Στις καλπες η Γαλλια: Η Ακροδεξια θελει να γραψει ιστορια

Στις καλπες η Γαλλια: Η Ακροδεξια θελει να γραψει ιστορια
Οι Γάλλοι ψηφίζουν σήμερα σε βουλευτικές εκλογές που θα μπορούσαν να γράψουν ιστορία, με την ακροδεξιά να είναι πιο κοντά από ποτέ στην εξουσία. Πρόκειται για πρόωρες κάλπες που αποφάσισε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μετά το βατερλό των Ευρωεκλογών, σε ένα στοίχημα υψηλού ρίσκου. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν ότι τζογάρει με το μέλλον της Γαλλίας και της Ευρώπης, καθώς βλέπει την δημοτικότητά του να καταρρέει.

Φωτιά στην Κερατέα: Σπίτια καίγονται - Εκκενώνονται 5 οικισμοί - Αγωνία και για το στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας - Εφιάλτης χωρίς τέλος - Εικόνες απόλυτης καταστροφής. ***** Φωτιά στη Σταμάτα: Μήνυμα 112 για εκκένωση - Πολύ δύσκολη η κατάσταση. ***** ΠΑΣΟΚ: Εσωκομματικές εκλογές 6 Οκτωβρίου εισηγήθηκε ο Ν. Ανδρουλάκης. ***** Χάρης Δούκας: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - «Ζητώ την στήριξή σας». ***** ΠΑΣΟΚ: Ο Παύλος Γερουλάνος κατέθεσε υποψηφιότητα για Αρχηγός. ***** Σε κόκκινο συναγερμό εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο η Κρήτη.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Σε ρυθμούς ανασχηματισμού η Κυβέρνηση: Η Συνεδρίαση του Υπουργικού και τα σενάρια για τις κινήσεις του Μαξίμου

Σ
ε τροχιά ανασχηματισμού κινείται το Μαξίμου, με τον χρόνο των ανακοινώσεων να παραμένει επτασφράγιστο μυστικό από τους κυβερνώντες.  Τα σενάρια για τον χρονικό ορίζοντα της ανακοίνωσης του νέου κυβερνητικού σχήματος είναι δύο:
  • Είτε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει την έκπληξη και θα προχωρήσει στον ανασχηματισμό σήμερα, οπότε και συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, για τελευταία φορά υπό την παρούσα σύνθεση, όπως όλα δείχνουν.
  • Είτε οι ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την Τρίτη, καθώς ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο στην Ελβετία για τη Διεθνή Διάσκεψη για την Ουκρανία και τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για την άτυπη Σύνοδο των «27».
Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ερωτήθηκε για τη σύνθεση με την οποία θα συνεδριάσει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για να απαντήσει ότι «η Κυβέρνηση προχωράει το έργο της με τη σύνθεση που υπάρχει». «Ο ανασχηματισμός διαχρονικά, όπως συμβαίνει και τώρα, είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού. Δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο. Ούτε θα μπορούσα να γνωρίζω κάτι περισσότερο. Οπότε συνεχίζουμε ως έχουμε» ανέφερε, κρατώντας κλειστά «χαρτιά» για τις κινήσεις του Μαξίμου.

Σε ό,τι αφορά τον πολιτικό προσανατολισμό του νέου κυβερνητικού σχήματος, παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός έχει απορρίψει τα περί «δεξιάς στροφής» μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όλα δείχνουν ότι θα αξιοποιηθούν στελέχη από τη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως αξιολογεί «αποτελεσματικότητα και συμπεριφορά» ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του έστειλε μήνυμα κατά των «κρουσμάτων» αλαζονείας, τονίζοντας πως το «41% δεν υπάρχει πια».

Το βασικό σχέδιο που εξετάζεται προβλέπει τα εξής:
  • Περαιτέρω ενίσχυση του Μεγάρου Μαξίμου, πιθανότατα με ένα ακόμα πρόσωπο
  • Αλλαγές τουλάχιστον τεσσάρων Υπουργών, χωρίς να αποκλείεται να επιστρέφουν στο Υπουργικό Συμβούλιο πρόσωπα που και στο παρελθόν ήταν στην Κυβέρνηση.
  • Ανανέωση σε επίπεδο Υφυπουργών με αξιοποίηση «γαλάζιων» Βουλευτών που έχουν δείξει πως είναι ιδιαίτερα μαχητικοί.
Η ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου

Σε ό,τι αφορά τα θέματα που έχει προγραμματιστεί να συζητηθούν στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, η ατζέντα περιλαμβάνει:
  • Την παρουσίαση από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Ψηφιακό τέλος συναλλαγών, β) Αναδιάρθρωση του Υπερταμείου, εκσυγχρονισμός των θυγατρικών του και σύσταση νέου Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου
  • Την παρουσίαση από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Δικαιώματα των προσώπων που πάσχουν από άνοια και των φροντιστών τους, β) Μεταμόσχευση ιστών και κυττάρων, γ) Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας
  • Την παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη της πορείας υλοποίησης και εισήγηση για την έγκριση επικαιροποίησης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς 2022-2025
  • Την παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη της ετήσιας έκθεσης Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης
  • Την παρουσίαση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα των έργων: α) Κατασκευή φράγματος Τσικνιά Λέσβου, β) Κατασκευή έργων ύδρευσης Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, γ) Επέκταση Ιόνιας Οδού: Τμήμα Ιωάννινα - Κακαβιά,
  • Την εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη σχετικά με την έγκριση Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών, καθώς και την εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Ουδετερότητα.
naftemporiki.gr

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ