ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλείδωσε» η συμφωνία για τη νέα τρόικα της Ε.Ε. - Λευκός καπνός στις Βρυξέλλες - Δεύτερη θητεία στην προεδρία της Κομισιόν για Φον ντερ Λάιεν - Συμφωνία και για Κόστα, Κάλας στις θέσεις κλειδιά της Ε.Ε. - Αμετάπειστη μέχρι τέλους η Μελόνι - Δεν υπερψήφισε τους τρεις προταθέντες. ***** Έντονη αντίδραση Μητσοτάκη στην αιφνίδια γαλλογερμανική πρόταση για την Άμυνα, υπενθυμίζοντας ότι το κείμενο είχε συζητηθεί εκτενώς στην Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων και ζήτησε να μείνει ως έχει - Στήριξη και από Μελόνι. ***** Ιστορικό debate Μπάιντεν - Τραμπ: Δεν αντάλλαξαν χειραψία, αλλά προσβολές! - Καθαρή νίκη Τραμπ στο debate με Μπάιντεν. ***** Εμμένει στις προκλήσεις η Σιλιάνοφσκα: Μιλά τώρα και για «Μακεδόνες του Αιγαίου». ***** Κόκκινο στην Κυβέρνηση από την Επιτροπή GRECO του Συμβουλίου της Ευρώπης. ***** Κατάθεση «καίει» τους Καζακστανούς για τη φωτιά της Ύδρας. ***** Στο πλευρό των εργαζομένων της «Αυγής» η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. ***** Στ. Κασσελάκης: Τον Όθωνα Ηλιόπουλο θα προτείνει για την προεδρία στο Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για το «Μακεδονία» του Μίτσκοσκι - «Η Ν.Δ. φέρει βαρύτατες ευθύνες»

Σ
την απερίφραστη καταδίκη της νέας παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Πρόεδρο του VMRO και εντολοδόχου Πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας παράλληλα την Κυβέρνηση Μητσοτάκη «να προβεί επιτέλους στις προβλεπόμενες ενέργειες».
«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στο VMRO ότι οι συνεχείς παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών στις οποίες προβαίνει, επιφέρουν και προβλεπόμενες κυρώσεις οι οποίες απορρέουν από το διεθνές και το κοινοτικό δίκαιο. Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο και η πλήρης συμμόρφωση με αυτήν αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. Υπενθυμίζουμε παράλληλα την αμερικανική νομοθεσία του 2021 η οποία προβλέπει κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης της Συμφωνίας.
»Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να επιχειρεί να υποβαθμίσει και αυτήν την αποτυχία της Ι.Χ. εξωτερικής πολιτικής του, να διεθνοποιήσει άμεσα το ζήτημα φέρνοντας την νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας αντιμέτωπη με τις ευθύνες της ενώπιον της διεθνούς κοινότητας από τη στιγμή που συνεχίσει να παραβιάζει τη Συμφωνία. Είναι πραγματικά θλιβερό το γεγονός ότι Νέα Δημοκρατία και VMRO, τα δύο αδελφά κόμματα στο ΕΛΚ, προσπαθούν να τορπιλίσουν μια Συμφωνία η οποία αποτελεί σταθμό για όλους τους λαούς των Βαλκανίων, προκειμένου να προσελκύουν εθνικιστικά ακροατήρια» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και υπογραμμίζει πως «η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρει βαρύτατες ευθύνες για την νέα αυτή ζημία που προκαλεί στα εθνικά συμφέροντα, στο όνομα της ανεύθυνης εξωτερικής πολιτικής της, αποφεύγοντας όλα αυτά τα χρόνια οποιαδήποτε ενεργητική εμπλοκή με τη Συμφωνία για να διατηρήσει τις εσωκομματικές της ισορροπίες».
«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ