Η θερινή σύναξη των Βουλευτών της Ν.Δ. και τα γαλάζια «ραντάρ» στην κοινή εμφάνιση Καραμανλή - Σαμαρά. ***** Μπαρντελά: Θα καταργηθεί, με αστερίσκους, η μεταρρύθμιση για τις συντάξεις - Στρατηγικές θέσεις μόνο σε Γάλλους. ***** Πυρά Κρεμλίνου κατά ΗΠΑ για την επίθεση στην Κριμαία - «Θα υπάρξουν συνέπειες». ***** «Πράσινο» φως για τις νέες κυρώσεις της Ε.Ε. στη Ρωσία - Νέες απαγορεύσεις στην ενέργεια.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Καμπανάκι Σαρηγιάννη για τα τοξικά αέρια από τη φωτιά στο εργοστάσιο: Τι πρέπει να κάνουμε

Το καμπανάκι για τα τοξικά αέρια που απελευθερώθηκαν από τη φωτιά που σημειώθηκε στο εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά έκρουσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ. Όπως εξήγησε ο κίνδυνος για την υγεία παραμένει και πρότεινε «να κρατήσουμε κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες και σήμερα». «Ύστερα από ένα τέτοιο συμβάν υπάρχει επιμόλυνση από τα σωματίδια της καύσης» είπε ο Καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Από την καύση των υλικών που υπάρχουν σε ένα τέτοιο εργοστάσιο προκαλούνται τοξικά αέρια, όπως υδροκυάνιο, τα οποία είναι αρκετά επιβλαβή για το αναπνευστικό σύστημα αλλά και για το δέρμα. Μπορεί κάποιος να νιώσει μια κακή αίσθηση στο δέρμα. Αν το νιώσουμε να πλυθούμε».


Συνεχίζοντας ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε: «Θα πρέπει να φορέσουμε μάσκα και θα έλεγα ό,τι θα πρέπει να σταματήσουμε την εισροή του εξωτερικού αέρα στους εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, σημαντικό είναι ο Δήμος Κηφισιάς, πέρα από την αστική προστασία, να παρέμβει με την έννοια του καθαρισμού από τη σκόνη, από τα σωματίδια με την πλύση των δρόμων από τις υδροφόρες του Δήμου, έτσι ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα επαναφόρτισης των σωματιδίων καθώς η μέρα θα κινείται και θα υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία οχημάτων».

Σημείωσε ότι «είναι προφανές, ότι τα παιδιά να μην παίξουν σήμερα στην περιοχή και αν βγούν έξω να μην βάλουν τα χέρια στο στόμα». Ερωτηθείς τέλος για το πόσο κακό μπορεί να κάνουν στην υγεία μας αυτά τα τοξικά αέρια είπε: «Δεν είναι υπερβολικά επιβαρυντικό το φορτίο, με δεδομένο τον βαθμό έκθεσης, αλλά αν κάποιος έχει μια ευπάθεια προφενάστατα μπορεί να την επιτείνει υπερβολικά πολύ και αυτό να είναι επικίνδυνο. Όλες οι ουσίες αυτές σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν καρκινογόνες ιδιότητες και θα έχουν μια επιβάρυνση στο συσσωρευτικό αποτέλεσμα στο βάθος της ζωής μας. Δηλαδή, όσο είναι δυνατόν να μειώνουμε αυτό το αποτέλεσμα».

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ