστορικό debate Μπάιντεν - Τραμπ: Δεν αντάλλαξαν χειραψία, αλλά προσβολές! - Καθαρή νίκη Τραμπ στο debate με Μπάιντεν. ***** Εμμένει στις προκλήσεις η Σιλιάνοφσκα: Μιλά τώρα και για «Μακεδόνες του Αιγαίου». ***** Κόκκινο στην Κυβέρνηση από την Επιτροπή GRECO του Συμβουλίου της Ευρώπης. ***** Κατάθεση «καίει» τους Καζακστανούς για τη φωτιά της Ύδρας. ***** Στο πλευρό των εργαζομένων της «Αυγής» η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. ***** Στ. Κασσελάκης: Τον Όθωνα Ηλιόπουλο θα προτείνει για την προεδρία στο Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Γ. Χατζηθεοδοσίου για ευρωεκλογές: Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες - Μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων ζητά αλλαγή πολιτικής

Σ
τα πολλαπλά μηνύματα που προκύπτουν από τις ευρωεκλογές εστιάζει ο Πρόεδρος του Επαγγελαμτικού Επιμελητηρίου Αθηνών και επίτιμος διδάκτορας ΠΑ.ΠΕΙ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε δήλωσή του. Όπως τονίζει: «Ξεκάθαρος νικητής ήταν η αποχή και αυτό μόνο καλό δεν είναι για μία Δημοκρατία. Φάνηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο πολιτικό σύστημα, κάτι που πρέπει να αναλυθεί με νηφαλιότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

«Η πρωτιά ήταν αναμενόμενη, όμως το ''ψαλίδισμα'' των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας δείχνει ότι μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων ζητά αλλαγή πολιτικής και κυρίως αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τη χώρα, με σημαντικότερο όλων την ακρίβεια» σημειώνει. Από την άλλη, όπως συμπληρώνει: «Δεν ενίσχυσαν τα άλλα δύο κόμματα εξουσίας, κάτι που σημαίνει ότι δεν πείσθηκαν από τις θέσεις που εξέφρασαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και εκτιμώ ότι αυτές οι επιδόσεις τους θα αποτελέσουν αιτία για ένα ευρύτερο προβληματισμό».

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισημαίνει πως τα τελικά ποσοστά των κομμάτων προκαλούν μεγαλύτερο προβληματισμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο και δικαιώνουν τις θέσεις που είχε εκφράσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ζητώντας ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής. «Εδώ και χρόνια η κοινωνία έχει σταματήσει να ασχολείται με διλήμματα τύπου ''άριστερά-δεξιά'' και σίγουρα δεν ακολουθεί κάποιο κόμμα αποκλειστικά και μόνο για ιδεολογικούς λόγους. Το πρώτο πράγμα που απασχολεί τους πολίτες είναι η διαχείριση των μεγάλων προκλήσεων και η βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου που έχει υποχωρήσει σημαντικά εξαιτίας και της μεγάλης οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα».

«Όλοι πλέον και, κυρίως οι μικρομεσαίοι, αναζητούμε λύσεις σε προβλήματα καθημερινότητας όπως είναι η ακρίβεια, η έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων για τις ΜμΕ, η κατάσταση στον χώρο της Υγείας, η στεγαστική κρίση, το ενεργειακό κόστος, η πράσινη μετάβαση, το επίπεδο ασφάλειας. Από την ετυμηγορία των πολιτών προκύπτει το συμπέρασμα ότι μέχρι σήμερα αυτά τα θέματα δεν έχουν απαντηθεί πειστικά» συνεχίζει ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, τονίζοντας πως «πιθανόν να απαιτηθούν και ευρύτερες πολιτικές συνεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση. Το βέβαιο είναι ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα και στοχευμένες πολιτικές που θα αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή των ανθρώπων», συμπληρώνει.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογραμμίζει πως το πλέον ανησυχητικό στοιχείο από τις ευρωεκλογές είναι η μεγάλη άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. «Μακάρι αυτό που συνέβη να λειτουργήσει ως καμπανάκι εγρήγορσης και εφαρμοστούν επιτέλους άλλες πολιτικές από τα μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα προκειμένου να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών της Γηραιάς Ηπείρου. Θα είναι πραγματικά τραγικό να δούμε να επανέρχονται εντός της Ε.Ε. ρητορικές άλλων εποχών που κανονικά θα έπρεπε να έχουμε αφήσει οριστικά πίσω» αναφέρει.
naftemporiki.gr

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ